reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Aaaaaa bym zapomniała. Dziś dotarły legginsy z allegro te zimowe i jeszcze inne i są ok. Myślałam, że będą bardziej ocieplane ale są lekko (mi pasuje bo mi ciągle gorąco i nie przegrzeję się w pomieszczeniach). Długość mnie powaliła bo mi nawet kostki zakrywa więc na + :)

Zarówno te zimowe jak i z kieszeniami (cienkie od tego samego sprzedawcy) nie prześwitują. Dziwny trochę ten panel na brzuch dla mnie ale to pewnie do ciążowych rzeczy trzeba się przyzwyczaić. Nie przywykłam że mi coś prawie pod cycki sięga.

Mnie dobija brak ręki jednej bo też bym coś porobiła, oogarniała przed zimą, powynosiła rzeczy na strych itd (okna zostawiam mężowi bo sobie nawet do tego myjke parową sprawił to niech śmiga). Poza zadyszką po wejściu na schody albo odwiedzeniu paczkomatu rano (jeszcze mi serce wali!) to czuję się spoko i myślę że jak ręka wróci do sprawności to coś tam podziałam :)
Ja mam nadzieje, ze mi 5 października pozwoli juz normalnie funkcjonować.Dalej się boje, że te plamienia powrócą, ale że to z nadżerki to nie powinny bobasowi zagrażać.Niestety tego teraz już nie wylecze przed ciążą tez nie chciał mi tego ruszać, a teraz stres.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam dziewczyny.
Czasami ciężko was nadrobić. [emoji6]
Ostatnio miałam malo czasu na czytanie, Ale już mi się udało chyba wszystko przeczytać.
Niektóre z was mają naprawdę trudne sytuacje a tesciami czy rodzicami.
Ja z moim mężem jesteśmy 10 lat razem ( 1 rok po ślubie). Więc już od najmłodszych lat. [emoji13][emoji13]
Teściów jak i rodziców mam wspaniałych - co nie znaczy że nie ma lub nie było zgrzytów.
Obecnie mieszkamy z moimi rodzicami, a teściów mamy naprawdę blisko. Staramy się nie zawsze z nimi widywać, Ale nie mamy problemu z ich strony żeby się w coś wtracali.
Mam nadzieję że już niedługo postawimy jakiś domek. [emoji6]

Co do zmiany firan - myślę że raz na dwa, trzy miesiące. Zależy od pory roku i czy mama ma chęć wyprasować firany - ja nienawidzę. [emoji16]

Oboje z mężem pracujemy, więc nasze obowiązki są podzielone. Nigdy nie miałam z tym problemu, mąż jest tez tak z domu wychowany więc dużo to mi ułatwiło..[emoji6]

Nie pamiętam już jakie dziewczyny miały biedoczynnosc tarczycy + Hashimo - ale miałyście problemy z zajęciem w ciążę z tego powodu?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam na dzień całe do góry podwiniete ale okna są na ogród wiec mi nikt nie zagląda. W pokoju goscinnym są te dzień- noc ale tam pies nie ma wstępu. A w łazience od ulicy nakleilam na okno specjalną folie i też się obywamy bez firan :) Do kuchni mi niby mogą zaglądać ale mieszkam na ślepej uliczce gdzie raczej ruchu pod domem nie mam a na oarapecie kwiaty nieco zasłaniają.

Moj piesel tych rolet nie urywa. Wkłada nos i odchyla poczym się tak kładzie że wszystko widzi.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój właśnie też z tych ciekawskich, co by obserwowali czy koty się nie kręcą i inne psy.

Zdjęcie nie oddaje pełnego uroku moich niektórych okien ale proszę, to jest wg mojego męża na później..:D
HZvJb
Link do: Imgur: The most awesome images on the Internet
Umnie podobnie, a na dachowych to tragedia [emoji23].

@VegeMama ja robiłam prenatalne 11tc 6d, bo chciałam mieć to za sobą, a w sobotę zaczynam 2 trymestr i juz nie mogę się doczekać.Testu pappa nie robiłam czy źle czy dobrze nie wiem.Sa różne opinie na ten temat, a usg wyszło bardzo dobrze i lekarz mówił, że jest bardzo niskie prawdopodobieństwo wad.Jak by były wątpliwości to by mi sam zalecił,a sama nie chce się nakrecac, bo jak by tam była lipa to stres do końca.

reklama
Ja to chyba ostatnia bede miala te usg po 12tc. Termin mam na ostatniego kwietnia ponoc
e to i tak Cie przebijam ja termin cesarki bede miala ok 10 kwietnia a prenatalne w 14 tygodniu dopiero 10 pazdziernika!
a to przecież za późno na prenatalne :/
no sek w tym ze nie ....w uk robia 11 -14tydzien( a konkretnie 13 tydz i 5 dzien) a ja bede 13t 3 dzien czyli w 14tym tygodniu bo 13 skonczony :( ale wolalabym blizej tej dolnej granicy a nie na sam koniec...

Do góry