reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

@PaniPe-Ja tak też myślałam, że pierwsza ciąża to była nowość dla organizmu i dlatego tak ciężko ją przechodziłam. Potem druga była już bardzo znośna. Wiec myśląc o trzeciej byłam nastawiona optymistycznie- ze ograniem juz to niejako przetrawil i będzie dobrze. Chciałam być bardzo aktywna...i d..a.
Niestety u mnie raczej sprawdza sie to ze płeć ma duże znaczenie o_O
Może jest tak jak mówisz, że jest raczej kwestia płci niż nastawienia. Póki co możemy się zastanawiać. Ja narazie podchodzę z dystansem do tego, że dzidziuś podobno jest chłopcem. Może na usg połówkowym lekarz rozwieje moje watpliwości [emoji6]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry,
Wlasnie wróciliśmy z wizyty z midwife i pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko naszej kruszynki, 146 uderzeń..
Jak juz mówimy o płci to słyszałam ze na podstawie uderzen serduszka dzieciaczka kiedyś okreslalo sie płeć i jak jest niska liczba uderzeń to chlopiec a jak wysoka to dziewczynka..
Co o tym myślicie? Słyszeliście o tym? Komuś moze sie sprawdziło? ;)

Napisane na P00A w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry,
Wlasnie wróciliśmy z wizyty z midwife i pierwszy raz usłyszeliśmy serduszko naszej kruszynki, 146 uderzeń..
Jak juz mówimy o płci to słyszałam ze na podstawie uderzen serduszka dzieciaczka kiedyś okreslalo sie płeć i jak jest niska liczba uderzeń to chlopiec a jak wysoka to dziewczynka..

Gratulacje [emoji4]
Ja pierwsze słyszę o takich metodach określania płci.

Dzień dobry,

Czytałam o tym na jakimś forum, a czy się sprawdza to nie mam pojęcia.

Gratulacje [emoji4]
Ja pierwsze słyszę o takich metodach określania płci.

Wlasnie ja tez nie mialam o tym pojęcia. Jak wyszłam ze szpitala, to choć midwife zapewniala mnie ze serce bije idealnie to ja oczywiście musialam zapytać wujka Google :) i te informacje mi sie pojawiły. Gdybym wcześniej o tym wiedziala to na pewno bym zapytała na wizycie :)

Dzień dobry,

Ja słyszałam i w moim przypadku 3 razy się sprawdziło ;)
Ale jakoś mimo wszystko wkładam to między chińskie choroskopy ;)
Chyba że teraz dziewczyny które znają płeć zerkna na USG i zobaczymy :D

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pajuinka grunt to pozytywne myslenie wszystko bedzie dobrze wiadomo ze majac juz dziecko w domu czlowiek sie stresuje ze nie mozna sobie pozwolic na wiele rzeczy jak w przypadku pierwszej ciazy bo jednak jest maly czlowiek pod opieka tym bardziej nie trzeba sie skupiac na tych zlych myslach musi byc dobrze :)
A jesli chodzi o wyglad czy samopoczucie co do plci to wiem ze reguly nie ma w ciazy z synkiem jadlam sporo slodkiego choc w pierwszych tyg mialam chec tylko na kwasne ksztalt brzucha to taka ladna pileczka i z wygladu kazdy mowil ze syn i akurat w tym wypadku sie sprawdzilo ;) Teraz dlatego napisalam ze sie zdziwilam jak lekarka zaznaczyla ze raczej chlopak nie tyle dlatego ze mam te wymioty i mdlosci co po prostu intuicja mi mowi ze to dziewczynka a w pierwszej ciazy czulam mocno ze chlopak i jest syn ;) Tak naprawde najwazniejsze zeby bylo zdrowe druga sprawa ze na chlopca wszystko mam;);) Ale jednak na intuicji sie przejechalam:p
Mnie póki co intuicja nie zawiodła, w poprzednich ciążach wiedziałam co będzie, śmiałam się z lekarzem ze kobiety zawsze powinny wierzyć intuicji bo ona wie co mowi.
Ciekawe czy teraz mi dobrze mowi

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Do góry