reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja zainwestowalam w jedne ciążowe jeansy i już więcej nie będę bo są niestety drogie,a są na tyle luźne że jeszcze mi posłużą/ mam nadzieję.. .narazie waga się utrzymuje, schudłam 4kg od początku a teraz mam 4deko do przodu po 2 tyg urlopu ...nie wiem wydaje mi się że dużo jem rano i na obiad, ale później już nic nie mogę.. . przezuce się na leginsy , będzie i taniej i wygodniej..

Ja jutro mam ostatni dzień urlopu i w środę do pracy...troche się stresuje bo powiem o ciąży...zobaczymy jak zareagują.. .A w ogóle to mi się nie chcę, trochę lenia zlapalam na urlopie..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A czy któraś z was może mi wyjaśnić rozmiarówki dzieciece? Od porodu najlepiej i na ile każda starcza. Sprzedają czasem na fb fajne ciuszki i moglabym kupic ale nie wiem co to za rozmiary i ile z każdego mi trzeba. Zazwyczaj widuje chyba 62 ale ostatnio jakiś 5x też był.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja znam jedynie rozmiary 56,62 itd...na początek kupuje 62. 56 miałam dosłownie jeden komplet tzn body i pajac Ale długo mi nie posłużył. Np rozmiar 56 w hm jest duży i faktycznie może być dobry na początek. Ja mam ogólnie duże dzieci więc tylko rozmiar 62 . Z tego co pamiętam to średnio po okolo 2 miesiącach już wymuenualam....

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Aguska11 ja juz pojedyncze neutralne ciuszki kupuje, rozglądam się za polarowym kombinezonikiem uzywanym w dobrym stanie. Obserwuje facebooka tam mam taką grupę z mojego miasta babeczek, które sprzedają po swoich dzieciach ciuszki :)
@Annawr u mnie rano mdłości juz nie ma ale za to kolo 18 i 3 w nocy bywają okropne :/ W nocy jem chrupka kukurydzianego, doslownie jednego i przechodzi i śpię dalej
To te nudnosci budza Cie w nocy?

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Ja jak oznajmiłam rodzinie, w pracy i na fb to poczułam ulgę :) wszyscy już wiedzą i mam to za sobą a i ukrywać się nie muszę. Miałam paranoje w sklepie że jakaś mama ze szkoły mnie przyuważy i powie że ciążowe rzeczy ogladam. Nawet raz w rossmanie 20min w sklepie krążyłam bo znajoma musiała tyle stać przy regale z kremami na rozstępy ;/

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Teraz chociaż spokojną głowę masz. A tak wogóle to co Cię skłoniło do bycia Wege?? Ja też byłam przez 7 lat do połowy pierwszej ciąży... :)

Ja się budzę w nocy na siku tak czy siak, ale bywa i tak, ze kolo 23 jak nie gryzne czegoś to obudze się z mdłościami o tej 2-3 w nocy. Powoli mija i nie każda noc jest taka ale uciążliwe to. No cóż dla dzidziusia wszystko ^^ Jakoś dam rade hehe a może w końcu minie ten etap mdłości :)

reklama
Do góry