reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Zrobię update kalendarium. Nawet dziś. Obiecuję. Dzisiaj mam pierwszy od tygodnia dzień dla siebie i mogę ogarnąć mieszkanie :/ A tak praca, powrót, sen. Już nie mogę doczekać się L4. A to z nowym rokiem. Nawet nie wiecie jak mnie wkurza że nie mam tyle siły co przed ciążą i wszystko zajmuje mi 2-3 razy dłużej...
A ogarnięcie mieszkania to już w ogóle gehenna... z drugiej strony w styczniu będzie 3 trymestr i brzuch coraz większy.

Tak więc podsumowując. Dzisiaj update kalendarium. I wiecie co? Kiedyś prosiłam o edycję postów i wpisywanie nowych wizyt do starych postów. Nie jestem w stanie tego prześledzić. Piszcie nowe posty jednak.

A teraz nie wiem jak u Was ale u mnie ładna pogoda i wybieram się na spacer. Córa chce na wesołe miasteczko tak więc taaaak.

Bez fochow! Have a nice Day.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A_gdyby_tak i VegeMama to jedziemy we 3 bez tego urządzenia ja też nie kupuje bo znam już trochę siebie i wiem żebym oszalał a ...hehe też o tym słyszałam że mózg kobiet w ciazy się kurczy i powiem wam że chyba coś w tym może jest bo ja się zrobilam zapominalska, szczególnie w pracy

A co do tekstu zamieszczonego przez kredka82 to się w zupełności zgadzam...kazda ż nas jest inna i może mieć swoje zdanie ż którym ja się wcale zgadzać nie muszę i o tym też mogę napisać.. .i rozumiem też druga stronę- że dla mnie pewna kwestia może być małym problemem A dla drugiej sporym problemem...ale warto się z tym przespać i na drugi dzień zaglądać na forum A nie je opuścić.. tak ze mam nadzieję że koleżanka Izabella Simon wróci do nas

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wpadnę na forum po pracy bo teraz ukradkiem siedzę i nie zdążę wszystkim odpisacżyczę udanej niedzieli i mam nadzieję że wszystkie się dobrze dzisiaj czujecie[emoji6]

Tak z synem czułam w 13 moja siostra tak samo.

16uddqk3sgndy29w.png

j5rbj44jozr354xp.png
Zazdroszczę [emoji1] ja czasami już mam wrażenie że coś tam czuję ale potem sprowadzam się na ziemię i myślę że to jelita[emoji12]
W samo sedno!!!!!!
Zgadzam się - nie chce uczestniczyć w kłótniach... mamy już wystarczająco dużo stresu w życiu codziennym...
I właśnie m.in po to jestem na forum aby móc razem z dziewczynami przeżywać wspólnie smutki i radości z ciąży. Zawsze mnie interesują Wasze wizyty mimo iż nie zawsze mogę odpisać (w pracy z ciekawości czytam po kryjomu[emoji6] ).
Hej. Muszę Was nadrobić bo nie bylo mnie dwa dni z Wami. Jak się czujecie. Ja się martwię bo nie boli mnie brzuch jak to było w poprzednich ciazach. Jakieś schizy zaczynam mieć... [emoji21] Lekarza mam dopiero w czwartek... może któraś z Was ma podobnie??

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie też już brzuch nie boli, czasami tylko jak leżę na prawym boku. A.. i jak za szybko wstanę to czasem mnie dość mocno w pachwinie zakłuje.

@PaniPe wszystkiego najlepszego dla córeczki i udanego świętowania[emoji1]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

A_gdyby_tak i VegeMama to jedziemy we 3 bez tego urządzenia ja też nie kupuje bo znam już trochę siebie i wiem żebym oszalał a ...hehe też o tym słyszałam że mózg kobiet w ciazy się kurczy i powiem wam że chyba coś w tym może jest bo ja się zrobilam zapominalska, szczególnie w pracy

A co do tekstu zamieszczonego przez kredka82 to się w zupełności zgadzam...kazda ż nas jest inna i może mieć swoje zdanie ż którym ja się wcale zgadzać nie muszę i o tym też mogę napisać.. .i rozumiem też druga stronę- że dla mnie pewna kwestia może być małym problemem A dla drugiej sporym problemem...ale warto się z tym przespać i na drugi dzień zaglądać na forum A nie je opuścić.. tak ze mam nadzieję że koleżanka Izabella Simon wróci do nas

A ja a ja.. Ja też nie kupuje... :)

Zrobię update kalendarium. Nawet dziś. Obiecuję. Dzisiaj mam pierwszy od tygodnia dzień dla siebie i mogę ogarnąć mieszkanie :/ A tak praca, powrót, sen. Już nie mogę doczekać się L4. A to z nowym rokiem. Nawet nie wiecie jak mnie wkurza że nie mam tyle siły co przed ciążą i wszystko zajmuje mi 2-3 razy dłużej...
A ogarnięcie mieszkania to już w ogóle gehenna... z drugiej strony w styczniu będzie 3 trymestr i brzuch coraz większy.

Tak więc podsumowując. Dzisiaj update kalendarium. I wiecie co? Kiedyś prosiłam o edycję postów i wpisywanie nowych wizyt do starych postów. Nie jestem w stanie tego prześledzić. Piszcie nowe posty jednak.

A teraz nie wiem jak u Was ale u mnie ładna pogoda i wybieram się na spacer. Córa chce na wesołe miasteczko tak więc taaaak.

Bez fochow! Have a nice Day.

My wczoraj byliśmy na spacerze to w ciągu 50 min musiała 2 razy siadać i odpoczywać wiec w zupełności rozumiem zmęczenie :* przesyłam dużo siły :)

Ciężko coś powiedzieć, bo niestety nie znamy się za dobrze. Tylko tyle ile każda z nas chce żeby o niej wiedziano.
Nie wiemy czy ta wzmianka o paracetamolu, która na forum pojawiła się bezpośrednio, rowniez poza forum nie była poruszana kilkukrotnie. Miarka się przebrała, emocje puściły... wiecie o co chodzi? Czasami dla nas najdrobniejsza pierdoła dla kogoś będzie urastac do rangi ogromnego problemu tylko że względu na swoją częstotliwość powtarzania...

Poza tym, heloł, nie zapominajmy że jesteśmy w ciąży. Hormony :) To przez nie nie działamy racjonalnie. Aaaa... Szelągowska która też jest w ciąży pisze że mózg w ciąży kurczy się o 6%. Wszystkim bez wyjątku [emoji1] A teraz się na mnie obrazcie...

Szkoda, że IsabellaSimon nas porzuciła, bo była tu od początku. Liczę że się na amen nie zaciectrzewi i jeszcze tu zajrzy...
Słyszysz Isabella? :)

A co do samych naszych/waszych opinii... no cóż też się z nimi wszystkimi zgadzam. Nie wszystko jest zgodne z moimi przekonaniami. Ale każda z nas jest inna i byłoby zbyt nudno gdyby wszystkie zdania były jak z pod sztancy.

Ja forum traktuję jako luźną lekturę. Może coś z niej ciekawego się dowiem, a i tak zrobię po swojemu.

A skoro tak wylewamy żale to powiem wam, że najbardziej boli mnie wasze olewactwo moich postów. Człowiek raz na kilka dni coś wyprodukuje, przysiadzie, pomyśli i jego post przechodzi totalnie bez echa. Nawet palucha nie dostanie... [emoji12] [emoji13] [emoji14] [emoji1] [emoji2] [emoji3]

Hej! Odpowiadam od razu i paluch też jest:)
Odpowiem za siebie, że często zdarza mi się nadrabiać zaległości i potem zapominam wracać do każdego wpisu, który miałam skomentować;) także tego:biggrin2::biggrin2: nie obrażamy się:D hormony trzymajmy na wodzy. Buziaki

Dzie dobry[emoji5]

@Agulula111 mam nadzieję że dzisiaj już dobrze. Może dzieci się inaczej ułożyły i coś ucisnely? Ja mam czasem tali klujacy ból jak się w nocy obroce na prawa stronę. I kluje mnie w środku więc nie wiem co to - na lewej str jest ok.

Ja też nie zamierzam[emoji1] ja już trochę liczę na to że za tydzień dwa poczuje pierwsze ruchy[emoji6] ponoć w drugiej ciąży czuć szybciej - więc niecierpliwie czekam[emoji5]

Ja właśnie tego stresu wolę sobie oszczędzić [emoji6]

Zgadzam się - chciałabym abyśmy wsZystkie mogły zawsze pisać co myślimy. [emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Lucky! Tak, taki przejmujący ból się nie powtórzył, więc liczę, że na usg bedzie jutro wszystko dobrze. A co do bokow to też tak mam, na prawym źle mi się oddycha, od razu.jest slabo, więc szybko wracam na prawy. Podobno dla Maluszków to też robi różnicę, więc dziewczynki na lewo zwrot;)

reklama
Hej Agulula111 ja w sumie bóle miewam codziennie od początku, najpierw były silne i takie jak na okres A teraz są mieszane coraz częściej właśnie takie klujace, ale też mam takie uczucie że "ciągnie" mnie tak do dołu, nie wiem w sumie jak to dokładnie opisać.. .Ale nie mam żadnych plamien więc to chyba normalne jest, tak ze jak mam tylko możliwość to odpoczywam

Podobno to ciagniecie w dol jest dobrym bólem, przecież Maluszek rośnie i musi mieć miejce;) musi być dobrze:)

Do góry