reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
A co do płci dziecka to każdy lekarz ma swoje doświadczenie, jeden nawet po rysach pozna co będzie ale wiadomo ze 100 procent pewność nie da wiec na to tez trzeba wziąć poprawkę :)

Kurcze też myślę że wszystko zależy od doświadczenia lekarza, chyba gdyby jakieś tam 80% pewności nie mieli co do rozpoznania płci w tak wczesnym etapie to by nic nie mówili no bo i po co? Przecież to chyba nie jesteś najważniejsze w tym badaniu, powie fajnie, czemu nie ale chyba warto z lekkim dystansem do tego podejść,. Mi bardzo zależy na poznaniu płci, ale jeżeli nie będzie to możliwe to trudno, poczekam. Oby z maluszkiem wszystko było w porządku i żebym mogła je w końcu zobaczyć [emoji7] ja narazie nie biorę żadnych witamin, zapytam lekarza na wizycie, kwas foliowy już przestałam brać.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Dziewczyny, a co z witaminami ? Jakie bierzecie? Do 12tc brałam kwas foliowy, bo gin powiedział, ze dłużej nie ma sensu brać. Teraz biorę tylko falvit mama i zastanawiam się nad magnezem B6.

Ja wcześniej brałam femibion natal 1,teraz biorę Mama Dha Premium + I wszystkie wyniki badań mam gorsze... byłam w szoku.... dieta ta sama.. :(

Dziewczyny, a co z witaminami ? Jakie bierzecie? Do 12tc brałam kwas foliowy, bo gin powiedział, ze dłużej nie ma sensu brać. Teraz biorę tylko falvit mama i zastanawiam się nad magnezem B6.
Ja biorę prenatal duo ma w składzie
DHA, choline, żelazo,folactiv,jod+ selen,witaminę D ,Wit. B6 i motyl b12.
Trochę tego dużo ,ale biorę tą serię jeszcze przed staraniami do 13 tc ,a teraz dla drugiego trymestru i wyniki krwi mam super.
Ja wcześniej brałam femibion natal 1,teraz biorę Mama Dha Premium + I wszystkie wyniki badań mam gorsze... byłam w szoku.... dieta ta sama.. :(

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry