reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
To w takim razie zaczynam II trymestr w niedziele :)

Wczoraj wieczorem chciałam dać mężowi do posłuchania jak bije serduszko, ale nasz/a maly/a się na nas wypial :p Dobrze, że ja nie panikuje, ale rozumiem osoby, które nie chcą takiego urządzenia właśnie z tego względu, że czasami po prostu nie da się zlokalizować bicia serca.

Za tydzien we wtorek idę na kontrolę. Może uda mi się poznać juz płeć malucha :) Chciałabym zrobić mężowi niespodziankę

Czyli u mnie ll trymestr zacznie się w sobotę, i tak w ogóle to czuję się lepiej. Moje dziewczynki jeszcze dzisiaj w domu. Mają troche kaszel, nie chce żeby mi się rozłożyły do reszty. U mnie w czwartek będzie 12t 5d i też po cichu licze że coś da się zobaczyć, no ale mam mieszane uczucia. szkoda że mojego P nie będzie na usg ze mną.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Czyli u mnie ll trymestr zacznie się w sobotę, i tak w ogóle to czuję się lepiej. Moje dziewczynki jeszcze dzisiaj w domu. Mają troche kaszel, nie chce żeby mi się rozłożyły do reszty. U mnie w czwartek będzie 12t 5d i też po cichu licze że coś da się zobaczyć, no ale mam mieszane uczucia. szkoda że mojego P nie będzie na usg ze mną.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Ja ide w czwartek i będę wtedy w 11 tyg i 6 dniu

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam USG w 13t 2 d i lekarz absolutnie nie pokusil sie nad sprawdzeniem płci, wręcz przeciwnie powiedzial, ze na tym etapie wszystko wyglada podobnie i łatwo o pomylke. Nawet jak sprawdzam prywatne USG do ustalenia płci dzidzi to zaczynaja sie od 16t. Wiec dziwie sie dziewczyny, ze niektóre z was juz wiedza???

LMax no właśnie, sporo na ten temat czytałam w internecie no i rzeczywiście ciągle przewija się 16-18 tyd. Z opini dziewczyn znowu 75 % dziewczyn wychodzi ze płeć z 12-13 tyg. potwierdziła się ale myślę że to takie 50/50, dużo zależy też od podejścia, gdyby mi lekarz powiedział np teraz 90% to i tak myślę że nie nakręcałabym się i spokojnie czekała na ten 16-17 tyd. na potwierdzenie. Bo tak mi wypada kolejne usg. Zobaczymy, teraz myślę o tym czy z dzidzia moja ok i mój P też mi mówi żebym nie myślała o płci w ogóle teraz.

p19ucsqvyg9mlpha.png

reklama
Do góry