Hej, dzięki za miłe przyjęcie. Strasznie żaluję, że dopiero teraz weszłam na forum i przylączyłam się do rozmów... Ale lepiej późno, niż wcale. Mam nadzieję, że poznam Was za jakiś czas wszystkie.
Mój synek jest kąpany między 19 a 20. W zależności od dnia. teraz walczymy z ciemieniuchą, więc zanim mi się przypomni, że trzeba naoliwkowac główkę - o pół godziny kąpiel jest przesunięta... (Czy wam też maluszki płaczą przy kremowaniu po kąpieli i ubieraniu?) Po kąpieli jedzonko (pierś) i młody pieknie zasypia do ok. 24/1 w nocy. Później pobudka ok. 4 i o 7.
Słuchajcie mam też problem, bo nie wiem, kogo słuchać. Miesiąc temu Młodego wysypało na buzi, klatce piersiowej, nóżkach... Na buzi miał wysypkę kaszkę, na brzuszku coś jak trądzik niemowlęcy, a na nóżkach takie drobniutkie krosteczki, niewidoczne, ale wyczuwalne... I teraz tak... Położna i pediatra mowią, żeby nie jest niabiału i prać w płatkach mydlanych, a dermatolog, że to zatkane gruczoły... Nie wiem, kogo słuchać... Jak na razie nabiału nie jem 2 tygodnie (z małymi ustępstwami - wczoraj i dzisiaj kawka z mlekiem), a piorę w proszku Biały Jeleń, z tym, że ubieram mu też ubranka prane wcześniej w Lovelli... Jakoś nic mu się nowego nie dzieje na buzi, tylko na nóżkach jest tego od tygodnia więcej... Dermatolog 1,5 tygodnia temu przepisła maść robioną w aptece (jakaś tam woda i jakis jeden skladnik...) na buzkę trochę pomógl, a na nózki nie bardzo. wysypka jeszcze sie wzmogła. Na klatke piersiową przepisała Tanno-Hermal. Pomogł wyśmienicie. Po pierwszym użyciu widac było efekty...
Dzisiaj byłam na kontroli... na te nieszczesne nozki przepisała maść robioną w aptece z antybiotykiem
Szkoda, ale jak nic innego nie pomaga... Przepisął mi tez jakis srodek na ciemieniuche... na jutro bede go miała do odbioru a aptece... Myslicie, że warto kupowac? sama oliwka i wyczesywanie nie wystarczy?!
A, dodam, że kąpie Młodego w Balneum, a raz w tygodniu w kalii...
I kogo tu słuchac - pediatry, czy dermatologa? Bo moze fatycznie niepotrzebnie jestem na radykalnej, bezmlecznej diecie...