reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Mi jedną z aplikacji pokazała że do porodu zostało mi równe 200 dni [emoji56]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Moja aplikacja pokazuje mi, że zostało mi 179dni do porodu :) pokazuje tez ze Maluch ma 15tyg 10cm 60g ... Co do tyg zgadzam się, ale cm i g to indywidualna sprawa każdego szkraba ;) ;)

reklama
Dziewczyny, czytam czytam i czytam, ale nie ma możliwości Was dogonić! Jesteście bardzo aktywne :-) :)
U mnie dziś zgodnie z OM 15 tydzień leci. Ja z kolei slyszalam że drugi trymestr zaczyna się wraz z 14 tygodniem czyli od skonczonego 13stego :-D
Bylismy na prenatalnych 20 września i na 80 % bedzie dziewczynka. W pierwszej ciazy tez mialam to badanie w 14 tygodniu i dowiedzialam się ze będzie chlipczyk i sprawdzilo się ;)

Dzień Dobry Wszystkim. Jak tam samopoczucie?? U mnie po kilku ciężkich nocach w końcu nastąpiła poprawa, córcia dała w końcu choć trochę się wyspać [emoji16] chociaż przyznam że humor dopisuje mi od wczoraj po pierwsze kupiłam piękną chustę/szal za niecałe 3 dyszki, po drugie mój mąż super ustawił sobie grafik w pracy: od niedzieli do soboty będzie z nami w domu [emoji4][emoji4][emoji4] do tego dzisiaj na kawkę ma wpaść przyjaciółka, z którą dawno się nie widziałam.
Ze spraw ciążowych to dzisiaj wkraczam w II trymestr - wszystkie niemiłe dolegliwości zniknęły, mam jakiś przypływ energii i ogromną ochotę na pizzę [emoji16]
Co do usg i określania płci - miałam w tamtym tygodniu 12t2d - badanie wykonane przez brzuch i dopochwowo, bo lekarka nie mogła dokonać pomiaru przezierności karkowej. Na moje pytanie o płeć powiedziała, że to za wcześnie, ryzyko pomyłki jest duże itp itd. Tak więc pewnie dowiemy się dopiero na usg połówkowym [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz nawet nie komentuje płci w 12-13tyg, jedna nawet pisała o 10t6d ... tak wcześnie to jak wróżenie z kart, może sie sprawdzić Ale nie koniecznie musi...
Ja głupia wczoraj naczytalam sie o łożysku przodujacym i teraz się stresuje, mimo ze wiem,ze do 20 tyg moze jeszcze sie podniesc i wejsc na miejsce....

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Kobitki, a jak tam wielkość brzuszków ? Ja należę do tych pulchniejszych tzn 75kg i zawsze ponad programowe kg szły mi w brzuch i pupę, jednak zawsze jak kładłam się na plecach robił się płaski a nawet wklęsły. Teraz kiedy leżę konkretnie wystaje i widać, ze jest inny niż brzuszek tej która lubi podjeść ;) wczoraj godzinę się w niego wpatrywałam z ogromna przyjemnością :)

Hej dziewczyny! Wagobunda ja też mam tyle na wadze co ty, też z tych pulchniejszych jestem;) narazie nic nie przytylam ale brzuszek już u mnie też jest widoczny, a przed ciążą miałam też w miarę płaski i też oglądam brzusio wieczorami:)

U mnie zaczął się dzisiaj 13 tydz, a co do płci to też narazie nie mam wielkiego parcia wiedzieć, oczywiście zastanawiam się czasem czy będzie syn czy córka , ale cierpliwie poczekam,...pozniej po pracy doczytał resztę, pozdrawiam was serdecznie

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz nawet nie komentuje płci w 12-13tyg, jedna nawet pisała o 10t6d ... tak wcześnie to jak wróżenie z kart, może sie sprawdzić Ale nie koniecznie musi...
Ja głupia wczoraj naczytalam sie o łożysku przodujacym i teraz się stresuje, mimo ze wiem,ze do 20 tyg moze jeszcze sie podniesc i wejsc na miejsce....

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Trzymam kciuki, żeby się podniosło :) jeszcze dużo czasu.
U mnie niestety było przodujące w drugiej ciąży. Miałam mieć cc. Ale po przyjęciu na patologie ciąży po kilku minutach odeszły wody z krwią i już młody pchał się na świat. Lekarka chciała mnie zbadać, ale chlusnelo w nią krwią ;) i sama zawiozła mnie wózkiem na porodówke. Chwila i synek był Na świecie. Zdrowy, 10 pkt :) Tylko ja miałam silny krwotok i trochę tam porozrywalo. No i 3tyg dochodziłam do siebie po porodzie.
Mam nadzieję, że u Ciebie się podniesie i wszystko ok będzie.

Do góry