reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dzień dobry!
Uff, ja już po większości urodzinowych zakupów...ciężko tak z brzuchem się biega po rynku :-( :(

U mnie zupa fasolowa to taka z fasolki szparagowej zielonej lub żółtej. A jak mało fasoli to wychodzi tzw śmieciówka- po trochu wszystkiego co się ma w lodówce :-D

Cierpliwości z ruchami- na początku są na prawdę bardzo delikatne i nie ma się pewności czy to już dziecko czy jeszcze nie. U mnie też kilka dobrych tygodni minęło zanim upewniłam się że to "coś" to dzidzia i zanim zaczęłam je czuć regularnie. A potem kolejne tygodnie i dopiero teraz co kilka dni widać tą aktywność naocznie po brzuchu.:biggrin2:

reklama
Tak wogole to dzień Dobry wszystkim :)dzisiaj wstałam o 10.00 ale od tygodnia nie czuje małej:( jak byłam na wizycie 30.10 to lekarz mówił że wyraźne ruchy powinnam poczucie za około 2.5 tygodnia, wcześniej coś tam czułam wydawało mi się że to to a teraz to już sama nie wiem... dzisiaj mamy 19w1d:happy: może zlituje się nad mamą i da o sobie wyraźnie znać ;-) ;)
Ja dziś zaczynam 19 tc i nadal nic. Już świruję naprawdę. W pon wizyta na szczęście.

Cześć dziewczyny,
u mnie dzisiaj gulasz z udźca z indyka :) ja akurat lubię gotować i na L4 się wyżyje :D
Od dłuższego czasu myślę o założeniu bloga, ale wiecznie nie było kiedy się tym zająć - może teraz w końcu będzie na to czas.

u mnie wczoraj maluch zaczął dość poważnie kopać, aż się zdziwiłam bo dopiero dzisiaj 19+0, a brzucha jak nie było tak nie ma ;)

Ja następną mam 1 grudnia. Ale czas tak szybko leci że minie szybko :happy: życzę Wam dużo zdrówka na te nadchodzące dni bo już do zimy coraz bliżej, ja się zmagałam s silnym katarem i już coraz lepiej:wink:

U mnie dzisiaj 18+0 I ani brzuszka ani jakichkolwiek ruchów:-( już nie mogę się doczekać. A na bloga Czekamy, zawsze coś podpowiedz co na obiadek ugotować :-)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć babeczki:) ja zupę fasolową to robię z fasoli moczonej przez noc, a jak mi się nie chce to i z puszki może być. Barszcz ukraiński też ok. Fasolka zdrowa, bo dużo białeczka. Teraz przymierzam się do kotletów z soczewicy/ciecierzycy, bo jeszcze nie robiłam.

Verq dawaj dawaj z tym blogiem, bo później jak będzie maluszek, to Ci czasu zabraknie. A chętnie poprzeglądam kulinarne nowości:)

Ja dziś maraton zakupowy. W Home promocja, więc skorzystałam i kupiłam 2 kpl pościeli, bo po normalnej cenie to mi trochę szkoda. A teraz mam na coś chęć i zastanawiam się nad frytkami...

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja następną mam 1 grudnia. Ale czas tak szybko leci że minie szybko :happy: życzę Wam dużo zdrówka na te nadchodzące dni bo już do zimy coraz bliżej, ja się zmagałam s silnym katarem i już coraz lepiej:wink:
zycze szybkiego ueolbienia sie od kataru :blink: ja z moim mecze sie od 3 miesiaca ciazy, ale przez ostatnie 4 dni myslalan ze sie udusze :sad: dzis jest lepiej, masakra juz dawno nie bylam tak przeziebiona. przez 3 dni robilam 2 razy dziennie inhalacje z amolem, bo juz nic niedawaly same herbatki z miodem i cytryna, ale czy Amolu mozna uzywac w ciazy? bo tam chyba % sporo :confused: Dziewczyny pogoda zdradziecka, a i w powietrzu duzo zarazy.Dbajcie o siebie, lepiej zapobiegac, niz leczyc;) szkoda sily na walke domowymi sposobamu z grypa itp. mnie te 4 dni wykonczyly fizycznie. @Ratinka u mnie 19+4 i od paru dni kiedy przyjmuje wygodna pozycje czuje del8katne laskotanie :) a juz przed ciaza mualam troche tluszczyku na brzuchu. Polecam polozyc sie wygodnie zjesc cos slodkiego i wsluchac sie w swoje cialo.
Dziewczyny a macie czasami klucia w maciy podczas np. szybkiej zmianie pozycji? ja dzis rano przy przeciaganiu sie w lozku poczulam klujacy bol macicy:confused:

reklama
Do góry