reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Czesc Dziewczyny,
Jestem bardziwj na forum majowym, ale jako ze termin mam graniczny na 1 maja to Wasze forum tez podgladam;)
Chcialam spytac o pappa. Robila juz ktoras z Was? Ile placilyscie? U mnie jedna kolezanka 550, ja sie zapisalam i ma kosztowac 600, a inna kolezanka zrobila badania krwii za 80 i poszla na usg genetyczne za ktore zaplacila 250 i tam jej wyniki z krwii wprowadzili i obliczyli pappe. Zastanawiam sie skad takie roznice w cenie (lokalizacja Warszawa).

Pozdrawiam serdecznie!!
Cześć ja robiłam dziś z krwi 150 , usg 250 było przez brzuch

reklama
Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj po wizycie, ale z tych emocji padlam sama nie wiem kiedy. Może pewne informacje będą którejś potrzebne to pisze;)
Duphaston i luteine odrzucam w 13tyg ciąży, najlepiej zakończyć 12tydz6dz, ale przez tydzień poprzedzający zmniejszamy dawkę, żeby nie odrzucać nagle, bo może dojść do krwawienia, które nie powinno być groźne, ale można tego uniknąć.
Bóle brzucha i plamienia nie powinny nas martwić dopóki nie ma krwawienia lub skrzepow.
Ja 10tydz3dni i miałam już usg przez brzuch, wszystko było fajnie widać:) Dzidzia mi pomachala rączką, ale tylko jedna chciała się przywitać i noe chciały razem pozowac do zzdjęcia jak to lekarz powiedział:D
Zna już któraś płeć Maluszka? Bo nam się juz udało jednego ustalić, ale podzielę się informacjami jak będę wiedziała dwójki;);)
Ja mam prenatalne 16.10 alw mialam skierowanie i w klinice w Krakowie mam wszystko za darmo. Stres przed tym badaniem mam ogromny.
Pytałam lekarza o mój jadlowstret do wszystkiego i mi powiedział że nawet do 20tygodnia nie będziemy się przejmować, ale mam pilnować płynów 2l dziennie ma być wypite. Tej normy niestety też nie spełniam:baffled:
Chyba tyle z newsów:-) :)

Hej dziewczyny!
Ja dzisiaj po wizycie, ale z tych emocji padlam sama nie wiem kiedy. Może pewne informacje będą którejś potrzebne to pisze;)
Duphaston i luteine odrzucam w 13tyg ciąży, najlepiej zakończyć 12tydz6dz, ale przez tydzień poprzedzający zmniejszamy dawkę, żeby nie odrzucać nagle, bo może dojść do krwawienia, które nie powinno być groźne, ale można tego uniknąć.
Bóle brzucha i plamienia nie powinny nas martwić dopóki nie ma krwawienia lub skrzepow.
Ja 10tydz3dni i miałam już usg przez brzuch, wszystko było fajnie widać:) Dzidzia mi pomachala rączką, ale tylko jedna chciała się przywitać i noe chciały razem pozowac do zzdjęcia jak to lekarz powiedział:D
Zna już któraś płeć Maluszka? Bo nam się juz udało jednego ustalić, ale podzielę się informacjami jak będę wiedziała dwójki;);)
Ja mam prenatalne 16.10 alw mialam skierowanie i w klinice w Krakowie mam wszystko za darmo. Stres przed tym badaniem mam ogromny.
Pytałam lekarza o mój jadlowstret do wszystkiego i mi powiedział że nawet do 20tygodnia nie będziemy się przejmować, ale mam pilnować płynów 2l dziennie ma być wypite. Tej normy niestety też nie spełniam:baffled:
Chyba tyle z newsów:-) :)
Ja badania przeziernosci karkowej(prenatalne) miałam 21/09 i tez byłam cholernie zestresowana, a noc przed badaniem śniło mi się, że przeziernosci k. wyszła mi 5cm gdzie to juz dużo ponad normę ale gdy wstałam przypomniałam sobie słowa babci, ze sny trzeba tłumaczyć na odwrót badanie wyszło idealnie bo 1,6cm kość nosowa tez na plus czyli ok. Niestety maluszek tak strasznie się wiercił, ze lekarz za nic nie mógł dopatrzeć się płci choć próbował dobre 10min. Myślałam wręcz byłam pewna, ze na badaniu prenatalnym poznam płeć dziecka bo to był juz 13tc, ale maleństwo odwróciło się tyłkiem i czymś się zawzięcie bawiło chyba pępowina przynajmniej tak powiedział gin ☺️ W czwartek idę ponownie to juz 15tc może da się coś podpatrzeć jeżeli maluch będzie chciał współpracowac Mi tez czasami jest cieżko zmusić się do jedzenia i najlepiej wchodzą mi zupy choć zanim się do nich zabiorę muszę nastawić się psychicznie i prawie ze wmówić sobie ze "chce", a jeżeli chodzi o wodę to tez mam ten problem butelka 1,5l idzie mi w 2 dni muszę bardziej przyłożyć się do pica wody. Mam jeszcze inny problem chyba jestem hipochondryczką, bo co chwila wmawiam sobie coś innego, a nie daj Boże usłyszę coś w Tv to juz mam wszystkie objawy ostatnio przeglądałam wyniki swoich badań i skupiłam się na wynikach dotyczących Toksoplazmozy, wiedziałam,ze wynik jest niereaktywny czyli tak jak powinno być,ale dopiero przed wczoraj zagłębiłam się w wyniki i dopatrzyłam się , że IgM(-) IgG(-) co znaczy , ze nie przechodzę, ale tez ze nigdy nie przechodziłam czyli mogę jeszcze załapać, a ze mieszkam czasowo u mamy , a ona ma 5 kotów to jestemtroche przerażona fakt ja mieszkam na pietrze i koty widzę przelotnie kiedy schodzę do kuchni, a na piętro koty nie wchodzą bo tam mieszka mój pies to jednak mam stracha. W sumie słyszałam ostatnio w programie 36.6 z Drzyzga, ze aby zarazić się od kota toksoplazmoza musiałoby się zjeść pół kuwety następne badanie na toxo mam w 20tc i boje się ze do tego czasu osiwieje juz mnie nosi żeby zrobić prywatnie jeszcze pogadam w czwartek z gin i może on mnie jakoś uspokoi. Ehh,ale się rozpisałam ....tak właśnie kończy się spanie całe popołudnie, że teraz oczy jak 5 złotych

Witam. O 16. 15 mam USG prenatalne nie czuje strachu wręcz.przeciwnie doczekać się nie.moge jestem strasznie podniecona tym faktem [emoji3]

16uddqk3sgndy29w.png

j5rbj44jozr354xp.png

reklama
Dzisiaj zaczynamy II trymestr i liczę na to że dzidzia pokaże co ma między nóżkami [emoji23]
Super. Ja też dziś zaczynam II trymestr.
To na kiedy termin? Bo gdzies wyczytałam że masz na 12.04 to by nam się trochę ni zgadzało. [emoji13]
Powodzenia na wizycie.

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry