reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Muszę doczytać o co chodzi z becikowym, bo mnie pscółka i spółka zaintrygowała....
Straszne mieć takiego małego zasmarkańca w domu, córa mimo próśb i gróźb nie chce wydmuchiwac nosa sama, mówi, że nie umie, i że nie chce, wiec dziś frida jest aż gorąca od częstotliwości używania...

Dziewczyny aktywne zawodowo, powiedziałyście w pracy już? Ja jeszcze nie, chciałabym jak najdłużej trzymać to w tajemnicy (mam też opory przez wcześniejsze poronienie) ale brzuch widać coraz bardziej...

reklama
Witam nowe mamuski skitles i eevciaa88 mam nadzieje, ze bedziecie z nami do konca.
Dziewczyny wszystkim cos dolega wiec kladzcie sie pod kolderki i kurujcie i duzo zdrowka. Moj maly troszke zjadl i strasznie marudzi.
A mam do Was pytanie, boli Was czasem brzuch, mnie czasem jak zaboli to masakra, dlatego leze bo troche sie martwie.
Eevciaa88 niczym sie nie przejmuj. Rozumiem Cie bo przechodzilam przez to samo co ty. Ale pocieszam sie ze mam super szkraby do tego kolejne w drodze i czekam az juz bedzie i usmiechnie sie, bo przeciez to sa najpiekniejsze chwile, a smutek trzeba odlozyc na bok. Zycie jest zbyt krotkie zeby je przeplakac, a chodzi o to zeby niczego nie zalowac, ze nie cieszylam sie dziecmi tylko smucilam sie. Glowa do gory i czekaj na pierwsze ruchy malenstwa zobaczysz jak to znow odmieni twoj nastroj, a mezowi przejdzie bo z nimi tak juz jest to nierozumne istoty...
Trzymam za wszystkie kciuki, za dobre humorki a przede wszystkim zdrowko i polecam dzis jakis dobry filmek na wieczor.

Dziekuje za slowa otuchy.
Tak mi przykro jak czytam jak Wasi mezowie pomagaja, jacy kochani.
A z moim to teraz katastrofa... Po poludniu sie znowu poklocilismy i gdzies pojechal. Juz mam tego dosyc :-(.

Dzieci sa moim calym swiatem i tez tak mysle ze jak poczuje ruchy dzidzi to mi to duzo da a jednak tak zle jak sie nie ma oparcia w mezu. Boje sie czy w ogole ten zwiazek przetrwa bo z mezem juz w ogole nie da sie porozmawiac, on w ogole nie bierze pod uwage tego ze moze byc nie w porzadku- to po prostu ja jestem wredna baba co ciagle cos zarzuca takiemu idealowi :wściekła/y:.

Juz Wam tu nie smęce :zawstydzona/y:.

Ladies Nie wiem czy o takie uczucie Ci chodzi ale ja tak czulam nieraz pochwe jak za duzo pochodzilam, stalam- mnie dodatkowo wtedy bolala blizna po nacinaniu krocza. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Mijalo jak polezalam :tak:

Dzieci niedlugo spac ida... Musze poszukac jakiegos fajnego filmu w tv.

Muszę doczytać o co chodzi z becikowym, bo mnie pscółka i spółka zaintrygowała....
Straszne mieć takiego małego zasmarkańca w domu, córa mimo próśb i gróźb nie chce wydmuchiwac nosa sama, mówi, że nie umie, i że nie chce, wiec dziś frida jest aż gorąca od częstotliwości używania...

Dziewczyny aktywne zawodowo, powiedziałyście w pracy już? Ja jeszcze nie, chciałabym jak najdłużej trzymać to w tajemnicy (mam też opory przez wcześniejsze poronienie) ale brzuch widać coraz bardziej...

dot becikowego: Okazało się, że większość z nas nie wiedziało o nowej ustawie dot. becikowego. Od stycznia 2013 wprowadzany jest limit dochodów. Powyżej 1922zł na osobę becikowe nie przysługuje. Trochę ponarzekałyśmy.

dot pracy: ja powiedziałam w 8tygodniu i poszłam na zwolnienie. Ale u mnie była trudna sytuacja i miała być jedna osoba zwolniona. Umowa mi się kończy więc po prostu uciekłam.

Cześć dziewczynki,witam nowe mamusie:)
Ja myślałam że tylko ja miałam dzisiaj masakryczny dzień,a tu widzę że prawie wszystkie mamusie posiadające małe dzieciaki miały dzisiaj przechlapane.Moja mała przeszła dzisiaj samą siebie w marudzeniu,prawie cały dzień przepłakała,i w sumie nie wiem co jej się działo,chyba po prostu miała zły dzień:no:.Do południa jak mężuś był to się Nią zajął,ale o 11 pojechał zawieźć jakiś ludzi do Warszawy na lotnisko busem,więc pewnie nie będzie Go do bardzo późna :( .
Ladies ja czasem też mam takie bolące uczucie w pochwie,ale u mnie najprawdopodobniej jeszcze ból po szyciu.Jak Cię to niepokoi,to najlepiej zapytać lekarza.
eevciaa88 to bardzo przykre że mąż Ci nie pomaga,a próbowałaś z Nim porozmawiać?ale nie na zasadzie wyrzutów,nie chodzi o to żeby On znowu miał wrażenie że się czepiasz,tylko rozmowy.Powiedz mu że Go potrzebujesz szczególnie teraz,w końcu to nie jest tylko Twoje dziecko,a Wasze wspólne.Wiem że do facetów ciężko dotrzeć,ale wierzę że się dogadacie.

Nie mam ochoty na kolację,więc wypiję tylko nieco wody(zalecenie lekarza,bo jestem odwodniona).
A miałam Wam powiedzieć o piątkowej wizycie u lekarza,weszłam do gabinety,Pani przegląda moje wyniki,i pyta"Pani jest dziewicą?",ja zgłupiałam,i mówię że mam półroczne dziecko,i obecnie jestem w kolejnej ciąży.Ona że mam wyniki cytologi w gr.1,a tak mają tylko dziewice,i to nie wszystkie:-)Mąż chodzi za mną i się śmieje"Moja własna prywatna dziewica":-)
Pozdrawiam Was serdecznie,kurujcie się szybciutko co by Nas nie zarażać:-)

Dzięki Tasia za odpowiedź, właśnie z mężem doczytalismy i też ponarzekaliśmy :/
A co do pracy to bardzo dobrze, mam koleżankę która jest w podobnej sytuacji, właściwie to zaszła w ciążę na 3 mies okresie wypowiedzenia :-)

Mamakruszynki - no pięknie, ja taka grupę miałam chyba faktycznie za czasów dziewictwa :-))

eevciaa88 - czy Twój mąż ostanio sie tak zachowuje, czy już wcześniej miewał takie fochy? Wiesz, czasem faceci różnie reagują na stres, a stresem dla faceta jak najbardziej może byc kolejne dziecko, czy sobie poradzi jako głowa rodziny, czy utrzyma cała rodzinę? Nie mam pojecia o Twojej sytuacji domowej, piszę tak na czuja. Może byc wiele powodów, o których mogłabym pisać i pisać. Znajomi mówią że minełam się z powołaniem :/

eevciaa88 postaraj się pogadać z mężem, ale tak na spokojnie (wiem, że czasem ciężko, zwłaszcza teraz jak nam hormony szaleją ;-)), może postaraj się o jakąś miłą atmosferę np. zrób jego ulubioną kolację. Ja już zauważyłam, że nie warto czekać aż on zrobi coś miłego i romantycznego, często my musimy o coś takiego zadbać :-D

mamakruszynki ale się uśmiałam jak przeczytałam ten teks pani doktor!!! Ale wiesz, mi już parę koleżanek mówiło, że takich wyników cytologii jak w ciąży to nigdy nie miały :)

Witam po długiej przerwie ale wszystko grzecznie przeczytałam..

Dołączam sie do grona przeziębionych...:( niestety
Ale mamula dała mi domowy sok z malin i chyba pigwe cos takiego ...

Wlasie wróciłam do domku posprzatałam zwierzakom, oczywiści królik wyduldał całe poidło...i mega zły ze tak krótko go puscilam po domu zeby se biegał...piesek grzecznie lezy juz pod lózkiem wiec juz jest spokoj zaraz robie se lozko herbatke z dodatkiwem soku malinowego i pod kołderke...

Pozdrawiam was wszystkie wybaczcie ale nie odniose sie do kazdej z osobna, witam nowe mamusie...trzymcie sie kobietki do jutra

Cześć moje kochane kwietnióweczki,

Myślałam, że jak weekend to mało Was będzie, ale to jeszcze nie ten czas, ja dziś rodzinnie czas spędzałam, byliśmy na grzybobraniu , bardzo miło spędziliśmy czas (grzybów nie zbieraliśmy, ale waty cukrowej, chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym się najadłam :-p)

Witam nową kwietnióweczkę :-)

Czytam, że dużo z Was złapało przeziębienie, bidulki moje kochane, wygrzać się, mleko z miodem i czosnkiem, rutinoscorbin, a do nosa sinupred dla niemowląd, ewentualnie Euphorbium Compositum S Aerozol (Heel) :tak: a przede wszystkim zdrówka Wam życzę szybko-wyzdrowiej.jpg

ladies, niestety nie widziałam, USG mam dopiero 27.09 :sorry:

a ja dziś miałam pierwszą taką ostrą fazę hormonalną, taką fest, poryczałam się, bo R mi coś tam powiedział, co ja oczywiście odebrałam zupełnie inaczej, zarzuciłam focha i powiedziałam, że z nimi nie jadę na grzybobranie, wyłam, beczałam aż spazmów dostałam, boszzz, mówię Wam oddechu nie mogłam złapać, później R zadzwonił i po mnie przyjechał, ale co wypłakałam to moje :shocked2:

eevciaa88 bidulko kochana. Wiesz, ja zawsze wychodze z zalozenia ze z uckochana osoba zawsze da sie dogadac. tylko na spokojnie, bez pretensji...Powiedziec co lezy na sercu, wysluchac tez druga strone...Ile juz jestescie razem, ile macie lat-jesli mozna wiedziec?
Pamietaj, zawsze warto o zwiazek walczyc, szczegolnie jesli sa dzieci.

reklama
Dotkass a ja slyszalam, ze nie mozna rutynoskorbinu:( A czosnku zabronil mi lekarz bo ponoc sa od niego wzdecia.

Mi strasznie to moczenie stop w wodzie z sola pomoglo.POlecam.

Do góry