reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
Wiadome, ze nie bede zalowac na badania, bo to konieczne.Jednak jesli cos mi sie nalezy to dlaczego za to placic. Oby wszystko bylo dobrze, to teraz wazne.
Jeśli masz gdzieś w pobliżu alab labolatorium to zerknij sobie są tam różne pakiety, dla kobiet w ciąży kilka i dzięki temu można parę groszy zaoszczędzić, ja z tego korzystałam w poprzedniej ciazy. Teraz mam pakiet w pracy z luxmedu i badania miałam za darmo.
Drogo to jest jak się chce zajść w ciąże a nie może :) ja nawet nie zliczę ile przez te dwa lata starań wydałam, przed samym udanym cyklem robiłam badania na zespół antyfosfolipidowy i różne inne i zapłaciłam 1300 zł :/ nie mówiąc już o tym, ze liczyliśmy się z ewentualnym in vitro, czyli jakieś 15 tys.
Nawet teraz siedzę i czekam na wizytę u pani endokrynolog która mnie prowadzi i 250 zł pójdzie jak nic...
Matko drogo sobie liczy ta endokrynolog, moja za wizytę prywatnie bierze 150 zł. A co tam z Twoja tarczyca?
Dziewczyny nadrabiam kilka stron....któraś z Was napisala cos o seksie. W sensie ze ginekolog stwierdził ze lepiej się powstrzymac? Czy to było z powodu plamień, czy innych problemów? Z tego co ja wiem nie ma zadnych przeciwwskazań do kochania sie w ciąży. Co wy wiecie na ten temat?
Z tego co moja gin mówiła to przy krwiakach nie wolno wspolrzyc a tak jeśli z ciąża jest wszystko w porządku to nie ma przeciwwskazań.

Jeśli masz gdzieś w pobliżu alab labolatorium to zerknij sobie są tam różne pakiety, dla kobiet w ciąży kilka i dzięki temu można parę groszy zaoszczędzić, ja z tego korzystałam w poprzedniej ciazy. Teraz mam pakiet w pracy z luxmedu i badania miałam za darmo. Matko drogo sobie liczy ta endokrynolog, moja za wizytę prywatnie bierze 150 zł. A co tam z Twoja tarczyca? Z tego co moja gin mówiła to przy krwiakach nie wolno wspolrzyc a tak jeśli z ciąża jest wszystko w porządku to nie ma przeciwwskazań.

Jednak 180 ;) na szczęście miedzy wizytami można wpaść tylko po receptę, wiec spoko.
A z tarczyca aktualnie dobrze, ale w ciąży trzeba zwiększyć dawkę leku żeby nie było niedoczynnosci.

Dziewczyny nadrabiam kilka stron....któraś z Was napisala cos o seksie. W sensie ze ginekolog stwierdził ze lepiej się powstrzymac? Czy to było z powodu plamień, czy innych problemów? Z tego co ja wiem nie ma zadnych przeciwwskazań do kochania sie w ciąży. Co wy wiecie na ten temat?
Ja całą poprzednią ciążę kochałam się niemal do samego porodu[emoji23]Tylko,że u mnie nic się niepokojącego nie działo.Lekarz nie widział przeciwwskazań.

reklama
Tylko tsh, tak raz na rok tez ft3 i ft4 i usg.
Dzięki za odpowiedź bo moja dr teraz w ciąży też każe robić tylko tsh i zastanawiałam się czy to wystarczy. Generalnie ja hashimoto nie mam, ale po pierwszym poronieniu wyszło mi wysokie tsh iwalczylam z nim prawie rok żeby spadlo i akurat wtedy udało mi zajść w ciążę. Biorę teraz eutyrox 100.

Do góry