reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja zainwestowalam w jedne ciążowe jeansy i już więcej nie będę bo są niestety drogie,a są na tyle luźne że jeszcze mi posłużą/ mam nadzieję.. .narazie waga się utrzymuje, schudłam 4kg od początku a teraz mam 4deko do przodu po 2 tyg urlopu ...nie wiem wydaje mi się że dużo jem rano i na obiad, ale później już nic nie mogę.. . przezuce się na leginsy , będzie i taniej i wygodniej..

Ja jutro mam ostatni dzień urlopu i w środę do pracy...troche się stresuje bo powiem o ciąży...zobaczymy jak zareagują.. .A w ogóle to mi się nie chcę, trochę lenia zlapalam na urlopie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A czy któraś z was może mi wyjaśnić rozmiarówki dzieciece? Od porodu najlepiej i na ile każda starcza. Sprzedają czasem na fb fajne ciuszki i moglabym kupic ale nie wiem co to za rozmiary i ile z każdego mi trzeba. Zazwyczaj widuje chyba 62 ale ostatnio jakiś 5x też był.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja znam jedynie rozmiary 56,62 itd...na początek kupuje 62. 56 miałam dosłownie jeden komplet tzn body i pajac Ale długo mi nie posłużył. Np rozmiar 56 w hm jest duży i faktycznie może być dobry na początek. Ja mam ogólnie duże dzieci więc tylko rozmiar 62 . Z tego co pamiętam to średnio po okolo 2 miesiącach już wymuenualam....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Aguska11 ja juz pojedyncze neutralne ciuszki kupuje, rozglądam się za polarowym kombinezonikiem uzywanym w dobrym stanie. Obserwuje facebooka tam mam taką grupę z mojego miasta babeczek, które sprzedają po swoich dzieciach ciuszki :)
@Annawr u mnie rano mdłości juz nie ma ale za to kolo 18 i 3 w nocy bywają okropne :/ W nocy jem chrupka kukurydzianego, doslownie jednego i przechodzi i śpię dalej
To te nudnosci budza Cie w nocy?

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Ja jak oznajmiłam rodzinie, w pracy i na fb to poczułam ulgę :) wszyscy już wiedzą i mam to za sobą a i ukrywać się nie muszę. Miałam paranoje w sklepie że jakaś mama ze szkoły mnie przyuważy i powie że ciążowe rzeczy ogladam. Nawet raz w rossmanie 20min w sklepie krążyłam bo znajoma musiała tyle stać przy regale z kremami na rozstępy ;/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz chociaż spokojną głowę masz. A tak wogóle to co Cię skłoniło do bycia Wege?? Ja też byłam przez 7 lat do połowy pierwszej ciąży... :)

Ja się budzę w nocy na siku tak czy siak, ale bywa i tak, ze kolo 23 jak nie gryzne czegoś to obudze się z mdłościami o tej 2-3 w nocy. Powoli mija i nie każda noc jest taka ale uciążliwe to. No cóż dla dzidziusia wszystko ^^ Jakoś dam rade hehe a może w końcu minie ten etap mdłości :)

reklama
Do góry