reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

A ja przeczytalam "mi wala stopy"
Myłam :D haha

0d1ylqxwwck2sz1j.png

reklama
To jest dokładnie jak z wózkami. Są takie typowo uzytkowe, są w spoko cenach, ale jak chcesz takie porządne to już cena szybuje w górę.
Są chusty typowo szpanerskie i płacisz za dizajn, i są unikaty które osiągaja ceny samochodów.
Chusty mają różne domieszki (można porównań do meterialu kół w wózku, czy jakości stelażu), są takie z jedwabiem, lnem czy wełna merynosową.
Dla mnie najważniejsza strona użytkowa, ale przez szpanerski czas też przeszłam ;)
Z tego co zauważyłam, temat chust zwykle pojawia się z drugim dzieckiem jak pierwsze już biega i nie zamierza czekać, aż mama z wózkiem i dzidziusiem dojedzie do punktu porządnego ;) zwykle tak to się zaczyna... Ew druga opcja, jak lekarz na USG bioder mówi że jest dysplazja i trzeba szeroko pieluchowac. Nagle podoba się czy nie przestaje mieć znaczenie :)

0d1ylqxwwck2sz1j.png
Pierwszej córci nie nosiłam w chuście, jakoś nie mogłam sie przemóc. Teraz jak będzie dwójka wydaje mi się to fajne rozwiązanie i chusta (a raczej 2) znalazły się już na mojej liście wyprawkowej [emoji4]

ckaiskjouvvneobc.png

Cześć [emoji5]
Czy któraś z Was miała styczność z książką sensoryczną? Czy to faktycznie tak zajmuje dzieci i czy chętnie do nich wracają?
1509967961-b1174307410e8995-aaaaaa.jpeg

oar8vfxmpxgly37m.png

Cześć [emoji5]
Czy któraś z Was miała styczność z książką sensoryczną? Czy to faktycznie tak zajmuje dzieci i czy chętnie do nich wracają?
1509967961-b1174307410e8995-aaaaaa.jpeg

oar8vfxmpxgly37m.png
Siemanero kobietki:) taka książka świetna sprawa. Moje dziecko długo się nią zajmowało. Rozwija zmysł dotyku.

Ja dziś byłam u gina. Za miesiąc mam połówkowe, a dziś tylko zwolnienie, skierowanie na krew, mocz i pyszniastą glukozę jupi!!! Ja się oddawania krwi nie boję, jestem dawcą. Mogę sobie patrzeć jak leci i nie rusza mnie to. Jakby mi pozwolili to bym nawet z chęcią swoją własną cesarkę obejrzała. My z mężem jacyś tacy świrnięci jesteśmy obydwoje. Jak mąż miał operację kolana to też sobie oglądał, bo mu lekarz pozwolił.

Coś mnie w boku kłuje dziś. Trochę się przeszłam po galerii powolutku w ramach spaceru, a naparza jakbym maraton przebiegła. Kupiłam jeszcze dwie koszulki mama w hm i postanowiłam, że to już koniec zakupów odzieży ciążowej. Basta!! Teraz zakupy dla maluszka.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Nic mi nie mówcie o pobraniu krwi.
Od zawsze jest z tym u mnie wielki problem. Rekord jak bylam dzieckiem to 11 razy (4 różne osoby). Później przez kilka lat miałam jakiś względny spokoj w tym temacie (max 2 podejścia) ale teraz w ciazy to się jakoś nasiliło. Ostatnio w szpitalu pobierali mi trzykrotnie z dłoni w tym raz prawie pół godziny próbowali. Myslalam, że im tam zejde tak mi było niedobrze od tego kręcenia igła w zyle i niby robiła to jakaś super doświadczona pielęgniarka.
Potem przyszła młodziutka, zaraz po studiach i wbila się za pierwszym razem. Chyba sama byla w szoku, bo podejrzewam, że ja jej starsza koleznka nieźle musiała nagadac jaki to bój ze mną stoczy :D

Jak byłam dzieckiem to próbowali łapać mnie w tej całej rezygnacji za nogi wiadomo w jakim celu. Do tej pory pamiętam a miałam 5 lat ten mój wrzask i rezygnację pielęgniarek. Ciężki przypadek ze mnie ;P

Witajcie dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. U nas jakoś leci dzień za dniem, dzisiaj jest ten gorszy, tzn. brak chęci do czego kolwiek i milion czarnych myśli, mam nadzieję że to minie bo wykańcza mnie to psychicznie, jeszcze zaczął mi twardniec brzuch boję się że będę miała znowu takie problemy jak w pierwszej ciąży. Ja z pobieraniem nigdy nie miałam problemu, ale zawsze odwracam wzrok jak mi pobierają.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Witajcie dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. U nas jakoś leci dzień za dniem, dzisiaj jest ten gorszy, tzn. brak chęci do czego kolwiek i milion czarnych myśli, mam nadzieję że to minie bo wykańcza mnie to psychicznie, jeszcze zaczął mi twardniec brzuch boję się że będę miała znowu takie problemy jak w pierwszej ciąży. Ja z pobieraniem nigdy nie miałam problemu, ale zawsze odwracam wzrok jak mi pobierają.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Brzuch mi twardnieje od jakiś 2 tygodni lekarz kazał mi odpoczywać i nie dźwigać i biorę acard. U mnie twardnial non stop czy leżałam czy stałam teraz już się trochę uspokoiło i twardnieje jak szybciej idę( fakt już prowadzę wypoczynkowy tryb zycia). Ja mam taką jedną potężną żyłe że nie.ma u mnie problemu. Lubię jak " spuszcza" mi trochę krwi[emoji6]

reklama
Brzuch mi twardnieje od jakiś 2 tygodni lekarz kazał mi odpoczywać i nie dźwigać i biorę acard. U mnie twardnial non stop czy leżałam czy stałam teraz już się trochę uspokoiło i twardnieje jak szybciej idę( fakt już prowadzę wypoczynkowy tryb zycia). Ja mam taką jedną potężną żyłe że nie.ma u mnie problemu. Lubię jak " spuszcza" mi trochę krwi[emoji6]
Jak to jest jak ten brzuch twardnieje? Jakie to uczucie? Nigdy tego nie miałam.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry