reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Gina86 ja ćwiczę mięśnie kregla. Wcześniej tez ćwiczyłam ale teraz się intensywnie za to biorę. Z pierwszym synem miałam parte w aucie ledwo dojechałam do szpital. Z drugim teraz w 1,5 h od skurczy urodziłam. Robiłam masaże krocza olejkiem z weledy do tego herbata z liści malin i wiesiołek! Moim zdaniem to pomogło.
Mysiaka92 u mnie w dwóch ciążach lekarz mówił ze syn Ok 13 tc i zawsze się potwierdziło. Jeśli chodzi o chłopców to powinno się potwierdzić. Ważne ze wszystko Ok [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A później nie wracała po mleku ze zdwojoną siłą? Właśnie piję to sprawdzę, w poprzedniej ciąży męczylo mnie strasznie ale w ostatnich miesiącach a teraz od 3 dni mam i dzisiaj.już dramat. Tyle, że dzisiaj skusiłam się na bigosik u teściowej i był mega kwaśny.
Mnie zgaga dopadła przed spaniem piłam mleko i mogłam spokojnie iść spać. Nie zauważyłam żeby u mnie wracała że zdwojoną siłą. Ale wiadomo na każdego działa co innego. Ja uwielbiam mleko mogę pić bez końca

I już się melduje po lekarzu[emoji1]

Z malusZkiem wszystko ok - 10,5cm długości, 150g[emoji177]

I teraz chwila prawdy dla dr.Kredki....[emoji23] lekarz ostrożnie stwierdziła że na 80% chłopak[emoji2] [emoji7] dopiero potwierdzi w 20tc ponieważ jeszcze teraz istnieje duże prawdopodobieństwo pomyłki[emoji4] a więc nie taki z Ciebie chu.... lekarz[emoji23]

Tyle żeście naprodukowaly że nie wiem czy dam radę doczytać - padam na pyszczek. Jutro na 10 do pracy to chociaz wstanę godZinę później[emoji6]

A... i i też smaki wróciły sprzed ciąży. Normalnie czasami aż sobie pozwalam na druga słaba kawkę [emoji5]

U mnie też w domu była tylko tradycyjna kuchnia, ale to że względu na finanse. RodZiców nie było stać na eksperymenty żywieniowe[emoji6] ja nawet w sumie nie pamiętam abyśmy kiedykolwiek wołowinę mieli. Ale jak już się wszyscy wprowadziliśmy ,tata zmienił pracę to teraz więcej ekaperymentuja, gotują takie wyszukane rzeczy niż my[emoji6]
Sushi spróbowałam dopiero dwa lata temu[emoji6] i to też oszukane bo z pieczona o wędzoną rybą - jakoś ta surowa mnie nie przekonuje[emoji2]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

O to moza i ja sie dowiem jaka plec juz niemoge sie doczekac :) a dziewczyny a co do usg to w macie juz tylko przez brzuch ?

A co do jedzenia to tez jak tylkp tykam mieso to odrazu ciagnie mnie do lazienki wiec narazie tylko serki.

Przepraszam ze malo pisze ale wogle mieszkam na takiej wiosce ze slabo lapie neta a mam tylko polski :)
Ale w czwartek wybieram sie do Polski to w koncu normalniee bede mogla czytac co piszecie

Zycze milej nocy :*

O to moza i ja sie dowiem jaka plec juz niemoge sie doczekac :) a dziewczyny a co do usg to w macie juz tylko przez brzuch ?

A co do jedzenia to tez jak tylkp tykam mieso to odrazu ciagnie mnie do lazienki wiec narazie tylko serki.

Przepraszam ze malo pisze ale wogle mieszkam na takiej wiosce ze slabo lapie neta a mam tylko polski :)
Ale w czwartek wybieram sie do Polski to w koncu normalniee bede mogla czytac co piszecie

Zycze milej nocy :*
No ja dopiero dziś pierwsze usg przez brzuch (15t5d) a tak to dopochwowo. Nawet prenatalne to dopochwowo miałam. Jaki to komfort teraz [emoji2]

@lucky789 juz 10cm?? U mnie dopiero 5 :(
@Imama a ja chcialam sukienki kupowac :( no ale wazne aby zdrowe bylo

Nie martw się - dZiecko bardzo szybko rośnie a jak dobrze działa suwaczek to i Ciebie 12t[emoji5] jak mi się synek w męża dwa to będzie długi i chudy[emoji23] nie wiem czy mi się opłaca ubranka w rozmiarze 56 kupować[emoji12]

Mysiaka92 jak to 11 tc to jeszcze się może zmienić [emoji6] tego życzę. Ja córkę chciałam za każdym razem a pewnie będzie trzeci synuś No ale najważniejsze żeby zdrowe było.
Ja również prenatalne przez brzuch pierwsze słyszę ze robią tez dopochwowe. Chyba tylko jak jest dużo tłuszczyku to dłużej się wykonuje dopochwowe bo przez powłoki tak nie widać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry