reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Czy któras z Was ma takie wrazenie ze ciagnie Was brzuch?? Jakby jakis balon sie pompowal i rozciagal?? Nieprzyjemne to strasznie jest.. Nie ze boli czy cos tylko ciagnie bardzo..

Mnie dzis boli kurde nawet nie wiem jak to opisac ale jakby miesnie mieszy kroczem a dolnymi pachwinami i udami tak od dolu. Troche sie dzis poruszalam i nie wiem czy to przemeczenie?

Dziewczyny trochę z innej beczki:: kupujecie jakieś typowo ciążowe kurtki na okres zimowy??? Ja wczoraj założyłam swoją zimową i przeżyłam szok - myślałam że spokojnie pochodzę w niej jeszcze trochę a tu ledwo ledwo się dopiełam [emoji52][emoji52][emoji52] Obleciałam dzisiaj sklepy i w sumie jedną sensowną znalazłam w h&m z działu mama. W pozostałych albo znikoma ilość miejsca na brzuszek albo wyglądam jak kulfon [emoji23][emoji23][emoji23]
Może macie jakieś linki do stron z ciuszkami, a może same już coś kupiłyście???

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
1509655758-d599b75037041e50-aaaaaa.jpeg

Tez czuje te ruchy bardzo nieregularnie. Ostatnio poczułam 4 dni temu i juz oczywiście głupie myśli... A dziś poczułam po zjedzeniu czekoladowego ciasta, chyba lubi słodkie;).
Odliczam dni do polowkowego USG, jeszcze tylko niecale 2 tygodnie i bede go mogła znowu zobaczyc:).
Dziewczyny czy wy odczuwacie ruchy maluszka przy kosci lonowej? To bardzo nisko, a ja czesto tam czuje, tak na środku dołu brzucha przy tej kosc.

nzjddqk3g9zni0wq.png
Bardzo często właśnie w tym miejscu mój Maluch sobie bryka [emoji6]

@PaniPe ja mam nadzieje zmieścić sie w swoją kurtke.. Mam z zeszlej ciazy plaszczyk na guziki gdzie ten na brzuchu jest troche przeszyty blizej kranca zeby dopinac (nosilam ja w listopadzie a termin mialam na 3.01) wiec pewnie sie odejdzie i ominie mnie ten zakup :)

@PaniPe ja mam nadzieje zmieścić sie w swoją kurtke.. Mam z zeszlej ciazy plaszczyk na guziki gdzie ten na brzuchu jest troche przeszyty blizej kranca zeby dopinac (nosilam ja w listopadzie a termin mialam na 3.01) wiec pewnie sie odejdzie i ominie mnie ten zakup :)

A ja poprzednio termin miałam na początek października, więc końcówkę ciąży biegałam w sukienkach, legginsach itp. No i miałam taką cieniutką parkę - ale było ciepło. A teraz niestety zakup mnie nie ominie, bo nie mam na co liczyć że za miesiąc czy półtora wcisnę się w swoja. [emoji6]

Czy jest jeszcze mama która nie poczuła ruchów malucha?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jeszcze nie poczułam ,a obecnie 18 tc 6 dz ,ale dziś byłam na wizycie i z dzieckiem wszystko ok i się rusza.Lekarz mówił ,ze w pierwszej ciąży można poczuć później.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry