reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Co do seksu jestem trochę rozczarowana - poprzednio było inaczej - chciało mi się, a teraz inicjatywa z mojej strony wychodzi bardzo sporadycznie. Raczej mąż inicjuje i nie powiem jak już do tego dojdzie to jest fajnie, nie mam żadnego problemu z osiągnięciem orgazmu - chyba dzieje się to nawet szybciej ni przed ciążą. Po pierwszej ciąży odczekaliśmy regulaminowe 6 tyg :-p bałam się trochę jak to będzie, ale u nas - zmian brak. Zastanawiam się nad formą antykoncepcji po ciąży. Więcej dzieci nie planujemy, po tabletkach moje libido spada do 0 :-)

reklama
Dziewczyny a czy ktoras mi powie jak te skurcze sie czuje. Ja nie wiem jak to jest i czy je mam...

Dzis cale popoludnie bolal mnie brzuch jak na @ po drugiej nospie i magnezie troche przeszlo.

Ale nie umiem wyobrazic sobie tych skurczy. Do czego moge je porownac?
Skurcze sa w większości odczuwane tak jak piszesz, czyli tak jak na okres, przed samym porodem będą one takie ze będziesz wiedzieć na 100%ze to to[emoji6]

Co do seksu ja póki co mam od 4miesiecy zakaz, i juz mnie nosi[emoji23] wykorzystuje męża w inny sposób[emoji6][emoji23]

Po pierwszym porodzie mąż nie byl chętny do seksu, ale jakos to przetrwalismy, za to po drugim juz całkiem inaczej , dalej z mojej inicjatywy wychodzi,ale jest inny[emoji23][emoji23]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Hej dziewczyny. Ja sie kiepsko czuje brzuch mnie boli w miejscu blizny po cc i w ogole jakies czarne mysli mam przez weekend nie moglam sie do lekarza dodzwonic dzisiaj bede probowala znowu... Poprawia mi humor ta biel za oknem[emoji16] nie pomyslalabym ze bede sie tak ze sniegu cieszyc [emoji6] milego dnia zycze

U nas z kolei ja mam wielka ochote. Ale z kazdym porodem ta sfera u nas gasnie. W ciazy maz nie chce wiec. Cale niepowodzenie w tej sferze biore na siebie...za to jak wygladam szczegolnie. No coz...chyba nigdy nie mozna miec wszytskiego.
A ja w srode mam wizyte ale bez usg. Na poczatku grudnia ide na polowkowe.[emoji16]

Sent from my SM-A510F using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny. Ja sie kiepsko czuje brzuch mnie boli w miejscu blizny po cc i w ogole jakies czarne mysli mam przez weekend nie moglam sie do lekarza dodzwonic dzisiaj bede probowala znowu... Poprawia mi humor ta biel za oknem[emoji16] nie pomyslalabym ze bede sie tak ze sniegu cieszyc [emoji6] milego dnia zycze
Masz śnieg?? Daj trochę!

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

U nas z kolei ja mam wielka ochote. Ale z kazdym porodem ta sfera u nas gasnie. W ciazy maz nie chce wiec. Cale niepowodzenie w tej sferze biore na siebie...za to jak wygladam szczegolnie. No coz...chyba nigdy nie mozna miec wszytskiego.
A ja w srode mam wizyte ale bez usg. Na poczatku grudnia ide na polowkowe.[emoji16]

Wina nie leży w Tobie. Twój mąż nie rozumie najwyraźniej cudu jaki Ty tworzysz i idących za tym zmian jakie zachodzą i w zachowaniu i wyglądzie.
A czemu mąż nie chce w ciąży?
Mój prZy pierwszej ciąży miał opory, ale jakos mu przetłumaczylam ze poki lekarz nie.zabrania to możemy z tym ze spokojniej[emoji6] dlatego teraz jak od początku mam zakaz to mnie nosi ze hej. DobrZe że wymyślono substytut seksu[emoji23][emoji23][emoji23]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Wina nie leży w Tobie. Twój mąż nie rozumie najwyraźniej cudu jaki Ty tworzysz i idących za tym zmian jakie zachodzą i w zachowaniu i wyglądzie.
A czemu mąż nie chce w ciąży?
Mój prZy pierwszej ciąży miał opory, ale jakos mu przetłumaczylam ze poki lekarz nie.zabrania to możemy z tym ze spokojniej[emoji6] dlatego teraz jak od początku mam zakaz to mnie nosi ze hej. DobrZe że wymyślono substytut seksu[emoji23][emoji23][emoji23]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Niby mowi ze boi sie i malca. Teraz ma chociaz wymowke... poza okresem ciazy tez przestal sie mna interesowac... on tego nie rozumie. Uwaza ze sie czepiam. Jestem swiadoma tego ze wygladam inaczej-gorzej... ale poza byciem matka, gruba babka i kura domowa jestem tez kobieta ktora chce bliskosci. Od dluzszego czasu moge sobie jedynie o niej pomarzyc... Sory ze tak wyciagam temat poza ciaza alr tak jakos mnie naszlo kiedy po raz kolejny zostalam z kwitkiem w kieszenie wystawionym przez meza. Musze sie ogarnac [emoji16]

reklama
Niby mowi ze boi sie i malca. Teraz ma chociaz wymowke... poza okresem ciazy tez przestal sie mna interesowac... on tego nie rozumie. Uwaza ze sie czepiam. Jestem swiadoma tego ze wygladam inaczej-gorzej... ale poza byciem matka, gruba babka i kura domowa jestem tez kobieta ktora chce bliskosci. Od dluzszego czasu moge sobie jedynie o niej pomarzyc... Sory ze tak wyciagam temat poza ciaza alr tak jakos mnie naszlo kiedy po raz kolejny zostalam z kwitkiem w kieszenie wystawionym przez meza. Musze sie ogarnac [emoji16]

Wiem co czujesz, bo przechodziłam to po pierwszej ciąży i do dzisiaj mam tak ze jak maz mnie odprawia z kwitkiem to mu juz teraz robię awantury....

P.s pozazdrościlam wam sniegu i wlasnie skąpo zaczął padac[emoji23]

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Do góry