reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Wróciłam!! Jesteśmy już w domu, ogarniamy nowy świat :-D na 100% nie nadrobię, ale postaram się bywać aktywnie.
Zaraz się poorientuję, kto tu jeszcze w dwupaku, kto się rozpakował...
Pozdrawiamy z Idusią :laugh2:

reklama
monic- u nas jak mlody nie ma odparzen takze go nie smaruje bo dla mnie to bez sensu skóra przyzwyczaja sie do kremu,ale jak dla mnie najlepszy jest alantan plus,i maka ziemniaczana;-)sudocrem w najciezszych przpadkach bo wysusza skóre...a z chusteczek mamy Penatena (zamawiam z allegro z Niemiec) dla mnie sa jak w sam raz bez alko i bezzapachowe,pampersy sa dla mnie za mokre i jakos mi juz smierdza a ostatnio kupilam Z Nivei i byly za suche:sorry:

Phel - faktycznie, np w porównaniu z chusteczkami pampers lub huggies to te nivea są bardziej suche, ale jakoś tak do nich przywykłam przez to używanie już chyba od 2 lat. I mi z kolei te pampers też są za mokre :-D Aktualnie kończę jedną paczkę - wzięłam na przetestowanie bo kumpela w sklepie miała za 4,50zł i stosuję do wytarcia po kupie (ale nocnikowej, więc to już inna bajka :-D) i ostatnio nawet po wytarciu chusteczką przecieram młodą papierem, bo mi by chyba było za mokro :-D:-D

Witam się i ja nadal nie rozpakowana:crazy:
chociaż w nocy miałam nie złe przejścia, zasnęłam jak niemowlę- ironia losu obudziłam sie o 3 i biegiem na kibelek, bo młody strasznie naciskał na pęcherz. Wróciłam i poczułam kłucie w podbrzuszu najpierw to zbagatelizowałam, za chwile pojawiły się pierwsze nieregularne skurcze , które o dziwo pierwszy raz przerodziły się w regularne, co 8 minut, jednak nie nabierały na silne i częstotliwości , więc nie wzniecałam alarmu, wszystko ucichło około 5 rano i dopiero wtedy zasnęłam:sorry: nie powiem lekko jestem rozczarowana , ale cóż dobrze, że mój organizm w ogóle jakiekolwiek sygnały wysyła. A mój mnie wczoraj zaskoczył, gdyz zabrał mnie na randkę na gigantyczne lody dosłownie bombę kolaroczyną:-D :-D miło strasznie mi się zrobiło

Phel trzymam &&& za wizytę i za zdrówko Waszej dwójki, życzę Ci samych pozytywnych myśli
Muro trzymam kciuki za wizytę, ja tez mam dzisiaj ,ale tylko w celu przedłużenia L4;-) pewnie jescze coś tam sprawdzi, ale nie sądzę , abym zabawiła u lekarki długo, zwłaszcza , że tydzień temu miałam kontrolną wizytę. A co do pampersów dada to słyszałam pozytywne opinie od sąsiadki z góry, która ma termin miesiąc po mnie i śmiejemy się, że epidemia u Nas w klatce. Chusteczki mam huggisy w czerwonym pudełku z USA, Nivea fresh, które dostałam gratis w hurtowni do zakupów i kazali wziąć jakieś do szpitala więc kupiłam taką małą paczkę bambino, bo uznałam , że nie będę wydawać na chusteczki do szpitala, ważne aby nieperfumowane:zawstydzona/y: Pampersy kupiłam rozmiar 1, gdyż młody będzie okruszkiem, kupiłam paczkę newbornów z pampersów , resztę kupi Tatuś jak będziemy w szpitalu:tak:
Lenka udanych zabaw w przedszkolu:-D

Pozdrawiam ciepło. Uśmiechu życzę.

Dziękuję, świetnie :-) ten połóg o niebo lepszy niż pierwszy. Poród expres (już wrzuciłam opis), mała cudowna. Baby blues już chyba za mną, więc świat nabiera barw. Dziś wizyta położnej, ciekawa jestem, czy zdejmie mi szwy.
Ale dziwnie wrócić tu bez brzucha :-D

bakteria - dzięki że opisałaś swój poród, gratuluję tempa ;-), reszcie dziewczyn życzę podobnych, choć może nie aż tak błyskawicznych :-D
(a sobie z racji cc życzę bardzo wolno rozwijającej się akcji... ;-))

reklama
monic - huggiesy mam newborn organic coś tam bio coś tam (od 2- 5 kg) - te beżowe (chusteczki też). A jeśli chodzi o cenę, to ja kupiłam już w połowie lutego :):):):) i za paczkę 78 szt pieluch zapłaciłam 41 zł - jakaś promocja była w kauflandzie.

bakteria - fajnie że znowu jesteś z nami. Witamy w skromnych progach:-) i zapraszamy do dzielenia się swoimi doświadczeniami, radami z życia mamusi, tu czy stwórz jakiś wątek.
Śmigam czytać opis porodu

Ostatnia edycja:
Do góry