reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ale słodki brzuszek. Mój też wieczorem najbardziej widoczny.
Słyszalyscie o tej akcji z porwany noworodkiem. Sąd odebrał im prawa bo nie zgodzili się na szczepienia. A co wy sądzicie o szczepieniach bo ja zielona jestem . Musze sie dowiedzuec jak to w de jest
Moim zdaniem sad dobrze zrobil. Dziecko niczemu winne a ryzykuja jego zycie porywajac go ze szpitala. Oni nawet nie pozwolili go umyc!

reklama
Ja zamówiłam właśnie z allegro ocieplane legginsy ale jeszcze nie przyszły to nie wiem jak to będzie wyglądało ;) Miałam takie zimowe legginsy i było w nich cieplej niż w spodniach taki miały puszek.

Ja w zeszlym roku skusiłam się na zimowe legginsy z internetu, ale niestety przyszły za małe( choć kupiłam 2 pary z różnych firm) niby mój rozmiar, a tylka nie mogłam wcisnąć. Jestem szeroka w biodrach, a te zimowe sa mniej streczowe.. Teraz mam zamiar w sklepie poszukać i najpierw przymierzyć...;)

Ale słodki brzuszek. Mój też wieczorem najbardziej widoczny.
Słyszalyscie o tej akcji z porwany noworodkiem. Sąd odebrał im prawa bo nie zgodzili się na szczepienia. A co wy sądzicie o szczepieniach bo ja zielona jestem . Musze sie dowiedzuec jak to w de jest
Ja jakoś tez jestem zielona, a właśnie o tym czytałam.Moim zdaniem państwo nie powinno tak ingerować i ograniczać praw obywatelskich.Powinni pilnować czystości w szpitalach to i zakażeń mniej by było, a teraz tak jak umnie w szpitalu to każdy sobie może wchodzić.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

W UK szczepienie dzieci jest nieobowiązkowe. Namawia sie ciężarne za to na szczepienie przeciwko grypie i rozyczce. Mi z przychodni juz kilka razy dzwonili, ale odmówiłam. Myślę sobie ze skoro na grypę nigdy szczepiona nie byłam, to nie wiem jak mój organizm na taka szczepionke zareaguje, a nie chce próbować tego w ciąży.. A rozyczke juz przechodzilam jako 5 latka:). Wiec zaszczepić sie nie musze..
A jak to wyglada w Polsce, tez namawia sie ciężarne do szczepień?

Dobry dobry .
U mnie szykuje się kijowy tydzień , weekend też z dupy miałam i wogole wkurwiona chodzę.

W UK nie myją i nie kąpią po porodzie , ponoć lepiej dla dziecka jak jest w tych naturalnych maziach .
Przy pierwszej ciąży pytali na drugi dzień czy chce prezentacje kąpieli , więc wykapali. Teraz wykąpiemy dopiero w domu napewno .

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Kredka - haha, to sie zdziwisz, bo tobie po porodzie tez nie umyja dziecka ;) nie myja w irlandii, wlk bryt, niemczech, nie wiem jak dalej na zachod
Tylko przecieraja lekko. Dziecko w tym wszystkim jest 9 miesiecy, ma naturalna bariere ochronna przed zarazkami z 'zewnatrz'. W moim szpitalu tez nie kapia dziecka od razu po porodzie, dopiero po dobie, w niemczech wogle w szpitalu nie kąpią, dopiero w domu sie kąpie dziecko. Może to wam sie wydawać dziwne, ale naprawde dziecko nie jest jakies mega brudne, we krwi itd... jak sie urodzi.
Ja nie zgodzilam sie na szczepienie po porodzie. Zaczelam szczepic pózniej, u siebie w przychodni jak bylam pewna ze dziecko jest zdrowe. Nikt mi z tego powodu dziecka nie odebral, w szpitalu byla ankieta na co sie zgadzam na co nie i sie podpisałam. Na karcie wypisu ze szpitala było wielkimi wołami, że dziecko nie szczepione ze wzgl na brak zgody matki ;) ale nikt mnie na szczescie nie szkalował z tego powodu. Nie jestem przeciwnikiem szczepien bo mam wszystkie dzieci zaszczepione. Najmlodsze nie bylo szczepione w szpitalu. Moja siostra rodzila w hiszpani i tam jej dziecka nie szczepili, dopiero jak wrocila do polski to zaczela kalendarz polski szczepien. Chyba tylko wzw jej szczepili, nic poza tym.

reklama
Dobry dobry .
U mnie szykuje się kijowy tydzień , weekend też z dupy miałam i wogole wkurwiona chodzę.

W UK nie myją i nie kąpią po porodzie , ponoć lepiej dla dziecka jak jest w tych naturalnych maziach .
Przy pierwszej ciąży pytali na drugi dzień czy chce prezentacje kąpieli , więc wykapali. Teraz wykąpiemy dopiero w domu napewno .

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Tez o tym czytałam i oglądałam filmy,że ta warstwka na dziecku po porodzie stanowi dla niego barierę ochronną.Wiec myślę,że jak dziecko nie jest zabrudzone krwią to można z kąpielą poczekać.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry