reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Moja gin wyznacza datę porodu na podstawie daty miesiączki bez brania pod uwagę długości cyklu.:confused2: Usg tez nie uwzględnia.
U mnie sprawdziły się daty wyliczone przez kalkulatory uwzględniające długość cyklu- bo wtedy miałam długie cykle.
Ale to i tak przecież tylko orientacyjne daty 2 tyg do przodu i do tyłu. :-D Robi sie miesiąc niepewnosci:oo: Dzieci rzadko są punktualnie :laugh2:
Miesiąc niepewności robi sie jeśli nie wiesz jakie masz cykle. Dziecko rodzi sie w 37tygodniu od zapłodnienia, czyli 39-40tc liczony od om. Biorąc pod uwagę że cykle moga byc dluzsze dajemy zawsze zapas +2tyg. W dół raczej nie. Wiec niepewności scisle jest tylko maks 3tygodnie. Ale jak juz pisalam, jesli nie ma zadnych komplikacji i porodu przedwczesnego, to najbardziej prawdopodobna data porodu to ta z usg z 12tc

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Dziewczyny co do wózka to na początku miałam też wybrany anex...a teraz zdecydowałam się na Hartan Xperia albo Hartan topline s...bylam ostatnio w sklepie i wypróbowałam dużo modeli ale te Hartany jakościowo są naprawdę mocne

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co do wózka to na początku miałam też wybrany anex...a teraz zdecydowałam się na Hartan Xperia albo Hartan topline s...bylam ostatnio w sklepie i wypróbowałam dużo modeli ale te Hartany jakościowo są naprawdę mocne

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Są też sporo droższe ;)

U mnie dzisiaj 19w6d i termin na 04.04. z USG i z miesiączki wychodzi tak samo:) ja do tej pory też nie mogłam się ułożyć do snu ale od wczoraj używam rogala i jest ok. Bardzo solidny. Przyda się do karmienia (mam nadzieję).
Ja tez mam termin na 04.04 a dziś zaczyna sie 20 tydzien.

nzjddqk3g9zni0wq.png

@majorka1988 Od każdego giną do którego chodziłam słyszałam że plus/ minus 2 tygodnie.
Jeśli nie znasz długości cyklu to wtedy jest +/- 2 tygodnie. To moja 3 ciaza i moja lekarka powtarza ze wiedzac jaki mamy cykl margines bledu jest na +2tyg nie na minus. A znajac datę poczecia mozna prawie bezbłędnie podać datę urodzenia - u mnie sie sprawdzila 2 razy,i mam nadzieję ze trzeci tez sie sprawdzi

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Jeśli nie znasz długości cyklu to wtedy jest +/- 2 tygodnie. To moja 3 ciaza i moja lekarka powtarza ze wiedzac jaki mamy cykl margines bledu jest na +2tyg nie na minus. A znajac datę poczecia mozna prawie bezbłędnie podać datę urodzenia - u mnie sie sprawdzila 2 razy,i mam nadzieję ze trzeci tez sie sprawdzi

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Niestety to nie do końca tak. W poprzedniej ciąży znałam datę zapłodnienia i synek urodził się po wywoływaniu porodu 6 dni po terminie, u mojej kuzynki 11 dni po terminie.

Niestety to nie do końca tak. W poprzedniej ciąży znałam datę zapłodnienia i synek urodził się po wywoływaniu porodu 6 dni po terminie, u mojej kuzynki 11 dni po terminie.
Dlatego napisałam że margines bledu jest na +2tyg, czyli możliwy jest porod w 41 czy 42tc

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
Do góry