reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej dziewczyny!

Phelania z tym basenem to różnie bywa. Ja chodziłam całą zeszłą ciążę i kompletnie nic mi się nie działo. a po basenie czułam się rewelacyjnie. Ja tylko pływałam nie korzystałam z jacuzzi .

Smile gratulacje dla Synka! no i oby już smoka mu się nie chciało ;-)

Ewafoto pewnie że spytaj o ten kaszel gina!! zdrówka życze i powodzenia na wizycie

Ja dzisiaj idę na występ do przedszkola. Oj ciekawe co tam mój Młody zdziała. Mają śpiewac i mówić wierszyki które się nauczyli od września. Nie mogę się doczekać :-D

reklama
Ewafoto no to zdrówka

aisak też sie dzisiaj biorę za pierogi, nigdy nie robiłam a najlepsze ze ruskich nawet nie jadłam więc nie wiem jakiego smaku mam się spodziewać, u mnie zawsze były na słodko

Smile dzielny Antoś, ja chłopcom odstawiałam smoki ok 20 miesiąca i nie było większych problemów

ankzoc uciekaj do lekarza, &&&&&&&&

Bishopka głowa do góry, głupie mysli w kąt, będzie dobrze

Ostatnio jakoś nie chciało mi się pisać, chyba troszkę przeholowałam z porządkami i wczoraj nic nie robiłam , brzucho pobolewał i zła byłam na siebie, ale bigos jest, 9 słoików litrowych, pokój teścia posprzątany, masakra, zakupy zrobione, kominiarz zaliczony, tylko po nim tyle sprzątania ale w końcu się z pieca nie dymi.
Maluch fajnie kopie, jak się dobrze ułoży to nawet na brzuchu wzgórki się robią przy kopniakach, brzucho sie robi ogromne i waga też chyba coraz wyższa.
Jutro jedziemy na imieniny do dziadków M, a tam tak fajnie, super atmosfera i dobre jedzonko, mnniam mniam.
W przyszłym tyg wizyta i usg, moze maluch się pokaże.

To zmykam robić te pierogi

pozdrawiam

hej

u mnie paskudna pogoda nic się nie chce, ale może w końcu ogarnę ciuszki dla maluszka. Wczoraj kupiłam Jaculkowi dwie bluzy, bodziaka i spodenki w ciuchu wszystko za całe 4 zł :laugh2:

Na śniadanko zamarzyło mi się serka białego ze szczypiorkiem i bułeczką żytnią pychotka była :laugh2: a teraz malutki kopie radośnie.

Dziewczyny miłego dnia

Ewafoto, gin powinien Ci cos przepisać, bo kto zna się lepiej na tym co wolno w ciąży jak nie on ? Powodzenia na wizycie.
U mnie też pogoda pskudna i chyba zimno, bo piec od co się co chwile włącza :szok: A tak w ogóle to nic mi się nie chce, a miałam robic fotki ubranek chłopięcych :rofl2:

hej :) wstałysmy :D:D

przypomniałyscie mi o basenie :D zaraz musze zamówić jakiś strój kąpielowy ciążowy
dawno juz z Mają nie byłam:szok:

nam sie nie zdarzylo złapać nic na basenie, ale nawet jakby sie zdarzyło to nie zrezygnujemy z tego, Maja lubi a ja uważam ze umiejętność pływania bardzo sie przydaje i pływanie jest zdrowe :)
nam sie za do zdarzyło i własciwie do tej pory Mai na plecach pojawia się cos podobnego do liszaja ale to nie liszaj bo byłam z tym u lekarza, pytała nas o basen ale my wtedy akurat od 1,5 miesiąca na basenie nie byłysmy, więc stwierdziła ze cos w łazience :|
i bądź tu człowieku mądry, łazienka nowa... nikt przed nami z niej nie korzystał, sprzątam przecież na bieżąco, czyszcze wanne różną chemią i coo...
i teraz mimo ze na basenie nie byłysmy od września to co jakiś czas jej si to pojawia, a lekarka tylko jakąś maść przepisała

a powiem wam jeszcze jeden hit, moje dziecko od 2 tygodni nie jadło obiadu :confused: wiecie co ja juz nie wiem co robic.. nie chce jeść, ryki są i rzucanie po ziemi i w koncu sie poddaje i jej nie karmie, zostawiam na stoliku, ona czasem podejdzie pogrzebie łyżką ale do buzi nie weźmie..
rano zje kaszke, też z przymusu i najpierw musi być ryk, potem jajecznice lub parówke, lub kromke z szynką bo nic innego nie przełknie, a potem do wieczora nie chce jeść nic... obiad nie, kisiel ani budyń nie.. czasem jakiś danonek zje .. a potem zeby zjeść kaszke na kolacje tez jest ryk i na siłe jej daje.. to jest nienormalnie.. nie widaomo co jej sie stało, zawsze robiła ze mną obiad i jadła :|
myślałam ze to zęby ale dawalismy przeciwbólowe i nic nie dało, smarowalismy mascią i tez nie
teraz daje jej bioaron C, lekarka kiedys nam kazała jak miała problem z jedzeniem ale nic sie nie zmieniło..:baffled:

Cześć kobietki,
Witam się po dłuższej przerwie, bo z różnych względów miałam ostatnio przerwę w pisaniu na forum... Ale kiedy tylko mogłam to zaglądałam tutaj i podczytywałam was... U nas w między czasie maluch fajnie się rozbrykał i potrafi porządnego kopniaczka już sprzedać, tylko jakoś tatusia nie bardzo chce kopać, ale K się śmieje że już teraz trzymają sztamę...:-D Jesteśmy po wczorajszej wizycie, ale o tym napiszę zaraz na odpowiednim wątku...

Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie a wszystkim życzę miłego dnia i pozdrawiam cieplutko! :-)

Dziewczyny mam pytanie ..

Obecnie jestem w 17 tygodniu (jeden wiecej niz na suwaku) i brak ruchów malenstwa..mam powody do obaw? :(

Ja bardzo dlugo nic nie czulam, czasami bulgotanka itp. Pamietam jak w 20 tc zapytalam ginekologa a on sie usmiechanal i powiedzial: jesli jeszcze Pani nic nie czuje to w ciagu najblizszych dni poczuje Pani i to tak, ze nie bedzie zadnych watpliwosci:) NO i nastepnego dnia sie zaczelo-kopniaki, takie mocne otarcia-dzis to czuje co wieczor, rano i w ciagu dnia. Wiec mysle, ze jeszcze jakies 2 tygodnie:)

alex,aisak- mniam mniam ja wlasnie opedzlowalam kg manadrynek i bym cos zjadla:zawstydzona/y:Wlasnie obejrzala Rewolucje kuchenne i tam byly pierożki Gruzinskie aaaaaa pycha!!! A dzis bardzo bardzo zgrzeszylam M zaprosil mnie do MC'Donaldsa i zjadlam 3 chessy i male frytki-ale wstyd:wściekła/y:zła jestem na siebie jak cholera:eek:

Kurcze dziewczyny, zazdroszcze wam, ja jakos nie mam apetytu...Jem z koniecznosci, czasaami skusze sie na slodycze(uwielbiam gorzka czekolade Lindta...ale zadnych zachcianek, ani razu nie mialam...:confused:

] u[/B] mnie też pogoda pskudna i chyba zimno, bo piec od co się co chwile włącza :szok: A tak w ogóle to nic mi się nie chce, a miałam robic fotki ubranek chłopięcych :rofl2:
U mnie to samo, zimno szaro i buro....I nie wiem na co zlatuja mi cale dnie...
Dzis postanowilam zrobic cos na co nigdy nie mialam czasu....Otoz bede piekla cupcake's...zawsze mi sie podobaly, a dzis sprobuje moje pierwsze...Nigdy nie bylam dobra kucharka, wiec etap siedzenia w domu wykorzystuje kulinarnie:) Trzymajcie kciuki:)

Witajcie :-)
Nie wiedziałam, że wraz z 30 człowiek od razu podupada na zdrowiu... heh od wczoraj zaczęła mi drętwieć i mrowić lewa ręka no jakaś masakra! Ciekawe czy to związane z tym sercem, czy coś nowego :confused:
W każdym razie dziś znowu zaczęło mnie kuć, więc z ciekawości zmierzyłam ciśnienie mam 128/71 i puls 95 (chyba trochę za dużo i nie wiem czy to od ciąży, czy rzeczywiście od serca) W każdym razie zapisałam się do kardiologa na poniedziałek... więc czeka mnie cały dzień nerwów rano połówkowe u gina a na 19 kardio :zawstydzona/y:

beti84 - powodzonka

Bishopka - nawet tak nie myśl.....:no:

Pianka - moja w brzuchu miała rączkę ciągle pod buźką i teraz ma 3,5 roku i nadal tak śpi

alex2 - ja chodzę na NFZ A 3D muszę iść prywatnie z tym, że tam badany jest każdy narząd, przepływy krwi i dostaję pełen opis + płytę.

aaaa19 - uważaj... bo to mogą być skurcze macicy

aisak_85 - nie martw się, na pewno poczujesz :-)

Phelania - wiesz wydaje mi się, że na to składają się 2 czynniki... czystość basenu i twój organizm. Jeśli jesteś podatna na takie rzeczy to uważaj, ja nigdy nie byłam

Smile_ - gratuluję i życzę wytrwałości...

Ewafoto - zdróweczka życzę

klaudia011 - życzę miłych wrażeń, moja w nd ma występy w teatrze, są jakieś teatralia :-)

lenka21* - ty też się oszczędzaj ;-)

zonqa - wow zaszalałaś :-D

krolewnazmarcepana - współczuję przepraw z jedzeniem, ja nigdy nie miałam z tym problemów no chyba że Maja chora była

Pianka- Zabawne z tym spaniem w brzuszku i podusia :-)

alex2- Mialam tak samo u poprzedniego lekarza- niby telefonicznie sie rejestrowalo ale czesc osob przychodzila bez rejestracji i sie czekalo bardzo dlugo... Ten lekarz tez na kase lecial strasznie- wizyta 5 minut i 100 kasowal a pacjentek mnostwo bo mial dobry sprzed usg 3-4d... i nic poza tym :/. Zmienilam wiec lekarza i w koncu czuje ze zajmie sie nami ktos konkretnie i badania za darmo beda (na nfz). Teraz do niego ide pierwszy raz do innej przychodni i musialam pierwszy termin prywatnie umowic to mi mowil ze nie bedziemy robic zadnych badan zebym nie musiala placic a na kolejnej polecimy z badaniami.

aisak_85- Ja w pierwszej ciazy czulam po 20tygodniu, w drugiej w 19 a teraz w 17 tygodniu- tak wiec jak dziewczyny pisaly- spokojnie, doczekasz sie.

Smile_ Gratulacje ;D

Ewafoto- Zdrowka zycze

Krolewna- Moze trzeba to przeczekac? Moja mala ma takie dni ze podziubie tylko, z lyzka trzeba ja gonic a innym razem nadrabia i buzia jej sie nie zamyka, co chwile by cos jadla.

moncia110- Witaj

U nas oki. Dziecie mi wczoraj szybciej zasnelo ale za to maz koniecznie chcial ogladac film ktory trwal do 00:30 a ja za nic nie umiem zasnac przy tv- myslalam ze mnie trafi bo bylam strasznie spiaca a usnac nie umialam- w koncu poszlam do dziewczynek spac, obudzilam sie po tym filmie siusiu, wrocilam do meza, on zasnal po 2 minutach a ja znow zasnac nie moglam- jakies mnie doly lapia, lęki, niepokoj... Masakra.

Tak w ogole to mam strasznego lenia dzis, szaro buro az sie nic nie chce.
Kto mi przyjdzie porzadki porobic i obiad ugotowac? :-D

Aha. Takie pytanko- jakie wymogi musze spelnic by miec dostep do watku zamknietego?

reklama
Witajcie:-D u mnie niestety tez pogoda nie za fajna:wściekła/y: nudy trochu, m śpi po nocce:/ aisak nie martw sie ja dopiero tak zaczęłam odczuwać kopniaki od niedzieli:) Nawet m dostał pozadnie:-) czyli to było jeszcze w 20 tyg. Także jeszcze jest trochu czasu. Pozdrawiam

Do góry