reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

przeczytałam i mam dziurę w mózgu.... co to było....

Pscółka dziękuję za zaproszenie;-)Z chęcią bym sobie gdzieś z Małą pojeździła, bo już mnie męczy siedzenie w domu.

Wiosna ja już myję zwykłym płynem do naczyń, tylko gąbka jest oczywiście osobna

Nef
mam nadzieję, że już lepiej. Szkoda, że chrzest nie wypalił

Fel
mocno przytulam. Mam nadzieję, że wszystko się pomyślnie rozwiąże

Zozzolka u nas też 2 pokoje i wszędzie zabawki, kocyki itd. Dobrze, że wynajmujemy garaż to chociaż wózek ma swoje miejsce:-)

A teraz mam pytanie do dziewczyn mieszkających w blokach... Macie już sezon grzewczy? U nas nie grzeją, w mieszkaniu nie jest w sumie jakoś zimno (ale u sąsiadów na 4 piętrze lodówa), ale suszenie prania jest tragedią nie wspomnę już o ręcznikach po kąpieli.

reklama
Witam

a zapomniałam chyba wspomnieć, że u moich rodziców jesteśmy:-D tzn. ja + dzieci, stąd też więcej czasu na bb;-) Normalnie sanatorium dla podratowania zdrowia:cool2:

Pscółka a szklanka smakuje Ci Ludwikiem????:-D

Pscolka muszę sie zaopatrzyć w jakaś folie przeciwdeszczowa na siebie oczywiscie /)) heheh a tak serio to nie wychodziliśmy bo Lenka mi kichala u miała gardło zaczerwienione i trochę polaszlala i wolalam nie ryzykować . Ale ju jest lepie i wróciliśmy do spacerów :) ja mylam cały czas w normalnym płynie i tylko gabke mam osobna, dobrze plukam i wyparzam i nic nie śmierdzi ;-)

Tasia my mieszkamy w bloku. nie dawno było zebranie rady osiedla gdzie radzili grzać czy nie grzać, a że awantura o opłaty n topie ( wyszło, że spółdzielnia zataiła kasę jaką jest winna mieszkańcom) to włączyli.

zdjęcie Marysi jest w sygnaturce anili

karenka oto przepiś
3 kg sliwek
kg cumru
2 cukry waniliowe
2 gorzkie czekolady
1 konfiturka

tylko ze ja dałąm o wiele mniej cukru, zalezy tez od sliwek, zamiast czekolady dałam kakao, tak 30gr na kg sliwek, robiłam z podwójnej porcji i zamiast dwich konfiturek dałam jedna, a wczesniej dłuzej smazyłam sliwki zeby zgęstniały, i bardziej przypominały powidła, zresztą nie trzeba wcale dawac konfiturki, mozna tak długo smazyć jak powidła i wtedy bedą jeszcze lepsze tylko mniej

wiosna chyba lepeij to skonsultowac z lekarzem

ja myje naczynia olka normalnym płynem do naczyn, gabki nie uzywam do jego miski

ja dzisiaj juz napaliłąm w piecu u bo w pokoju az 18 stopni było :eek:

Tasia - grzeją od jakiegoś tygodnia, ale my mamy piec wbloku, więc to my decydujemy kiedy zaczynami, a nie ciepłownia
Nef - a no właśnie nie smakuje mi dlatego myję w zmywarce:tak:
iza - a to co innego, my się wychorowaliśmy latem, terazodpukać spokój;-)

Tasia - u nas też grzeją. Ja mam wyłączone grzejniki, bo nie lubimy jak jest gorąco, ale w pokoju 22stopnie, z góry i z dolu grzeją, więc jest cieplutko. :) Na krótki rękaw chodzimy.

Ja też myłam w zwyklym płynie butelki, potem odparzałam i gitara. :)

hej

my po długim spacerze - no i złapało też mnie... kaszlę, kicham katar jak stąd do Warszawy wrrr...

Lenka - dzięki - zdjęcie jest w stopce... pół dnia wczoraj walczyłam :D

jeśli chodzi o siadanie - Mania siedzi już bardzo stabilnie choć jeszcze zupełnie sama nie siada - musi się czegoś trzymać np. przewijaka lub innej ręki ;) a z czworaków jeszcze nie odkryła jak ale zaczyna kombinować i dziś ją podpatrzyłam jak "stoi" na czworakach czytaj na kolanach i rękach wyprostowanych brzuch i biodra w powietrzu - trwało to kilka sekund i upadła ale dzielnie walczyła dalej :D
jak jeszcze nie siedziała stabilnie a ciągnęło ją do siadania to podkladaliśmy rogala tak aby mogła podeprzeć w każdej chwili kręgosłup.

a dziś kupiliśmy niekapka :) i jeszcze kaczuszkę do kąpieli :)

kaloryfery grzeją

mycie butelek i miseczki - nie używaliśmy żadnych specjalnych płynów, najpierw była tylko woda i wyparzanie, od jakiegoś czasu już nie wyparzam myję płynem, dokładnie płuczę.

a co do zabawek - jeszcze się wstrzymam... M mając doświadczenie ze starszymi mówi że jeszcze jest czas... a potem są święta i z pewnością pojawi się wiele fajnych zabawek...

pogoda piękna

Witam popołudniowa pora:)

Dzis bylam na spacerku ze starszakiem niby slonce ,ale wietrznie jak jasna ciasna:eek:Maraceli sobie smacznie spał z tata:)

Ja tez nie szaleje z zabawkami bo mlody wszystko zaadoptuje po Alanie:-p

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki trzymaja juz same butelke jak pija mleczko lub wode???kurcze piszecie ot ych niekapkach ...a u nas daleko jeszcze pijemy z butli aventa.Jesli chodzi o kubeczki itp to strszamkowi nie podchodzily jedynie butelka Kubusia woda truskawkowa z dozownikiem:) lub przez słomkę:)

Co do siadania to nawet nie probuje interweniowac nadejdzie moment ze sam ładnie siadzie,owszem podnosi głowke,ale zazwyczaj dzieci przy "pierwszym siadaniu"robia to przez przekret i podpieraja sie raczka przekomicznie to wyglada:pPPwiec jeszcze czas ogolnie chcialabym zeby Marcelek byl taki malutki jeszcze a tu tak czas szybko mknie ze dogania Alusia:-D

Bishopka- a ty gdzie???

reklama
Pheli - mój nie trzyma butki,no, ale w sumie bardzo rzadko pije z butli. łapie ją, ale nie trzyma sam. U nas hitem jet niekapek. Dzisiaj pięknie z niego pił. :)

Do góry