reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam
a ja dzisiaj mam usg - trzymajcie kciukasy:tak: zwłąszcza, że jedna komora mózgu była na granicy normy i ma być pod obserwacją.

Płaeć dalej niesprawdzana, ale moja Gosia ma usg w oczkach i z całą pewnością oświadcza, że jak dzidzi wyjdzie z brzucha to będzie Bartuś:-D a mnie za to w każdym sklepie prześladują te wszystkie róże i falbanki, normalnie tylko takie ciuszki widzę:-D więc na dwoje babka wróżyła, zobaczymy która ma lepsze przeczucia:cool2:

iza bo to tak już jest. Nasze mamy rodziły ponad 2 lat temu więc czasem ich rady są lekko nieaktualne:-D
:szok:
no wypraszam sobie, ja też rodziłam ponad 2 lata temu, a nie uwazam, żebym była taka nieaktualna:-D

bakteria witaj znowu na forum
wg mojego gina od 37tc dziecko traktowane jest jako donoszone więc to jest już zupełnie bezpieczny poród.

myszka moja Gosia urodziła się 57cm, więc teraz kupiłam ciuszki od rozm. 62
zgadza się to zresztą z poradami położnej z SR - wysocy rodzice - kupować na 62, niscy - na 56:tak:

Felidae zdrówka, ja w sumie też co wizyta - chora:sorry2:
a ja myślałam, że wy już zupełnie przeprowadzeni? No to powodzenia życzę i nie stresować się!

Pscółka z tą podpaską na oczy to tylko uważaj, żeby ci rzęs nie pogniotła, bo tak po całej nocy, to później masakra je wyprostować:-D

anila a kiedy i gdzie jedziecie? Mi tez się marzy, ale my pewnie dopiero na jesień albo nawet późną jesień

bishopka może masz braki magnezu i dlatego odrzuca cię od kawy? A masz skurcze łydek?
Ja w ciązy z Gosią miałam odrzut zanim dowiedziałam się o ciązy... a i skurcze były niemiłosierne. Teraz piję 2 latte dziennie i aż mnie skręca, tak mi się chce, ale skurcz miałam raptem jeden, więc mimo wszystko kawa mi nie wypłukała tego magnezu.

bakteria współczuję zalania, nam 2 zimy pod rząd poleciało z instalacji CO od sąsiadów z góry, ślady w sumie nie były wielkie, ale za każdym razem dostała odszkodowanie z PZU po ok. 1000zł, więc tym bardziej uleczyło to moje skołatane serce;-). Polecam zgłoszenie do ubezpieczalni tego zalania, składka nawet jak rośnie to niezauważalnie (nie tak jak przy likwidacji szkody w aucie), a zawsze na farbę jest, a jak M sam pomaluje, to jeszcze coś zostanie:tak:

matgot przy drugim - ciąża szybciej leci i jest większy luzik, bo juz wiesz czego sie spodziewać

zibka
hipp i nievea sa ok, ale j&j ja bym sobie odpuściłą - miałam kilka róbek i te kosmetyki są mocno zapachowe, wiec zakłądam, ze mają sporo chemii

anila bephanten na brodawki też jest dobry, rewelacyjnie goi, widziałam to po pupce Gosi - nigdy nie dorobiła się odparzenia, bo wszelkie zaczerwienienia znikały po jednym smarowaniu

reklama
Nef, oczywiście, ubezpieczenie mamy, wszystko już zgłoszone, teraz czekamy na wycenę, a jednocześnie powoli M. bierze się do roboty, bo czas goni ;-) no i udało się wyegzekwować zwrot z ubezpieczenia spółdzielni, także naszego osobistego to w ogóle nie ruszy i nic się składka nie zmieni. Ale to zasługa kłótliwości mojego męża :cool2: w ogóle widzę, że mamy starszaki prawie w tym samym wieku :-)

Nef- kciuki trzymamy&&&

co do rad połoznej odnośnie tych ciuszków, to ja mam 158 a T 182 to jakie mam kupować?:-) 62 czy 56? :-D mam trochę takich i troche takich;-)

Nef co roku jeździmy na Kaszuby - mamy tam takie już "zaprzyjaźnione" gospodarstwo agroturystyczne. w tym roku miałam chęć na zmianę ale zw względu na młodą nie będziemy nic zmieniać - to miejsce juz znamy... gospodyni pysznie nam gotuje, ceny pomimo że wzrosły to jednak są przystępne, dzieciaki lubią to miejsce...
a chcemy jechać w lipcu więc rezerwacja jest od połowy do końca lipca. trochę też ze względu na chłopców - jesień odpada z uwagi na obowiązki szkolne :-) trochę wcześnie bo młoda nie będzie miała nawet 4 miesięcy, ale dostawi nam do sypialni łóżeczko, piękne okoliczności przyrody i troszkę inny klimat niż w mieście dobrze nam wszystkim to zrobi mam nadzieję

PS. &&&& kciukasy za wizytę - będzie dobrze :happy2:

bakteria - u mnie wszystko pozaczynane, pokój, pranie, pakowanie torby, ale jakoś niczego nie mogę dokończyć. U mnie mleka brak, tylko czasem czuję coś jak kopnięcie prądem w piersiach:baffled:

margot - mam podobnie od niedzieli, jakiś taki Szymuś niemrawy, ale dzisiaj nie spałam nieco w nocy i już wiem kiedy to sobie odbija:-D.

anila - ja mam bepanten, bo to i na pups i na moje cyce, poczytałam w instrukcji i jest to potwierdzone:tak:

Nef - moje rzęsy są tak miękkie jak meszek na głowie niemowlaka. jak je tuszuję to zazwyczaj mam wysmarowaną górną powiekę, bo nie stawiają żadnego oporu:no:

bakteria nie malujcie, dopóki nie przyjdzie likwidator, bo oni robią zdjęcia!
a co do wyceny, warto napisać krótkie odwołanie (takie do PZU, nie do sądu), jakieś ble, ble o robociźnie, cenie farby itp. bo zwykle bez ceregieli dokładają jakieś 200zł.
A ty jestes majówka 2010, bo ja czasem na maj zaglądałam:tak:
Gosia jest lipiec 2010.

muro no na dwoje babka wróżyła:-D
ale myślę, że masz szansę na "dłuższe" dziecko, bo geny sie mieszają i na pewno cię przerośnie

anila
oj, na pewno dacie radę, a 4 m-ce to idealnie, bo na cycu jeszcze będzie i może coś zaczniesz jabłuszko skrobać z przydomowych jabłuszek:tak:

pscółka to w razie czego - tuszem je wyprostujesz. ja mam gęste i sztywne, to tusz nie dawał rady:dry:

Nef, oczywiście likwidator już był, wszystko udokumentowane, spisane itp. Zalanie było 2-3 tygodnie temu, po prostu chcieliśmy, by dobrze powysychało + mąż wali na to jakieś specyfiki antygrzybowe (bezpieczne dla dzieci), dlatego tyle to trwa. Jestem czerwcówka 2010 ;-) ciekawe, co pokaże Ci USG, ależ długo nie znacie płci ;-) choć mi lekarz powiedział też całkiem niedawno, w 29 tc.

reklama
hej laseczki,

A ja dzis wstalam o 10.30:-):-):-)mlody dostał butle o 6.30 rano i dopiero teraz powoli sie budzi...:-ptroszke mi plany zepsuł bo rano mielismy isc na targ po warzywa bo dzis zapiekanka z makaronem i miesem mielonym ...no ale trudno wstał dostanie sniadanie i pojdziemy teraz:)najwyzej ok 15 poloze go na drzemke;)

Bakteria-Witaj ponownie!!!!fajnie ze jestes..:tak:
Nef-trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte...
Bishopko - kurcze to juz 35.tc no kochana to juz za tydzien ciaza donoszona;-)

hmmmmm...chyba moje dziecko poszlo z powrotem spac:dry:

Do góry