reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Bylismy na szczepieniu dzisiaj. Ostatnia dawka na zoltaczke. Za tydzien Krakow. Boje sie, ze wrocimy bez Franka ;/. Juz mi sie pogrzeby snia.. ;/

Nef - to u nas wykonczeniowka nie wykancza. Od czasu do czasu Pani architekt zadzwoni, ze trzeba drzwi, lampy czy inne cus wybrac ;). Jedziemy, wybieramy i z glowy. Tylko taka niewykanczajaca wykonczeniowka swoje niestety kosztuje.

Butelki myje zwyklym plynem. Czasami pakuje je do zmywarki.

Franek jeszcze nie siedzi, ale co tam. Ma chlopina czas. Antka nie poganialam, a siedzial ladnie majac 5,5m. Franek pewnie zacznie siedziec gdzies za miesiac.. o ile bedzie mu to dane ;/

Ktoras pisala, ze dziecku sie zabawki znudzily. My mamy system pol/pol. Czesc zabawek jest w pokoju, a czesc schowana w garderobie. Zmiana zabawek co 4-5 dni. Niby stare zabawki, a jaka radosc ;)

Ja dzisiaj dalam Frankowi kubek lovi 360*. Cwaniak sie napil!! Mokra mial brode. Dlugo nie mial okazji pocwiczyc, bo starszy brat mu go zabral. W koncu kubek Antka ;)

Ach u nas na budowie dzisiaj panowie przymierzali schody. 8.10 przyjezdzaja na montaz. Ladne beda :).
Jutro jeszcze przyjada kibelki. Ciekawe czy warte swojej ceny. Kolo Ego. Ja chcialam prostokatne, ale maz sie uparl na te.

Smile - rozwiej te czarne chmury! Franki to dzielne chłopaki! Pamiętaj!!!! Nic, tylko skopać Ci tyłek za takie myśli! Wszystkie kwietniówki trzymają kciuki, będzie dobrze.

Tasia - jak Cie to usatysfakcjonuje, to ja jestem :) dłubię artykuł i od czasu do czasu odświeżam forum. :-)

Smile - tylko ja mam tak mało zabawek, że nie mam mu cozabierać.:-D A te co mam to głównie gryzaki, to one były hitem jakieś 2 miesiącetemu jak się uczył na brzuchu leżeć, a teraz to nuda
majga - dobrze, że juz po zawirowaniach, to chwal się co uWas

Ah weszlam ledwo na BB i po przeczytaniu wpisu Smile aż mną zatrzeslo!! Smile nawet tak nie mysl!! Wszystko będzie w jak najlepszym porządku i wrócicie z Frankiem do domu!! Tyle juz chłopinka przeszedł i super sie trzyma i jest naprawdę silny i dzielny chłopak :tak:! Oh Kobity trzeba jej kopa w D .. Zasadzic i rozwiać te okropne myśli! &&& u nas pobudka dosyć wcześnie i młoda juz szaleje:/ a ja spiaca dalej:( u nas daleko jeszcze do niekapka, nawet sie nie chce przekrecac z brzucha na plecy i odwrotnie :/ czasem jej sie trafi :( ni lecę do. Niej bo głodna .

anila - ależ ja ślepa:-D
Phel -my jak byliśmy na spacerze po 17:30 to było jużkompletnie bezwietrznie, mogłam podnieść zupełnie daszek (tj. złożyć, bo u mnietak dziwnie składa sie do pionu, nie poziomu).:-D Ja nauczyłam Szymka, że cyca matrzymać rękami i próbuje trzymać kubeczek i wkładać sobie do buzi, ale bezmojej asekuracji to się nie obejdzie:no:

Witam

Smile Wiem, że to łatwo powiedzieć, że będzie dobrze. Ale Franio to bardzo dzielny chłopczyk i ma wolę życia. Odgońcie czarne myśli i korzystajcie z chwili. Buziaki dla tego małego rozbójnika:tak:

My też mamy projektantkę, ale nie mamy umowy na nadzór i czasami mam wrażenie, że panowie naszymi projektami sobie tyłek podcierają.:no: A kibelki to ja wybierałam z własną nakładką sedesową:-D i dobrze, bo sklepowa (na oko identyczna) nie pasowała, a nasza pasuje:tak: mała rzecz a cieszy:-D

Dziewczyny
tak piszecie o zmywarkach, a ja przez przypadek się dowiedziałam, że uzywając krótkich programów zjadamy te środki do zmywania. Wyszło to przy reklamacji. Krótki program nie nadąża rozpuszczać tabletki i albo trzeba dawać pokruszoną (cieżko sie kruszy) albo płyn.
My używamy teraz długich programów, a jak włożę coś dla dziecka, to zawsze przepłukuję jeszcze wodą.
Wiążę też z tymi tabletkami pojawienie się u mnie różnych uczuleń pokarmowych.:wściekła/y:

A u nas ząbkowanie na całego. Idą dwie dolne jedynki - prześwitują przez dziąsełko. Bartek cały czas pipczy, stęka, jęczy, marudzi, beczy itp.... dobrze, że jestem u rodziców, bo nie da się go teraz na chwilę odłożyć. Ale już widzę pod światło, że dziąsełko się przecina pod jednym ząbkiem, więc mam nadzieję, że szybko pójdzie i wórócimy do normalności (przynajmniej na jakiś czas.

reklama
U nas dolne i górne zeby dość słup przeswituja przez dziaselka ,Lena marudna tak samo a zębów nie widac na wierzchu:dry: i prawda zostawić marude na chwile to jes jeden wielki ryk:no: a u nas cały czas pada i Lenka znowu pokasluje :/ i lipa trzeba w domu siedzieć . Ja na szczescie nie mam zmywarki a moze na nieszczęście :/ dobra rzecz w sumie ,moze kiedyś :blink:

Do góry