reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

my tylko na szczepienie chodzimy panstwowo reszta to prywatne gabinety niestety

pscołka dzieki, pierwsza noc wyjmowałam i sie wybudzał i teraz biore razem ze spiworkiem, m sie smieje ze tobołek nosze

na plesniawki bardzo dobry lekarz zalecił nam kmiedys roztwor wodny gencjany, po tym jak lekarz z przychodni dał nam nystatyne, a o osikanej pieluszce słyszałam, moja siostra tak robiła :eek:, ale plesniawki zeszły

reklama
Iza... Ale zarejestrowalas sie? Bo z tego co wiem (mozecos sie zmienilo) to mozna nie dostac zasilku ale ubezpieczenie zawsze...
Poza tym zarejestrowac sie mozna jak jest gotowosc do pracy a na macierzynskim nie ma... Sprawdz moze wprowadzili Cie w blad... A moze wiele sie pozmienialo...

U nas ciezkie noce...
Podajecie dzieciom owoce i soki? Zastanawiam sie gdzie je wcisnac zeby potem mi inne posilki normalnie zjadla... A niby sie powinno...

I witam nowa/stara mamusie :-) ja zjawilam sie pozo w ciazy... A mania to niespodziewanie jedno z najstarsxych dzieci tu... Fajnie ze wrocilss a synek slodki :-)

izka - to witaj w klubie nieubezpieczonych:-D jak poszłam dpo pzu po kasę za dziecko to powiedzieli, że zostałam wykreślona z polisy przez pracodawcę w lutym (a ja opłacam do tej pory). okazało się, że mój pracodawca powinien zgłosić pzu, że ja indywidualnie będę opłacać, a ja powinnam przesyłać potwierdzenia przelewów do opiekuna naszej firmy w pzu. Podobno da się to odkręcić, ale coś gostek milczy:eek: jejku jak mi to ciśnienie podniosło w piątek, bo oczywiście w pzu mi powiedzieli, że pracodawca rozwiązał polisę. Więc ja pierwsze co to do szefowej, czy ja nadal tam pracuję, potem do kadr, czy oni rozwiązali, kadry mnie spławiły do opiekuna, no i czekam...

Witam Was! Jestem mamą z grudnia 2012 a mam nadzieję być mamą 2014. Aktualnie piszę pracę mgr na temat uprawnień pracowniczych związanych z rodzicielstwem. Mam wielką prośbę do tych z Was które są już mamami lub są w ciąży a równocześnie są osobami pracującymi lub przebywającymi na chorobowym/macierzyńskim/wychowawczym o wypełnienie mojej ankiety. Będę Wam niezmiernie wdzięczna!!! Prosiłabym tylko o dokładne czytanie odpowiedzi przed udzieleniem ostatecznej odpowiedzi. A oto link do ankiety Ankieta - UPRAWNIENIA PRACOWNIKÓW ZWIĄZANE Z RODZICIELSTWEM

Antag, mój Tomek miał w pierwszym miesiącu życia podawany antybiotyk z penicyliny, a że to grzyb, to po kuracji wyskoczyły mu straszne pleśniawki w buźce. Jak poczytałam co zawierają leki na pleśniawki to stwierdziłam, że nie ma szans, żebym podała to dziecku. Dosłownie dwa razy przetarłam małemu wnętrze buźki, język i policzki od wewnątrz i pleśniawka zeszła. Wkładasz tetrówkę w pampersa, czekasz aż zasika i mokry koniuszek wkładasz do buzi. Co prawda miałam obiekcje przed tym zabiegiem, no bo to siuśki, ale ważne, że pomogło.

Hej dziewczyny. Moja znajoma rodziła w 2006 roku a Glasgow i mówiła to samo, co Antag. Chociaz te spotkania z położną to prawie identyko, jak ja miałam wyzyty u G. Druga była po miesiącu od pierwszej. Dopiero przez ostatnie 1,5 miesiąca ciązy miałam wizyty co tydzień ze względu na bardzo wysokie ciśnienie. Tam mają bardziej lightowe podejście. A my przyzwyczajone do naszej służby zdrowia, więc dla nas to dziwne...

Pscółka - oby jak najszybciej zalatwili sprawę. Zawsze dodatkowa kasa.:)

Anila - Mania niedługo kończy pół roku! :szok: siedzi juz? :D

Witaj Antag :-)

U nas od wczoraj "strajk" na mleko!! Emi nie będzie piła i koniec, max. 50 ml- więcej nie da rady :szok: już nie wiem co robić?
Cyca cyca, ale nigdy jej nie starczał na tak długo. Wczoraj wciągła 4 butelki (150/60/150/100) a dzisiaj 3 (150/30/50). Strasznie marudna poza tym się zrobiła, coś czuję, że zęby dają się we znaki :baffled: od pewnego czasu strasznie zasysa górną wargę.

Aa i dzisiaj pierwszy raz ugryzła się w paluszek:tak: krzyk niesamowity, mimo tego nadal pcha paluchy do buzi:-D

Anka jeszcze sama nie siada ale jak jej podac reke to dzwiga sie do siadu i siedzi jak ma sie za co trzymac :-) ale hitem jest czalganie sie :-D

No i sama nie wierze ze to juz pol roku... Kupilam ostatnia puszke mleka poczatkowego...

reklama
Witam wszystkie Mamy ;-)
Czytam Was od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam się przyłączyc. Na imię mam Agnieszka, mam 26 lat mieszkamy w małym miasteczku w Wielkopolsce i również jestem kwietniową mamą (nasza Aleksandra urodziła się 27.04). Jest to nasze pierwsze dziecko, dlatego każdego dnia uczymy się z mężem czegoś nowego.
Miło mi będzie Was "poznac" :-)

Do góry