reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
To w takim razie zaczynam II trymestr w niedziele :)

Wczoraj wieczorem chciałam dać mężowi do posłuchania jak bije serduszko, ale nasz/a maly/a się na nas wypial :p Dobrze, że ja nie panikuje, ale rozumiem osoby, które nie chcą takiego urządzenia właśnie z tego względu, że czasami po prostu nie da się zlokalizować bicia serca.

Za tydzien we wtorek idę na kontrolę. Może uda mi się poznać juz płeć malucha :) Chciałabym zrobić mężowi niespodziankę

Czyli u mnie ll trymestr zacznie się w sobotę, i tak w ogóle to czuję się lepiej. Moje dziewczynki jeszcze dzisiaj w domu. Mają troche kaszel, nie chce żeby mi się rozłożyły do reszty. U mnie w czwartek będzie 12t 5d i też po cichu licze że coś da się zobaczyć, no ale mam mieszane uczucia. szkoda że mojego P nie będzie na usg ze mną.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Czyli u mnie ll trymestr zacznie się w sobotę, i tak w ogóle to czuję się lepiej. Moje dziewczynki jeszcze dzisiaj w domu. Mają troche kaszel, nie chce żeby mi się rozłożyły do reszty. U mnie w czwartek będzie 12t 5d i też po cichu licze że coś da się zobaczyć, no ale mam mieszane uczucia. szkoda że mojego P nie będzie na usg ze mną.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Ja ide w czwartek i będę wtedy w 11 tyg i 6 dniu

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam USG w 13t 2 d i lekarz absolutnie nie pokusil sie nad sprawdzeniem płci, wręcz przeciwnie powiedzial, ze na tym etapie wszystko wyglada podobnie i łatwo o pomylke. Nawet jak sprawdzam prywatne USG do ustalenia płci dzidzi to zaczynaja sie od 16t. Wiec dziwie sie dziewczyny, ze niektóre z was juz wiedza???

LMax no właśnie, sporo na ten temat czytałam w internecie no i rzeczywiście ciągle przewija się 16-18 tyd. Z opini dziewczyn znowu 75 % dziewczyn wychodzi ze płeć z 12-13 tyg. potwierdziła się ale myślę że to takie 50/50, dużo zależy też od podejścia, gdyby mi lekarz powiedział np teraz 90% to i tak myślę że nie nakręcałabym się i spokojnie czekała na ten 16-17 tyd. na potwierdzenie. Bo tak mi wypada kolejne usg. Zobaczymy, teraz myślę o tym czy z dzidzia moja ok i mój P też mi mówi żebym nie myślała o płci w ogóle teraz.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Do góry