reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Smile- nie wolno Ci tak nawet myśleć! będzie dobrze, zobaczysz :tak:
iza- u nas też z przekręcaniem kiepsko :baffled:

Ja butelki tylko wyparzam, i myję wodą, nie używam żadnych detergentów.

U nas pogoda dzisiaj nieciekawa :baffled: rano się tak ładnie zapowiadało, aa zaczęło padać. Miałam nadzieję na jakiś spacerek, muszę zdjęcia Emi wywołać bo znowu się tego tyle nazbierało. Może po południu jak przestanie padać, to wyskoczymy oddać do punktu :-) No i dzisiaj jedziemy do mojej babci na kawkę, no to jednak Emi się na chwilę wyrwie z domu.

Smile – życzę CI dużo sił. Jakoś wierzę że będzie dobrze!
Pscółka – oooo to Ty masz już pomoc. Mały trzyma pierś . Ja muszę sama:-)
Nef – ciekawe z tymi zmywarkami. Pocieszam się że ja sypię proszek. Tabletki są awaryjne. NO i programów zawsze używam długich. Mam hopla na tym punkcie. Póki co, dziecku myję ręcznie i wszystko wyparzam tuż przed użyciem.. Pewnie niedługo powinnam skończyć z tym wyparzaniem, żeby mała przystosowała się trochę do „życia”
Tasia - komputery i TV mają coś uzdrawiającego. Moja mała też jak zacznie patrzeć, to płacz znika, ale ograniczam jej te przyjemności.

Wczoraj wykąpałam małą w nadmanganianie (więcej tego wsypałam) i podwójną ilość oilatum...plamki na ciele znikły. Są jeszcze na nóżkach, ale tam zadomowiły się później. Został skrzypiący głos. o 16:30 ma wizytę u pediatry, to mi coś zaradzi, i sprawdzi czy coś jest w gardle.

a Bartek od 2,5 godz. śpi na tarasie, aż się boję go budzić, sprawdzam tylko czy rączki ciepłe. U nas też leje, ale wózek pod zadaszeniem.

iza my w starej kuchni jedną szafkę zlikwidowaliśmy i zrobiliśmy tam zmywarkę 45 cm. Teraz mam już przewidzianą 60 cm, bo dzieciaki coraz większe i coraz więcej zmywania

wiosna jak sypiesz proszek, to na pewno się rozpuszcza, nawet na krótkim. U nas było widać pozostałości tabletki w dozowniku i to był problem. A że zmywarka mała, to zaczęliśmy te tabletki przekrajać na pół i kruszyć... ale z tym kruszeniem to masakra, były strasznie twarde:dry: teraz mamy jakieś gorsze, tańsze tabletki i one są miękkie, ręką można przełamać na pół. Tylko, że teraz daję długi program i już nie kruszę, tylko wrzucam połówkę:-p

Nef - naszazmywarka chyba nie ma krótkiego programu:-(Na poprzedniej miałam 50 minut, a wtej najkrótszy jaki znaleźliśmy to półtorej godziny. Najczęściej po prostu zapuszczamna noc na 2,5 godziny. A i u nas nic nie zostaje z tabletki, co najwyżej jaksię klapaka nie otworzy to zostaje cała tabletka:-D
Tasia - dzięki zainfo, czyli te zęby to jednak falami dają w kość. Bo ja się znowu zaczęłamzastanawiać czy to może coś innego np. od żołądka. Kilka dni marudny, potemspokój na kilka dni i tak w kółko. U nas nie boli na spacerze, tak więc dzisiajpomimo deszczu już zaliczyliśmy.
wiosna - tak, alemy głównie jemy na leżąco. C:-Dhociaż jak karmię na siedząco to też trzyma.Generalnie to żywe dziecko podczas karmienia, jak mu trzymam rękę, żeby mi dobuzi nie pakował to kopie nogą, jak trzymam nogę to za chwilę mam okularywypaćkane ręką.:-D Dobrze, że jeszcze nie załapał, że może za włosy ciągnąć;-)

U nas dzisiaj ciężki dzień ;-/ Zaczęło się już w nocy. Pobudka chwilę po 4 rano płacz i nie było mowy o dalszym zaśnieciu. Teraz też cały czas marudzi. Co bym nie zrobiła to non stop płacz. Ostatnio przy takim zachowaniu wyszły nam dolne jedynki, może teraz idą górne? Ale póki co nic tam nie widzę.
A do tego ciągle pada, ja przeziębiena, pewnie załapałam od Małej dlatego dzisiaj zostajemy w domu.

smile bardzo mocno wierze w Waszego Franka i wiem ze da rade, i modle sie o zdrowko dla niego

współczuje Wam tych przygod zebowych , u nas na razie spokoj, za to z tomkiem byłam dzisiaj u lekarza, w srode zakaszlał dosłownie kilka razy, wczoraj jak wrocił ze szkoły juz wiecej, ale nadal nie było zle, tylko ze moje ucho juz wyczulone i od razu umowiłam sie dzisiaj na wizyte i oczywiscie juz sa swisty, dostał klacid, encorton i ventolin, i musze zapisac go do alergologa bo to prawdopodobnie alergiczne
antek oczywiscie tez bedzie musiał isc, przez wakacje nie dostawał zadnych syropow, niczym go nie smarowałam i skora sie pieknie wygoiła a teraz znowu zaczyna sie drapanie

pscółka olwek tez za cyca trzyma i z kieliszek w ktorym podaje sok tez łapki wyciaga

A to nasz pokoik. My w domu z ostrym zapaleniem oskrzeli!!!
Ciężko dorwać się do kompa! Znajdę chwilę to nadrobię więcej!!!

Załączniki

• Obraz 608.jpg
    Obraz 608.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 55
  • Obraz 603.jpg
    Obraz 603.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 52
Lenka zdrówka dla chłopców

Olka również zdrówka, a tak poza tym śliczny pokoik

U nas Ibum poszedł w ruch, bo ząbki nie dawały spokoju. Teraz zasnęła.

reklama
olka -piękny pokoik. Wrzucaj więcej zdjęć, bo potrzebuję inspiracji:-) Ja pokoik pewnie za rok będę robiła, więc muszę się rozeznać w temacie.
lenka - czyli Olek nadaje się już kieliszka:-)

A my wróciliśmy właśnie z wizyty u pediatry. Osłuchała małą, sprawdziła gardło i jest OK. Tyle że mala skrzypi, a akurat u lekarza nie odzywała się. Zaleciła inhalacje.
No i przy okazji zajechałam do galerii oddać buty na reklamacje (te które kupiłam na chrzest). Buty kupione na początku lipca w mohito, a podeszwa/koturna się odkleja. Miałam je na sobie z 5 razy. Mam nadzieję że uwzględnią reklamacje.

Do góry