reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

anka -oj, bo ja mam złote dziecko. Po skończonym 3 m-cu robiło mi tylko 1 pobudkę o godz.4:00, a po skończeniu 3,5 m-ca zaczęło przesypiać cała noc. Sok z czarnego bzu dolałam do herbaty. Była nawet smaczna. Robię wszystko by jak najszybciej się wychorować. Mnie też czekają 2 wielkie dynie od dziadków (moje jeszcze rosną w ogródku), ale chyba poczekają do jutra, bo przez przeziębienie nie mam sił.

zozolko - życzę, aby maluszek szybko wrócił do zdrowia.

reklama
szkoda ze u mnie nie ma lidla

anka zadowolana z akcji dynia?

kupiła 8 kg sliwek na powodła, i jabłka na szarlotke ale nie wiem kiedy przerobie

wczoraj na wieczor olek miał 37.9, troszke miałam stres, ale w nocy juz nie było

samochodu nadal nie mamy i nie wiadomo czy czasem nie bedziemy musieli kupic nowego:no:, na szczepienie jechałam autem tescia, fotelika nie mogłam zapiac bo pasy za krotkie, wozek złozony z ledwoscia wszedł

zozolka jak bedzie dzisiaj tak jak wczoraj to lepiej idz do lekarza ale innego. tamta lekarka troche podpadajaca, tak jakby sama nie wiedziała i zgadywało co jest, poza tym przychodzisz z niespełna połrocznym dzieckiem z taka wysoka temp a ona mowi ze za wczesnie bo dopiero cos sie zaczyna dziec
mam nadzieje zevnocka lepsza i jest poprawa

zapomniałam
anila zazdroszcze tego zamieszania i przeprowadzki , fajnie;-)

Cześć dziewczyny, zdrówka wam wszystkim życzę i waszym dzieciaczkom!

My jakimś cudem na razie zdrowi wszyscy.

W zeszłym tygodniu byliśmy u teściów na podlasiu, Tomek jak zajechaliśmy i wszyscy stanęli wokół niego zaczął tak płakać, że następnego dnia miał zdarte gardło. Na szczęście póżniej już było ok, poznał nowe twarze i się nawet uśmiechał.
Dostaliśmy wór ziemniaków i marchewki na zupki, do tego teściu zabił koguta :-) chociaż wolałabym kurę, bo przynajmniej piersi by były na kotlety, ale nie będę wybrzydzać.

Teraz mamy drzemkę, a później wybieramy się do Arkadii, bo w carrefourze jest promocja pampersów (36zł).

Zozzolka jak ma tylko gorączkę to też warto sprawdzić mocz bo często zum u takich dzieci objawia się tylko gorączką, ewentualnie dochodzą wymioty, biegunka. Przy zapaleniu ucha to podobno dzieci się drą strasznie i nie mogą ssać bo ich boli. Jesli ud się wykluczyć zum, zapalenie ucha i ew. jakieś przeziębienie to zapewne są to zęby...ale wiem jak ciężko jest matce dojść co dziecu dolega bo my się od jakiegoś czasu męczymy. W ub. tyg młody złapał zapalenie krtani, dostał anty ale po skończeniu zaczął brzydko kaszleć, niby osłuchowo ok, ale nocami mi płacze więc też nie wiem czy gardło go boli, czy zęby czy jak....ehhh

Ale się wczoraj uśmiałam. Mówię do męża, że kupiłamgarnuszek na klocuszek, a on na to, czyli co nocnik?:-D:-D
pola - a nie miałabym nic przeciwko;-), chociaż nastawiamy siębardziej na wiosnę z rozpoczęciem starań. Nie zazdroszczę z tymi zębami. Mążpytał co chcę na urodziny, powiedziałam, że trochę czasu bo muszę iść do gina identysty:-D
lenka - u nas też 8500, przy czym tylko 67 cm, a żeby byłośmieszniej to z bodziaków 74 już wyrósł, teraz dobre są 80 cm:szok: Tak więckombinezon jesienno-wiosenny ma na roczek i już ciężko nogi wkładać bo tułówdługi. Tak więc na wiosnę na pewno trzeba będzie kolejny kupić, a chciałam przyoszczędzić. :-D Rękawy i nogawki ma podwinięte o jakieś 5-7 cm i zapięte agrafką, więc nawet rękawiczeknie trzeba:-D
zozzolka - jak ja miałam zapalanie ucha to to był taki nagłyból promieniujący od ucha aż do szczęki, więc z tej racji Mała może nie chciećjeść. Spróbuj skoordynować jedzenie z podawaniem leków, czyli np. pół godzinypo lekarstwie. Wiem, że to nieco bardziej męczące, ale picie można podawaćtakże z kubeczka medeli, albo pipetą, wtedy powinno to być mniej bolesne bo nie trzeba ssać. Innasprawa, że tak jak piszą dziewczyny powinna być już poprawa, może jednak antybiotykźle dobrany. Trzymam kciuki za szybką poprawę. Ps: a te herbatki są z cukrem toteż trochę kalorii dostarczają.

Lenka - jestem mega zadowolona. bardzo dużo tego wyszło, cześć dyni oddałam mamie, bo ona lubi z octu. Nie wiem, czy wszystkie słoiczki mi się ładnie zaciągną, najwyżej buchnę do zamrażalki i tyle. My powidel w tym roku nie robimy, bo mamy jeszcze calkiem spory zapas. Mi przestały smakowac kanapki na slodko, więc używamy dżemów, konfitur itp tylko do ciast. a że ciast robimy mało :)

wiosna - no to tylko Ci zazdrościć... Mój przesypiał nocki przed 4 miesiącem. Później się zaczeło... zęby, zęby, zęby... łączone ze skokiem...

Anila - ja nie cierpię dyni. Jest dla mnie ohydna w smaku, ale z przyjemnością działałam, bo dla Młodego. ;)

Zozzolka - trzymaj się i biegnij do innego lekarza.

Pscółka - jacy Ci mężczyźni nie kumaci... też myslałałam o garnuszku, ale mam taki zwykly sortek w sześcianie, rozkładany, po co dublować zabawki w sumie. Na to miejsce się kupi co innego... A kupiłaś jeszcze jakies zabawki? :)

Ostatnia edycja:
pscołka a ten twoj mąz:rofl2:
jakios czas temu olka mierzyłam to miał 72 a teraz to nie wiem, ciuszki mamy na 74 i 80, kombinezon tez na roczek, u niego tej wagi nie widac bo jst długi, na przewijaku w przychodniu się nie miescił, a zeby zwazyc tez było trzeba najpierw miejsce zrobic:shocked2:

reklama
He he my tak sobie tu dzieci porównujemy i mój Olcio to taki lajcik w sumie. a wczoraj w przychodni i pediatra i pielęgniarka dziwiły się że Olek taki długi i taki duży o_O. dł jest około 68 cm.

Do góry