reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

anka no to łowy udane

olka pokoik cudny

witaj pola

wiosna olek pije z takiego grubego kielicha z napisem sobieski :sorry2:,

szukałam alergologa, jeden na nfz rozne ma opinie jesli chodzi o leczenie, jesli chodzi o stosunek do pacjenta jest okropny, drugi rewelacyjny ale tak strasznie drogi, 1sza wizyta 190 zł, kontrolna 130-150 do tego badania ok 100, a chciałam jechac z antkiem tez ( latem wszytsko mu zeszło a teraz znowu zaczyna sie drapac) no i jeszcze trzeci nie jest zły, ale tez prywatnie, coś koło 100 za wizyte, oczywiscie m przeciwny bo nie wierzy w cos takiego jak alergia, po ndz bede probawac sie umowic,
Tomek juz dzisija prawie nie kaszle ,jednak szybko dostał leki wiec nie jest zle

olo dzisija spał ponad 2 godz na dworze, ale to była jego druga drzemka dzisiaj , trzeciej to juz raczej nie bedzie

reklama
anka -gratuluję udanych łowów. A jakie zabawki kupiłaś? Z reklamacją - rewelacja. Wczoraj po g.17:00 złożyłam reklamację, że podeszwa jednego buta zaczyna się odklejać , a dziś ok g.14:00 dostałam smsa że - rozpatrzona pozytywnie. I będzie zwrot kasy. Hurrra Tak się cieszę, bo choruję na taką torebkę MIEJSKA TORBA PLECIONA - Mosquito tylko nie wiem czy powinnam ją kupić, tak wywalać ciągle kasę....jeszcze się waham. A buty na dobrą sprawę wystarczyłoby to podkleić- ale w mohito nie naprawiają, jest tylko jest zwrot pieniędzy. Super. W sumie to cieszę się że się rozwaliły, bo były mało praktyczne.
lenka - kurcze, szkoda synka że męczą go te alergie. Lekarze drodzy, ale może pomogą pozbyć się choroby raz na zawsze. Zrobią badania i będzie wiadomo w czym problem. Mój m to przeciwieństwo Twojego. On mnie z byle pierdołą u córki od razu wysyła do pediatry, aż mi głupio nieraz lecieć do lekarza, bo okazuje się że jest Ok.
A ja dziś kupiłam inhalator (wczoraj pediatra mi polecała) i szczeniaczka uczniaczka, bo się w końcu napaliłam na niego. Ale za szczeniaczka płacą teściowie. Wpadłam na pomysł by m podrzucił im pomysł z takim prezentem dla małej - i udało się.

Tasia - nie zwróciliśmy uwagi. W gondolce to się normalnie składało. Poza tym wózek super, jak na razie innych wad nie znalazłam. Na początku był za bardzo zwrotny, ale teraz jak Szymek prawie potroił swoją wagę jest ok:-D

wiosna - ja tam jestem zdania, że lepiej sprawdzić, zapytać. ja mam o tyle dobrze, że jak np. idę zapisać Szymka na wizytę, czy szczepienie to się mogę pielęgniarki o moje wątpliwości wypytać. Co prawda pielęgniarka to nie lekarz, ale przynajmniej powie czy warto z tym do niego iść;-)

pscółka - to ja mam taką fajną pediatrę. Przed wizytą robię sobie listę pytań do niej. Przez pierwszy tydzień mała miała mniej dni w życiu niż wizyt u lekarza. Tyle że byłam kiedyś, okazało się że małą zdrowa, teraz też...to tak nie chcę by pediatra pomyślała sobie że jestem nadgorliwa, albo nudzę się:-D:-D:-D

I złapal nas deszcz na spacerze. Oby jutro bylo ladnie, bo jedziemy ogladac skoki spadochronowe.

Pscółka
- no to nieźle się "sklada" ten wózek. :)

Wiosna - akurat robiłam foty na bloga: P1080682.jpgP1080684.jpgP1080686.jpgP1080693.jpgP1080697.jpgTakie zabawki. Kierownica jest narazie na tapecie. Reszta kjak sie kierownica znudzi, nie wszystko od razu. Zresztą reszta zabawek to jak juz bedziemy siedziec stabilnie. Tak mi sie wydaje.

Lenka - a moze Antek na szkole uczulony, skoro latem nie bylo wysypki :-)

Załączniki

• P1080682.jpg
    P1080682.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 36
  • P1080684.jpg
    P1080684.jpg
    41,9 KB · Wyświetleń: 37
  • P1080686.jpg
    P1080686.jpg
    39 KB · Wyświetleń: 34
  • P1080693.jpg
    P1080693.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 38
  • P1080697.jpg
    P1080697.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 36
Zozolka u nas to jest tak ze Mania jak zje pelny posilek to obwieszczam swieto... Szykuje porcje 170ml zjada z tego ok 140 przy czym dwa razy nie jest to czyste mleko tylko z kaszka albo kleikiem no i obiad... Ale nie powiem bi zdaza sie ze zje wszystko

Ja chora... Ledwo zipie
Mania dzis szaleje

anka- zabawki fajne :-D
Pscolka- smieszny ten wozek :-D az dziw ze nie mozna normalnie tego daszku zlozyc
Lenka- skad jestes? Mam fajnego alergologa do polecenia w Poznaniu...

My dzis podpisalismy umowe kredytowa... Skazani na 30 lat...
Milego wieczoru :-)

Witam
wczoraj był baaardzo kiepski wieczór (jak na Bartka) marudzenie do 23, dostał Paracetamol i jakoś usnął. Ale za to dzisiaj namierzyłam pierwszego zębolka!!! Test łyżeczką pozytywny- coś tam zadzwoniło na dziąsełku:-D

To się chwalę:-D

Nef - a u mnie noc w noc pobudki z bekiem... Juz nie wiem, co robić, żeby temu dziecku ulżyć... Obstawiam zęby, smaruję dziąsła... a on i tak z płaczem się budzi. Nie, on jeszcze śpi, a już zaczyna płakać... Kiepskie nocki mamy, oj kiepskie,,,

reklama
Nef - gratuluje zeba! U nas dwa juz sa ;). Apropo architekta wnetrz. Dostaliscie taki wykaz co zostalo uzyte w projekcie i gdzie to mozna kupic w jakiej cenie? My wstepnie mielismy tylko projekt. Gdy sie Franek urodzil zdzwonilismy sie z nasza pania i uzgodnlismy, ze bedzie wszystkigo pilnowac. Wczesniej dostalismy plyte i taka "ksiazke" z wizualizacjami i uzytym materialami. Bylo napisane co po kolei powinni sie dziac na budowie (Najpierw kafle w lazince aby ssklarz mogl wymierzyc miejsce pod fototapete i lustra itp.). Przy materialach bylo zaznaczone, ze na drzwi sie czeka za zwyczaj 4-5 tygodni.. kominek mozna kupic od reki w castoramie albo z montazem tu i tam w terminie ok 5-6 tygodni. Zastanawialam sie czy to norma.

Lenka - wspolczuje alergii. Oby wam jakis specjalista w koncu pomogl.

Pscolka - ale budka ^^. Tez wymyslili.

Zozolka - Franek je tak:
02.00 - mleko z kleikiem z butelki - 130ml
5.30/6.00 - mleko z kleikiem z butelki - 130ml
9.00 - kaszka z mlekiem lyzka - 140ml
11.30 - obiadek lyzka ;) - 190g
14.00 - mleko z butelki przy czym zagaduje go jak sie da, bo wypluwa smoczka i placze, ze glodny - 100ml
16.30 - deserek lyzka - 190g
19.00 - kaszka z mlekiem lyzka - 170-190ml
23.00 - mleko z kleikiem 130ml

Franek w nocy sie wierci i placze poki sie mu jesc nie da. Brat byl identyczny i przestal w nocy sie obzerac gdy mial 20m ;/.

Do góry