reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Będzie snieg czy wiosna w kwietniu?
1510652826-9611613e25581a24-aaaaaa.jpeg

reklama
A ja uwazam ze porod silami natury jest rownie niebezpieczny...owszem natura naturą alr ile sie slyszy o niedotlenieniach, polamanych obojczykach itd... osobiscie z uwagi na to ze jest to ostaynio dosc czesty problem jestem za cc.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Niedotlenienie występuje wtedy kiedy polozna lub lekarz nie patrza na wyniki ktg i odwlekaja cc ktora jest potrzebna w tym wypadku lub jak porod trwa za dlugo.
Sn jest pod kazdym względem bezpieczniejsze i dla.matki i dla dziecka. Wiadomo zdarzają się komplikacje, ale one nawet prZy wyrywaniu zęba występują.

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Zgadzam się z @majorka1988 niestety powikłaniom przy sn często jest winny personel medyczny, który podejmuje nie właściwe decyzje.

No właśnie. Niewątpliwie poród sn jest lepszy dla dziecka, o ile matka jest zdroaa. Każdy wybierze (o ile może) najlepszą opcję dla siebie. Po porodach będziemy się cieszyć z kochanych maluszków, w jakikolwiek sposób przyjdą one na świat:))
Bolą Was nadal piersi? Mnie w nocy masakrycznie ciagną, szczególnie jak wstaję do toalety tj. Jakieś 3-5razy. Ja już po spacerze idę tworzyć jarzynową na obiad.

Mnie już bolą na szczęście co raz mniej, biust mam na ten moment większy aż o 4 rozmiary więc lepiej, żeby nie bolał i nie rósł chociaż przez chwilę.

Hej dziewczyny Grzebie i grzebie po internecie i coraz bardziej jestem zielona.. To moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem co wybrać. Szukamy materaca do łóżeczka 120x60. Z tego co obilo się o uszy to lateks lub lateks z pianką byłby najlepszy? Jaka wysokość?
Bardziej niepokoi mnie fakt nie wiem czy słyszałyście ze w niemieckiej produkcji pianki do materaców doszło do klapy i pianka została wyprodukowana rakotwórcza na przełomie września/października dystrybucje mają wszędzie.

Agnes

U mnie dzisiaj zupa krem z białych warzyw z chorizo ;)
Odnośnie materaca skłaniam się właśnie ku piance z lateksem

Hej dziewczyny Grzebie i grzebie po internecie i coraz bardziej jestem zielona.. To moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem co wybrać. Szukamy materaca do łóżeczka 120x60. Z tego co obilo się o uszy to lateks lub lateks z pianką byłby najlepszy? Jaka wysokość?
Bardziej niepokoi mnie fakt nie wiem czy słyszałyście ze w niemieckiej produkcji pianki do materaców doszło do klapy i pianka została wyprodukowana rakotwórcza na przełomie września/października dystrybucje mają wszędzie.

Agnes
Ja jestem zdecydowana na materac firmy Badum, dwustronny. I też z pianką. Ceny mają korzystne i opinie również.

U mnie jarzynowa z brukselką i brokułem na skrzydełkach. Na dwa dni oczywiście:)

Agnes
To oni nie wycofuja tego? Czyli w opisie bedzie ze wyprodukowano w niemczech czy oni tylko pianke produkuja i kto inny robi materace?

Ja tez wlasnie poszkuje materaca i rowniez jestem zdecydowana na lateks + pianka. Co do firm to nie mam pojecia :( Na tej samej stronie gdzie zamierzam kupic lozeczko jest w ofercie materac z takim opisem:
Czy ktoras z Was, ktora sie na tym troche zna moglaby podpowiedziec czy ten materac bylby ok?

Biały Materac Premium Lateksowo-Piankowy.
Całkowita grubość materaca to aż 10 cm!
Wykonany z bezpiecznych materiałów.
Materac dwustronny.
Strona lateksowa - twardość H1/H2
Strona piankowa - twardość H2
Poszewka z pikowanej bawełny na zamek z warstwą fizelino - owaty.
Możliwość zdjęcia pokrowca i oczyszczenia go.

MATERIAŁ
  • Wewnątrz: pianka lateksowa 3 cm, pianka poliuretanowa 6 cm.
  • Zewnątrz: pikowana bawełna fizelino - owatą

1. Mata lateksowa grubość aż 3 cm. Twardość H1/H2.

2. Poszewka bawełniana 100%. Wzór pierniki.

3. Pianka poliuretanowa grubość aż 6 cm. Twardość H2.

4. Fizelina, gramatura 15 g/m^2

5. Owata, gramatrua 100 g/m^2

6. Zamek błyskawiczny. Pozwala na łatwe zdjęcie poszewki.

Całkowita grubość materaca to aż 10 cm

reklama
Do góry