reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Z tymi piersiami to rzeczywiście początek pierwsze tygodnie tak do 6-7bolaly i to mocno, teraz jak je scisne to gdzies tam czuje delikatny ból. Nie zwracam na to uwagi :p od 2 dni nie wymiotuje! Mdłości i zgaga ciągle towarzyszą, A powrót gorących dni w ogóle nie pomaga :(((( dziś opiekuje się bratankiem ma 3 lata więc od rana wzięłam leki na mdłości żeby jakoś nam Nim zapanować. Mam nadzieję że będzie grzeczny i nie będzie plakac jak zobaczy w przedszkolu mnie a nie rodzicow... :( nie będę mogła go wziac nawet na ręce gdyby płakał... stresuje się trochę :(

reklama
To w sumie już praktycznie 13tc... Ale Wam zazdroszczę, ja marzę o tym, żeby już zamknąć 12 tc i uslyszec, że wszystko ok, a to jeszcze 2tyg...

W pt zacznę 13 tydzień, mdłości przynajmniej odpuściły czasem sporadycznie się zdarzy i niestrawność po smażonych rzeczach. Jutro mam prenatalne i zaczynam łapać stres, nawet mój mąż wczoraj mówi, że jeszcze żadnej wizyty tak nie przeżywał. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ptysia, bo póki co zaczął wypychać matkę i na dobre za portkami muszę się rozejrzeć ;-)

Z tymi piersiami to rzeczywiście początek pierwsze tygodnie tak do 6-7bolaly i to mocno, teraz jak je scisne to gdzies tam czuje delikatny ból. Nie zwracam na to uwagi [emoji14] od 2 dni nie wymiotuje! Mdłości i zgaga ciągle towarzyszą, A powrót gorących dni w ogóle nie pomaga :(((( dziś opiekuje się bratankiem ma 3 lata więc od rana wzięłam leki na mdłości żeby jakoś nam Nim zapanować. Mam nadzieję że będzie grzeczny i nie będzie plakac jak zobaczy w przedszkolu mnie a nie rodzicow... :( nie będę mogła go wziac nawet na ręce gdyby płakał... stresuje się trochę :(
Super że wymioty minęły:)
W pt zacznę 13 tydzień, mdłości przynajmniej odpuściły czasem sporadycznie się zdarzy i niestrawność po smażonych rzeczach. Jutro mam prenatalne i zaczynam łapać stres, nawet mój mąż wczoraj mówi, że jeszcze żadnej wizyty tak nie przeżywał. Mam nadzieję, że wszystko dobrze u Ptysia, bo póki co zaczął wypychać matkę i na dobre za portkami muszę się rozejrzeć ;-)
To już jutro? Super, zobaczymy czy się uda płeć określić :)

Ja też rano lab trzeba sprawdzic mocz czy antybiotyk zadzialał. Wizyte mam w poniedziałek. W sumie nie mogę sie doczekać. 2 tyg temu widziałam bijące serduszko, ale ile cm tego nie wiem. W sumie to nic nie wiem. Także mam nadzieje, że w pon bedziemy wszystko sprawdzać. A na prenatalne sie zapisalam na 10.10 czyli 13t3d

Proszę popraw mnie jeśli sie myle ale jeśli w piątek masz 13t i 0/1 dzień to juz będzie skończonych 13 tygodni prawda? Będziesz w trakcie 14, mimo ze lekarze będą liczyć 13 tygodni ukończonych.
No i życzę najlepszych wieści na jutrzejszym badaniu:)
@gaga92 jak wizyta? Czekamy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja sie z tymi tygodniami nie ogarniam. Jak jestescie już "tqk daleko" w ciąży, a termin mafie na kwiecien. Mój blond umysł nie ogarnia [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach.

My w piątek na USG prenatalne :)

Ja sie z tymi tygodniami nie ogarniam. Jak jestescie już "tqk daleko" w ciąży, a termin mafie na kwiecien. Mój blond umysł nie ogarnia [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach.

My w piątek na USG prenatalne :)
Poprostu te dziewczyny które mają więcej niż 12t 2/3 dni maja termin na koniec marca, ale to z USG bo malenstwa czasami nadrabiają wagą i wzrostem., co nie znaczy ze urodzą się tak szybko:p Twój blond umysł napewno daje rade :D
Powodzenia na prenatalnych:)ja nadal czekam na swoja kolej

reklama
Poprostu te dziewczyny które mają więcej niż 12t 2/3 dni maja termin na koniec marca, ale to z USG bo malenstwa czasami nadrabiają wagą i wzrostem., co nie znaczy ze urodzą się tak szybko:p Twój blond umysł napewno daje rade :D
Powodzenia na prenatalnych:)ja nadal czekam na swoja kolej

U mnie 12t1 i termin na 2-3kwiecien, na usg poczatkowo bylo tydzień do tylu, teraz juz 3 dni, a termin mam wyznaczony tylko z miesiaczki

Do góry