reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hey dziewczyny!:)
powiedzcie mi czy ktoras tez z was czuje taki dziwny bol brzucha?trudny do opisania..wczoraj w nocy sie u mnie zaczelo i teraz powrocilo boli i przestaje
ale dziwny to bol takie mega rozciaganie czuje i klucie brzuchu i nie jest to zlokalizowane na dole brzuszka tylko tak na poziomie pepka raz z jednej strony raz z drugiej albo nasrodku pod pepkiem co
ella super mieliscie pozazdroscic przyjaciol!!!!!!!
a wieczorek musial byc bardzo bardzo udany!!najlepszego dla was!!mi ostatnio na imprezie zrobil znajomy ''drinkka'' bez alkoholowego wlasnie z listkami miety.. miete mozna chyba w ciazy??nie slyszalam zeby nie duzo ciezarnych pije mietowe herbatki
perelkatakie bole we wczesnej ciazy to normalka:) uwierz mi ze gdyby cos sie dzialo bolalo by cie tak ze chodzic bys nie mogla
krolewnazmarcepana polscy ksieza zawsze na slub beda nas namawiac bylam u polskiego ksiedza pomowic o chrzcie dla mojego syna i to co on mi nagadal powiedzialam o nie juz wiecej tamnie pojde:angry:poszlam do angielskiego ksiedza i bez problemu ochrzcil zadnych aktow chrztu nic nie chcial od nas nic nie sprawdzal:) ta sama religia a jednak ksieza sie roznia.
co do seksu
mi sie tez nie chce ...wogole
ale moj to rozumie:) wyjasnilam mu ze zle sie czuje i nie mam ochoty poprostu zamiast tego ostatnio zrobilam mu fajny masaz:D zreszta jest duzo innych opcji na zrobienie przyjemnosci mezowi..:D
ale tego tez mi sie nie chce..

Ostatnia edycja:
reklama
ladies: no ja to wiem, ale niestety w polsce jest kompletny zaścianek i ciemnota :p sory takie moje zdanie i szczerze.. zawsze marzyłam zeby wyniesc sie z tego kraju na stałe.. ale szkoda mi niestety rodziny i tylko tego, nie zniosłabym tego
a co do tego bólu brzucha cszasem czuje zakłucie w okolicy pępka chwilowe ;p

ah czekam az mała wstanie i pedze na poczte po moją ksiażke ;d;d bo oczywiscie listonosz zostawił awizo a ja byłam w domu^^ eh

Ella, super niespodzianka, aż się popłakałam (ech hormony), to cudowne mieć takich przyjaciół :-)

ladies, mnie na wysokości pępka czasem lekko swędzi, ale nie boli, to raczej przyjemne uczucie ;-)

Ella macie naprawde przecudownych przyjaciol! Swietna niespodzianka!

Ladies - ja chyba mialam podobny bol, choc rodzajow tego rozicagania przechodzilam pare. Na dzien dzisiejszy prawie w ogole mi ustapily, natomiast zaczely strasznie bolec piersi.

Ktore dziewczyny mieszkaja za granica? Ja mieszkam w Irlandii i tutaj opieka nad kobietami w ciazy jest tragiczna. Do 3 -go miesiaca nie mam szans na badanie. Musze chodzi do prywatnego polskiego ginekologa(wizyta z usg 140euro)...

katarzyna ja jestem z anglii 30stego (8 tydzien ciazy) ide do poloznej zalozy mi ksiazke przeprowadzi wywiad wysle na badania krwi moczu itp... i umowi pewnie na usg.. jezeli chce badania prenetalne to usg kolo 13 tygodnia ciazy pozniej kolejne juz ostatnie usg okolo 20 t.c
jezleli cos jest nie tak usg jest wiecej:)tak to normalne wizyty sa u poloznej mierzy cisnienie ,badaja mocz itp -tak to tu wyglada

patrzylam ile prywatnie usg no to ponad 100£ za ta kwote obkupilabym i synka i to malenstwo w brzuszku dlatego czekam cierpliwie
jakby cos sie dzialo usg robia szybciej:)
krolewna szczerze mowiac ja tu przylecialam bo sie zakochalam w moim nazeczonym:) i tak juz zostalam i do polski wracac nie chcemy

a moj synek poszedl na probe do przedszkola z tatusiem pierwszy raz siedze i czekam na relacje!!:)))

Ostatnia edycja:
Notka jestes dwa dni ode mnie mowisz ze juz widzialas pecherzyk a robilas bete moze?

perelko,
we wtorek 21.08 mialam usg dopochwowe, nawet sie tego nie spodziewalam, poszlam na zwykla wizyte, a ze w gabinecie bylo usg to pani dr zrobila
bylo juz pieknie widac pecherzk w macicy, dr ocenila go na ok 4tyg, a tak naprawde mial 3 ..wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ;)
zarodka nie bylo widac, bo za wczesnie, pecherzyk malutki
13 wrzesnia ide na kolejne usg

acha, bety nie robilam, lekarka nie widziala powodow, zrobilam test - wynik pozytywny, badanie usg i wsio

Ella,
co za historia!!! ja tez sie wzruszylam ;) cos fantastycznego!! wspanialych przyjaciol macie :-D

Ostatnia edycja:
kruczka – trzymam kciuki, każdy jeden mniej to już sukces :-)

olka86 – odpoczywaj i bądź dobrej myśli

KatarzynaSW – jedz wszystko co ma duża ilość błonnika, warzywa, owoce (w ograniczonej ilości ze względu na cukier), owsianka, możesz nawet kupić błonnik w proszku i sobie posypywać.
A co do płci to oby ta metoda się nie sprawdziła u mnie :-Djestem po inseminacji, a tam się zawsze wstrzela w owulacje, czyli to oznaczałoby dwóch chłopaków.

Notka – u mnie waga stała, ale w spodnie się nie mieszczę i to będzie mój pierwszy ciążowy zakup i to już bardzo niebawem, zanim jeszcze się ochłodzi, bo mam tylko sukienki letnie, jesiennych brak

Perełka86- ja lubię spać w pozycji bocznej ustalonej, ale strasznie mnie wiązadła w podbrzuszu bolały przy gwałtownych ruchach, więc śpię już z taką długa poduchą pod tą nogą, którą mam na górze i zgiętą w kolanie.
Z Twoją betą wszystko ok., nie schizuj proszę, wyluzuj, ciesz się tym błogosławionym stanem… i błagam nie czytaj więcej tych wszystkich mądrych książek bo jeszcze bardziej panikujesz.

Tiramissu84 - ja chyba przed zimą już chciałabym pójść na L4. Dojeżdżam niestety ponad 1 godzinę do pracy, z dwiema przesiadkami. Wczesną zimą w grubym ubraniu może nie być widać jeszcze brzucha, więc na siedzące nie ma co liczyć, a ciśnięcie się na stojąco w zatłoczonym autobusie, metrze, a potem tramwaju ani przyjemne, ani bezpieczne.

Madiu – ja jem nawet 7 posiłków dziennie. Przy czym jako posiłek liczę także np. kefir na drugie śniadanie, czy owoc na trzecie… śniadanie :-D i nie mam mdłości. Tak na moją logikę to najważniejsze są małe posiłki, nie doprowadzanie do głodu i unikanie produktów z wysokim indeksem glikemicznym. Normalnie mam problem z powstrzymaniem się od słodyczy, ale od czasu jak wiem o ciąży to jak ręką odjął. Muszę też podziękować mężowi, bo przestał kupować czekolady, które zawsze mnie kusiły
:-)

kwietniową mamusima juz nie będe:no:dostalam w nocy krwotoku,jutro poczytam i cos napisze narazie nie jestem w stanie,uwazajcie na siebie dziewczyny

reklama
co do mdłości to ja potwierdzam, że pscółka ma rację!! Jeść często a mało to podstawa. A mam mdłości gdy jestem głodna.

Do góry