reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Hej dziewczyny , cieżko Was nadrobić . U mnie ogromny apetyt, jadłabym wszystko co mam w zasięgu ręki, co chwila latam na siku no i strasznie sie męczę . no i nie zdara ze mnie , a cos rozleje, a to kolano, łokiec o cos potłucze.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No ja tez mam momenty panikii ...z tym nocnym wstawaniem -a przerwa 6/7 lat plus I wiek nie ten....
U mnie córcia ma 3l i dopiero od niedawna mamy tak dobrze[emoji6] mąż już teraz przeżywa że w kwietniu to będzie pewnie masakra- pocieszam go że tylko 3lata i powinniśmy już mieć luz[emoji12] ni chyba że zamarzł mi się kolejny bobas[emoji48]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny , cieżko Was nadrobić . U mnie ogromny apetyt, jadłabym wszystko co mam w zasięgu ręki, co chwila latam na siku no i strasznie sie męczę . no i nie zdara ze mnie , a cos rozleje, a to kolano, łokiec o cos potłucze.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
A więc to jednak objaw z tym byciem niezdara... masakra, aż mi czasem głupio już;)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już jestem na l4 że względu na stratę.. Ale ja w pracy dzwigam dużo nawet 100kg pacjentów bo jestem pielęgniarka.. u mnie rodzice już wiedzą i teściowa bo akurat jest na wczasach u nas. W pracy wiedza że l4 od ginekologa więc pewnie się domyślaja... Ale stwierdziłam że cokolwiek się stanie to to nie jest żaden wstyd...

Oczywiście, że żaden wstyd, lepiej nie ryzykować, witam koleżankę po fachu [emoji16][emoji6]

Napisane na HTC One A9s w aplikacji Forum BabyBoom

Oczywiście, że żaden wstyd, lepiej nie ryzykować, witam koleżankę po fachu [emoji16][emoji6]

O jak miło:) pracujesz w szpitalu? Jaki oddział?

Ja mam wg kalendarza 5tydz 4 dni, od tygodnia boli mnie podbrzusze, jak na okres. Cały czas sprawdzam, czy na pewno wszystko ok. Dodatkowo do lazienki chodzę dosłownie co pół godziny :) poza tym wyjątkowo super.

Dziewczyny, kobiety czy suplementujecie np progesteron albo czy bierzecie inne leki oprócz kwasu foliowego na podtrzymanie ciąży?
Ja biorę progesteron dwa razy dziennie..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Też mam nadzieję, że popracuję jak najdłużej ale jestem strasznie nerwowa. Muszę się bardzo pilnować żeby teraz nie odpalić czegoś głupiego do klienta (niektórzy straszne rzeczy wymyślaja)

Od rana nie mam na nic sił :( Dziecko woła "am", koty miauczą (zapewne też am) a ja ruszam się jakbym miała zasnąć na stojąco.
Koty? [emoji16] my mamy 2, przyjechały z nami do Norwegii [emoji6]

Czesc dziewczyny!
No i niestety musze opuscic ten watek , nie bede kwietniowa mama :( nawet dzis nie robilam testu bo rano po nocy @ przyszla :( ryczec mi sie chce przez 3 dni juz myslalam ze jestem w ciazy, cholerne testy dwoch firm pokazywaly lekkie kreski, juz nie wiem jakim testom wierzyc :( nie mysle ze to byla ciaza biochemiczna, chociaz czulam ze cos tam sie dzieje ale to pewnie burza hormonow po clo.
Ale dalej bede walczyc, jutro zaczynam drugi cykl z clo......moze tym razem? Mam nadzieje,ze moze ja zaloze majowy watek :) Trzymajcie sie wszystkie zdrowo, zycze spokojnych ciaz, krotkiego porodu i zdrowych maluszkow :) Pozdrawiam
Trzymam kciuki &&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
pegas - chyba każda postąpiłaby podobnie....
takie życie, trzeba o siebie dbać.

ja zapewne dzięki temu też utrzymam pracę, bo moja firma się zamyka. od jakiegoś czasu chodziłam na rozmowy o pracę I mam 2 propozycje bardzo dobre, ale stało się inaczej I nowa praca musi poczekać.

asienkakk - tez jestem dużą zwolenniczką kp, chociaż nie wiem czy pozwoliłabym sobie na karmienie 2 latka ;) ale czas pokaże, bo zarzekałam się, ze 1 rok to dla mnie żelazna granica a tu trafił się sinus, który wogóle nie chce żadnych butelek ani mm I tylko cycuś.

mnie niestety też czasem boli kręgosłup :(
strasznie silne mam kłucie w odcinku lędźwiowym

No ja tez mam momenty panikii ...z tym nocnym wstawaniem -a przerwa 6/7 lat plus I wiek nie ten....

A jaki masz wiek?
Ja też mam takie spostrzeżenia. Wydaje mi się że inaczej patrzy się na świat i wydatkuje energię mając 20 a inaczej po 30. Żeby nie było- jestem osobą aktywna: sporo pracy, bieganie, dwa psy i raczej aktywny odpoczynek [emoji6] no i jakże młodo wyglądam [emoji6]

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam takie spostrzeżenia. Wydaje mi się że inaczej patrzy się na świat i wydatkuje energię mając 20 a inaczej po 30. Żeby nie było- jestem osobą aktywna: sporo pracy, bieganie, dwa psy i raczej aktywny odpoczynek
emoji6.png
no i jakże młodo wyglądam
emoji6.png

to fakt, ale za to człowiek z wiekiem jest chyba spokojniejszy I z większym dystansem podchodzi do pewnych spraw.
ja z kolejnym dzieckiem na pewno mam więcej cierpliwości I nie krzyczę praktycznie wogóle już od baaardzo dawna. chociażby nie wiem co wymyślili to jakoś tak jestem dośc opanowana.

reklama
Koty? [emoji16] my mamy 2, przyjechały z nami do Norwegii [emoji6]

Trzymam kciuki &&&&&

Haha też mam dwa koty :) z czego jedna to kotka hodowlana więc marzy mi się do niej kocur ;) ale to już gdy będziemy mieć jakieś własne mieszkanie.

Do góry