reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dzień Dobry kochane... boshe jak mnie głowa boli dziś... masakra!

alex2 - dziękuję, wiesz jak idziesz na wizytę NFZ to możesz się spodziewać wszystkiego, ale kiedy płacisz już kasę to oczekujesz trochę więcej i jak wychodzisz z niczym to ręce opadają ech

tiramissu84 - powodzenia

beti84 - ja pod koniec 7 m-ca zaczęłam myć okna i dostałam skurczy... musiałam leżeć, więc trzymam się z daleka od tego w tej ciąży

margot87 - ja nie mam nic :sorry2:

Dotkass - życzę dużej mobilizacji tylko spokojnie ;-)

reklama
Miomaoo - no faktycznie, czyli udane działanie było w tej samej okolicy;-). Ja do wiadomości o bliźniakach musiałam się przyzwyczaić, bo szczerze to nigdy nie myślałam, że będę je mieć. A teraz nie wyobrażam sobie inaczej :-). Ciąża, z tego co obserwuję, trochę daje mi się we znaki - jestem strasznie zmęczona, spadek formy odczuwam codziennie bardziej, ruchy w dwóch częściach brzucha też jest...czasami doskwierające. No i nic nie mogę, więc odpada sprzątanie, a nawet delikatna joga. Poza tym jest super:-)
Dotkass - jak mówisz, tak będzie - już dzisiaj od rana się "poprawiam".

Ja strasznie chciałabym móc posprzątać, ale nie mogę. Ostatnio wzięłam się za porządki, ale potem dwa dni plackiem leżałam z bólem brzucha. Więc jedyne co mogę to ogarniać mieszkanie, czyli wycierać szmatką meble itp...niby luz blues, ale siedząc ciągle w domu szlag mnie trafia, jak widzę co mogłabym odkurzyć i pozmywać, a nie mogę:wściekła/y:
Dzisiaj mam połówkowe. No i będę wiedziała w 100% kto tam w moim M2 mieszka:-)

Witam dziewczęta:-)

"Które jeszcze z Kwietnióweczek nie znaja płci maluszków????[/QUO "
- ja jeszcze nie znam, mam nadzieję , że dowiem się 10 grudnia- na prenatalnym w 20-tym tyg.

Miss, trzymam kciuki za połókowe, ale to musi być niesamowite uczucie, gdy dwa Maluchy w tym samym czasie dają się we znaki :-)...no i trzymam za słowo

ankzoc, postram się nie wariować ze sprzątaniem...teraz jem śniadanko i zaraz powoli z przerwami zacznę sprzątać...zacznę od najmniejszego pomieszczenia czyli wiatrołapu, za dużo tam nie ma, muszę tylko pomyć drzwi, odkurzyć i umyć podłogę ;-) okna myłam jakiś czas temu, a że u mnie się tak nie brudzi to nie muszę ich myć :tak:

Witam wszystkich, szczególnie Basieńki :biggrin2:

tiramissu
trzymam kciuki za wizytę!!!
margott mi się nawet nie chce myśleć o prezentach, pomysłów zero :(((( tylko z mężem wspólnie sobie kupujemy otwarte prezenty, żeby nie było wtopy!!! jakieś perfumy pewnie, nie wiem....
Dotkass przyjemnego sprzątanka :))) ja lubię czasem się tak zapędzić, a później super błysk :)

Beti moja mama jest innego zdania, uważa że powinnam robić wszystko, oczywiście w ramach rozsądku, ale okna do tego należą, pewnie dlatego że nic się u niej nie działo...na szczęści mój K przejął inicjatywę i wypucował wszystkie okna w mieszkaniu:tak: uważaj na siebie :)
Zonqa może czekoladka pomoże, ja chyba sobie coś zaaplikuje zaraz, bo mam tak kwaśną dzisiaj minę że wstyd sie przyznawać, nic się nie chce....i tak nie mam nic do roboty!!! życzę poprawy humorku :-D
Ankzoc mnie też boli coś głowa, dlatego uciekam od komputera, może jakaś kawusia dzisiaj, bo wczoraj nie piłam...
co do lekarzy, mój K poszedł na drugą wizytę do urologa już ze zrobionymi badaniami, posiedział 5 minut, dostał receptę i 140 zł:szok: a ogólnie 2 wizyty + badania + leki ok 600!!! żyły podciąć, tylko w Polsce tak jest!!!
Miss gratuluję bliźniaków, ja również o nich skrycie marzyłam....no ale nie można mieć wszystkiego...podwójne szczęście!!!;-)

Miłego dnia brzuszki i dużo słoneczka oraz endorfinek :***

no właśnie - ja dziś rozpoczynam przedświąteczne porządki, ale okien to myć nie będę-mam kategoryczny zakaz:angry:, choć bardzo lubię to robić.
a tak na marginesie- czy słyszałyście gdzieś żeby była możliwość obecności partnera przy cc?

Witajcie,
mój mały dokazuje przez zęby. Teraz go usypiam w bujaku, może zaśnie w końcu, a ja z nim, bo padam na pyszczek.

Muro, ja nie słyszałam, żeby była taka możliwość.
Margott, my mamy już prawie wszystkie prezenty. Została moja siostra z partnerem i mój mąż. Dla dzieci w tamtym miesiącu pokupywałam.
Beti, Alex, ja muszę sama umyć okna, nie wiem kiedy się do tego zabiorę, ale tak mi się nie chce że szok. Na szczęście mamy niewiele okien.

hej dziewczeta :-)

melduje sie po malej nieobecnosci, chorowalismy rodzinnie w zeszlym tygodniu

u mnie tez aktualnie sezon kompletowania prezntow pod choinke, codziennie coraz wiecej ;-)
udalo mi sie tez kupuc bilety do teatrow dla dzieci i filharmonii, wiec od nadchodzacej soboty zaczynamy sie zatapiac w wigilijne opowiesci, szopki krakowskie i bozonarodzeniowe dzwieki :-)
z niecierpliwoscia czekam na mroz, snieg, zime i Swieta :-D uwielbiam!!

znacie jakis fajny osrodek na Mazurach, zeby sie z dzieciakami, rodzinnie wybrac??

Witam dziewczyny w śnieżny poranek :)
Jak ładnie na dworze, idą święta!

margot
właśnie zaczęłam kupować prezenty i elementy dekoracji- mam zamiar sama zrobić stroiki na święta dla całej rodziny :)
Dotkass dziękuję bardzo i nie szalej z porządkami!
miss, tiramissu powodzenia!

A mi się dziś śnił poród, chyba za bardzo o tym myślę :p Wczoraj pochodziłam po sklepach i troszkę się przeraziłam- patrząc na te malutkie ubranka pomyślałam, że już do końca życia będę odpowiedzialna za tą małą istotę, która we mnie mieszka, czy ja w ogóle dam radę? Ja mam wspaniałą mamę, chciałabym też być taką dla swojej córki...

reklama
muro, z tego co wiem, to niektóre szpitale mają to w swojej ofercie za dopłatą oczywiście, musisz się dowiedzieć w szpitalu, w którym będziesz rodziła czy jest taka możliwość, ale jeżeli partner jest "delikatny" to nie radzę, bo mimo zasłonki można wiele zobaczyć, ja widziałam cały zabieg w lampie którą miałam nad głową :tak::-D

Notka, ale fajnie...też muszę się przejść z Amelcią, a wogóle to od 17 grudnia będę pewnie z Ami u Mamy i pochodzimy po kościołach szopki pooglądać, pewnie wybierzemy się na Starówkę :-) co do Ośrodka na Mazurach to sama osobiście nie byłam, ale słyszałam pochlebne opinie Ośrodek Wiatraki Mazury - wypoczynek na mazurach

Do góry