reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam wszystkie dziewczyny i maleństwa

My po usg i będzie dziewczynka na 100%, mała pięknie rozłożyła nóżki i pokazałą co tam chowa. Także Dotkass imię możesz wpisać Natalka :tak: jeszcze dzisiaj czeka mnie wizyta po południu u mojego gina. Wszystko z maleństwem ok smacznie sobie spała i lekarz nawet przełączył na 4d :laugh2: Jak mi się uda to zrobię zdjęcie z filmiku i Wam wrzucę. Pozdrawiam wszystkich i jestem mega happppy

Madan jeżeli te bóle przechodzą i nie są w równych odstępach czasowych to wydaje mi się że to jest normalne. Zawsze jak będziesz się niepokoić to jedź na ostry dla świętego spokoju.

reklama
alex2- Zmotywowalas mnie ;) Wizja luznej soboty mnie przekonala, tym bardziej ze maz w domu. Tak w ogole moj tesc ma dzis imieniny to jutro zapewne sie wybierzemy z dziecmi do dziadkow.

madan- Czekamy wiec na wyniki.
Te bole to chyba niezbyt normalne... Moze masz mozliwosc zadzwonic do lekarza i zapytac dla swietego spokoju? Oszczedzaj sie.

ankzoc- Masz racje, nie powinnam sie martwic bez powodu. Ostatnio jednak mnie tak wzielo- z mezem ogolnie super- to jak pomaga, jaki jest kochany, tylko w lozku jakos bez fajerwerkow, rzadziej i mnie to zaczyna niepokoic- przestaje sie czuc atrakcyjna i zaczynam sobie chyba wkrecac cos znowu, ze poleci na inna. Coz, chyba tego to sie nigdy nie pozbede. chyba czas na rozmowe z mezem ;). Poza tym bardziej o siebie na codzien musze zadbac, tak dla siebie- dzis juz nad tym popracowalam i zrobilam sie na bostwo mimo ze nigdzie nie wychodze ;)

Pchełko Rozumiem co czujesz... Ja mam dwie lewe rece do gotowania i nieraz jak cos pierwszy raz robie to nie wychodzi. Ostatni raz to pamietam ze nie wyszedl mi chleb wlasnej roboty- tez mi strasznie bylo przykro... Nie lam sie jednak. Dokup jajek i sprobuj jeszcze raz :), moze przepis inny?

Pianka Gratuluje synka :). Ja jeszcze nie znam plci ale jak poznam to az sie boje co to bedzie- tak ciezko wybrac imie- moj maz mial przy drugiej corci takie pomysly ze chyba cudem udalo sie wybrac cos co sie nam obojgu podoba.

Beti Gratuluje corci :))

Zmykam do dziewczynek i cos zjesc ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, juz ptalam wczesniej...nie widzialam dawno yoohoosek...wszystko u niej ok?
no nie ma Jej długo, ale może potrzebuje odpocząć...chyba nic nie pisała...napisz do niej na prv...może w ten sposób się odezwie, jeśli ma info o wiadomościach wysyłane na meila :tak:

dotkass jak znajdziesz chwilę to wpisz mi synusia na listę tylko z imieniem będzie niezła przeprawa :confused:
Dziewczyny macie może jakieś linki to księgi imion? bo te które znajduję to jakieś okrojone i brak mi inspiracji :-(
już dopisuję :tak: a linki, zaraz coś wkleję na imiennym wątku, by tu nie zaśmiecać, ok?

Dziewczyny mam takie pytanie, czy bóle podobne do tych przy miesiączce i takie kłucie, a czasem nawet skurcze od pępka w dół to normalne?
takie bóle mogą być spowodowane rozrastaniem się macicy :tak: ale jak Cię niepokoją idź do gina, będziesz spokojniejsza :-)

Witam wszystkie dziewczyny i maleństwa

My po usg i będzie dziewczynka na 100%, mała pięknie rozłożyła nóżki i pokazałą co tam chowa. Także Dotkass imię możesz wpisać Natalka :tak: jeszcze dzisiaj czeka mnie wizyta po południu u mojego gina. Wszystko z maleństwem ok smacznie sobie spała i lekarz nawet przełączył na 4d :laugh2: Jak mi się uda to zrobię zdjęcie z filmiku i Wam wrzucę. Pozdrawiam wszystkich i jestem mega happppy

Madan jeżeli te bóle przechodzą i nie są w równych odstępach czasowych to wydaje mi się że to jest normalne. Zawsze jak będziesz się niepokoić to jedź na ostry dla świętego spokoju.
gratuluję córeczki już wpisuję :-)

czesc dziewuszki, nie dam rady was nadrobic bo troche mnie nie bylo, no ale tak czasem jest.... przez ten czas nieobecnosci ogarnelam juz prezenty dla dzieciaczkow, zostaly mi tylko 2 do kupna (zamowione sa czekamy na dostawe) i juz zostanie nam tylko popakowanie je w papier kolorowy :-) nawet juz zaczelismy ale jeszcze sporo zostalo ;-) wazne ze znalezlismy tania hurtownie zabawek i nawet duzo nie poszlo na nie ;-) jeszcze tylko pomysly dla dziadkow i taty i bedzie luz.... mamie spodobal sie pomysl kielkownicy wiec juz nie poszukuje dla niej :-D no to tyle z milych....
przez pare dni mialam mega bole brzucha z prawej strony i sie troche zaniepokoilam.... i wczoraj badanie usg wykazalo ze najprawdopodobniej mam kamien w nerce wielkosci ok 4mm.... szczerze to nie wiem nawet co to znaczy, ale lekarz kazal czekac do po porodzie i wtedy bedziemy sie tym zajmowac.... to tyle u mnie z nowosci ;-)

Beti ja również gratuluje córeczki, Natalka ślicznie tak jak moja córcia :-D

Mnie dzisiaj tez od rana coś ciągnie tak jakby podbrzusze hmmm...

Mąż nie dał rady naprawić pralki i trzeba było wezwać speca jestem ciekawa ile zabulimy :wściekła/y:

Ankzoc wczoraj byłam w przychodni i trafiłam na książeczkę o chorobach sercowo-naczyniowych u kobiet w ciąży i tam jestt napisne, że zwęzenia zastawek niosą ze sobą większe ryzyko niż niedomykalności zastawek. Przy umiarkowanym lub ciężkim zwęzeniu zastawki mitralnej w ciąży czesto występują objawy niewydolności serca. W czasie ciąży konieczne są częste badania kontrolne. Wskazane jest leczenie przeciwzakrzepowe w przypadku migotania przedsionków, zakrzepisy lewego przedsionka lub incydentów zatorowych w wywiadzie. Zalecany jest poród drogami natury. Cięcie cesarskie zarezerwowane jest dla kobiet z objawami w III/IV klasie wg NYHA lub z nadciśnieniem płucnym mimo stosowanego leczenia zachowawczego.
Niedomykalności zastawek są z reguły dobrze tolerowane w ciąży. Przed ciażą wskazana jest echokardiograficzne ocena zaawansowania niedomykalności, wad towarzyszących oraz funkcji komory. Ciężka niedomykalność objawowa lub z upośledzeniem funkcji lewej komory wiążą się z ryzykiem wystąpienia niewydolności serca u matki oraz zwiększają ryzyko dla dziecka. Wskazane są regularne badania kontrolne. Objawy przewodnienia mogą być leczone zachowawczo, zabieg rzadko jest konieczny w czasie ciaży. Zalecany jest poród drogami natury.

Cześć dziewczynki,
U Nas dzisiaj zimno,ciemno a ja mam jakiś zły humor:no:,oczywiście bez powodu,bo nic złego się nie wydarzyło.I z tego powodu jadę dzisiaj na zakupy do factory,tylko czekam na siostrę aż ze szkoły wróci,może wynajdzie sobie coś fajnego to miałabym mikołaja z głowy:-).
Dotkass dziękuję za zmianę w liście kwietniówek,bo jestem tak zakręcona że zapomniałam poprosić.:-)
Chodzę ostatnio bardzo rozkojarzona,nic do mnie nie dociera,i tak sobie można do mnie mówić i mówić.

Oczywiście gratuluje wszystkich synków i córeczek,najważniejsze że mamy zdrowe dzieciaczki,a mój M się odgraża że będzie robił syna do oporu:-). Więc ja Go grzecznie informuje że nie ze mną:-)No chyba że za dobrych kilka lat.

reklama
Do góry