reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja tak miałam ta kropka to pęcherzyk [emoji3].Na wczesnym etapie zawsze nie wiele widać.Mialam robione usg praktycznie zaraz po @ w 34dc. Jak się stresujesz czy z dzidzia dobrze idź może na betę i sprawdź czy dobrze przerasta po 48h.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Lekarz mnie uspokajał i powiedział ze skoro trzy testy wyszły pozytywne to bety nie musze robić i na pewno bedzie wszystko dobrze tylko teraz trzeba czasu :)

reklama
Ja chodzę do ginekologa prywatnie i tak juz chyba zostanie. Chodzę to duzo powiedziane bo dopiero 2 tygodnie temu byłam na swojej pierwszej wizycie i wczoraj po raz drugi. Lekarz sie śmiał ze dwa tygodniu temu przyszłam i byłam w kulkudniowej ciąży :-D Ja z partnerem szczególnie sie nie staraliśmy tak jakos nam wyszło i teraz czekamy na potwierdzenie wszystkiego zeby moc ogłosić rodzicom ze po raz pierwszy zostaną dziadkami, oj to bedzie szok :biggrin2:

Ja chodzę do ginekologa prywatnie i tak juz chyba zostanie. Chodzę to duzo powiedziane bo dopiero 2 tygodnie temu byłam na swojej pierwszej wizycie i wczoraj po raz drugi. Lekarz sie śmiał ze dwa tygodniu temu przyszłam i byłam w kulkudniowej ciąży :-D Ja z partnerem szczególnie sie nie staraliśmy tak jakos nam wyszło i teraz czekamy na potwierdzenie wszystkiego zeby moc ogłosić rodzicom ze po raz pierwszy zostaną dziadkami, oj to bedzie szok :biggrin2:
Ja juz kilku osoba powiedziałam [emoji3].Zaznaczając, że to jeszcze nic pewnego.Tylko z tesciami czekam im to bym nigdy nie powiedziała,ale tak się nie da [emoji17].

Ja juz kilku osoba powiedziałam [emoji3].Zaznaczając, że to jeszcze nic pewnego.Tylko z tesciami czekam im to bym nigdy nie powiedziała,ale tak się nie da [emoji17].

U mnie wie tylko chłopak i przyjaciolka. Rodzicom chłopaka tez najchętniej bym nie powiedziała :( Z chłopakiem jesteśmy razem 8 miesięcy dopiero, on jest jedynakiem a jego rodzice sa bardzo specyficzni i raczej za sobą nie przepadamy

Ja powiedziałam tylko siostrze. Mam ochotę powiedzieć innym ale jeszcze poczekam.
Z teściami masz zły kontakt? Ja moich to najchętniej wystrzeliłabym w kosmos choć i wtedy by mnie wkurzali ;)

My poczekamy do usg. Zwłaszcza że i tak zewsząd były naciski o kolejne dziecko a my się wypieralismy ze nie będziemy się starać. W końcu skończyło się suszenie głowy, wiec jakbyśmy znowu podjęli temat a nic by sie odpukac nie udalo to nie byłoby życia... w przenośni i dosłownie. ..

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wie tylko chłopak i przyjaciolka. Rodzicom chłopaka tez najchętniej bym nie powiedziała :( Z chłopakiem jesteśmy razem 8 miesięcy dopiero, on jest jedynakiem a jego rodzice sa bardzo specyficzni i raczej za sobą nie przepadamy
Mój ma 3 braci i wszyscy za granicą.Szwagierka z 3 w ciąży,ale wnuki widzą raz na 2 lata.Podejrzewam, że cała uwaga się skupi na mnie, a ja nie lubię dobrych rad.Swoje dziecko chce wychować po swojemu.Wspolczuje jak jest jednakiem to pewnie dadzą wam popalić.

Mój ma 3 braci i wszyscy za granicą.Szwagierka z 3 w ciąży,ale wnuki widzą raz na 2 lata.Podejrzewam, że cała uwaga się skupi na mnie, a ja nie lubię dobrych rad.Swoje dziecko chce wychować po swojemu.Wspolczuje jak jest jednakiem to pewnie dadzą wam popalić.

Juz sie tego boje, to bedzie kosmos, jego mama jest o mnie w pewnym sensie zazdrosna. Gdy sie widzimy potrafi dzwonić do niego co 10 minut z jakąś pierdołą. Żadnych dobrych rad teściowej. Nigdy, albo bedzie wojna. Nie wiem jak ja to wytrzymam :(ale my kobietki musimy byc przecież silne :-) :)

My poczekamy do usg. Zwłaszcza że i tak zewsząd były naciski o kolejne dziecko a my się wypieralismy ze nie będziemy się starać. W końcu skończyło się suszenie głowy, wiec jakbyśmy znowu podjęli temat a nic by sie odpukac nie udalo to nie byłoby życia... w przenośni i dosłownie. ..

Właśnie takie coś jest w kur..
nie lubię jak inni chcą podejmować decyzje za kogoś, bo to nie oni będą to dziecko wychowywać.Takie naciskanie zwykle przynosi odmienny skutek.

reklama
Juz sie tego boje, to bedzie kosmos, jego mama jest o mnie w pewnym sensie zazdrosna. Gdy sie widzimy potrafi dzwonić do niego co 10 minut z jakąś pierdołą. Żadnych dobrych rad teściowej. Nigdy, albo bedzie wojna. Nie wiem jak ja to wytrzymam :(ale my kobietki musimy byc przecież silne :-) :)
Tesciowie to temat rzeka. Pewnie niejedna z nas miałaby mnóstwo do powiedzenia w tym temacie. Ja wychodzę z założenia że wiążę się przede wszystkim ze swoim mężem / chlopakiem/ partnerem i póki on stoi po mojej stronie i mam w nim wsparcie to jest ok. Każdy ma prawo przeżyć życie po swojemu i z własnych błędów wyciągnąć wnioski. "Tak więc za dobre rady bardzo dziękuję ale pozwoli mama że zrobię po swojemu" :)

Do góry