reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Cześć dziewczyny :))))) u mnie pada śnieg hurrrraaaa:biggrin2:

Ewafoto gratuluję ostatniego dnia, odpoczywaj i póki co może jakiś syropek z cebuli albo buraczków???

Klaudia życzę przyjemnie spędzonego czasu w przedszkolu, hehe fajnie masz, też bym pooglądała :))))

Lenka oby pierożki się udały, smacznego mniam :p super że maluszek kopie, ja też chce eeeeeee!!!

królewna masz rację dziecko najlepiej się rozwija w różnym środowisku i sama będę chodziła na basen, aczkolwiek unikam jacuzzi, mam to szczęście że w pracy mam wielką wannę, a tam dezynfekuję i świeżej wody nalewam :))) a no i powodzenia z niejadkiem, może to tylko tymczasowy bunt?????

Pchełka super że nie masz zachcianek, zdrowiej dla Ciebie i bąbelka :)))

ankzoc przyglądam się co tam opisujesz o swoim serduszku, koniecznie musisz zbadać to kardiologicznie, jakieś usg serca też chyba wchodzi w grę, chyba można skoro robimy na brzuszku....
chcę żebyś wiedziała że podobne objawy pojawiają się w przypadku tzw, dyskopatii, drętwienia, mrowienia, promieniowanie i z tego co opisujesz również mogłoby być to możliwe, bardzo często problemy z kręgosłupem symulują inne choroby a pacjenci się na to łapią... nerwy uciśnięte na różnych poziomach promieniują do różnych miejsc w ciele, z kręgosłupa szyjnego do rąk i między łopatkami, z odcinka piersiowego w okolicach tułowia, żeber, przepony, a kr. lędźwiowy do pośladków, nóg czyli tzw. rwa kulszowa itd,...
ja mam taki problem właśnie do lewej strony, jak do serca, kłucie, tak jakby serce mi się na gwoździu zahaczyło, a potem puszcza, czasem nie mogę, oddychać, ale wiem że mam zrotowany jeden krąg i daje mi czasem popalić :((((
będzie dobrze, jeśli to kręgosłup to mogę coś Ci pomóc :):)

eevcia mi też się nic nie chce, tak to już jest....ale biorę się za sprzątanie a jutro będzie luzik :):):)

miłego dnia kochane brzuszki i żeby się chciało!!! albo i nie....???:-D

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj rano pojechałam na badania krwi i w końcu zrobiłam próby wątrobowe, bo to drapanie już mi żyć nie daje... Wyniki w poniedziałek :) Oczywiście znowu trafiłam na taką pielęgniarkę, która tak się wbiła, że cała ręka boli i robi się siniak... :/

Królewna moja siostra też miała takie przeboje z synkiem, nic nie chciał jeść, cały dzień mógł przeżyć na kawałku skórki od chleba, podawali mu jakieś leki na zwiększenie apetytu i nic. W końcu lekarka powiedziała, że po prostu- jak zgłodnieje to sam powie. I powiedzmy, że tak jest, bardzo rzadko bywa głodny ;)

aisak_85 myślę, że nie masz co się martwić, ja dopiero od paru dni czuję takie wyraźne ruchy, wcześniej było bulgotanie i nie wiedziałam czy to to :)

eevciaa88 - nie martw się niepotrzebnie, masz cudowne córeczki z mężem układa ci się cudownie w brzuszku nosisz zdrowe maleństwo :-) głowa do góry

alex2 - wiesz już na szperałam w necie ogólnie w pn idę do kardiologa, więc albo rozwieje wątpliwości moje, ale będzie trzeba szukać rozwiązania gdzieś dalej... Miałam kiedyś robione badania i wyszło właśnie mi wada w zastawce mitralnej, być może stres i odbiło się to, ale wiem, że może to też być jak piszesz od kręgosłupa, także muszę poczekać do pn. Ale dziękuję ;-)

madan - mam nadzieję, że wyniki będą dobre

Iśku - wiem wiem ja tylko się śmieje, bo akurat się zbiegło w tym samym czasie

ankzoc, na sercu się nie znam, ale cisnienie masz bardzo dobre, a puls w ciązy jest podwyższony, moze dochodzić nawet do 110. Pytałam swojego gina, bo też miewam wysoki.

Hej :)
alex to faktycznie masakra jak prywatnie i tyle czekasz, bo nfz to wiadomo jak jest...jak chodzę na wizytę prywatnie to na konkretną godzinę i zawsze czekam nie dłużej niż 5min a doktorek sam umawia sobie pacjentki nie ma położnej przy gabinecie tak więc chyba facet zorganizowany :) ja teraz chodzę na nfz a prywatnie tylko na ważniejsze USG tj prenatalne, połówkowe itp więc badania mam na nfz, a na USG 3D czy 4D nie byłam ani teraz ani w poprzedniej ciąży :tak:
Ewa no to teraz odpoczniesz i zregenerujesz siły przed kwietniem ;-)

Dziewczyny:( MOje cupcakes to kompletna porazka:( Nalalam ladnie ciasta do foremek, polowe jak kazano, a tu wyroslo takie wielkie, ze zalalo cale papierowe papilotki i rozlalo sie po calej blasze...Do wywalenia:(((((
Strasznie mi przykro:((((Chcialam powtorzyc ale juz wiecej jajek nie mam w domu:(((((

Witam piątkowo,

U nas też pogoda paskudna, wieje, zimno, kropi, szaro- buro....brrrr, więc dziś znów w domu siedzimy :sorry2:

Shy, kochanie, przepraszam, że dopiero odpisuję, ale musiałam przeoczyć Twoje pytanie...mąż nie jeździ w delegacje...można powiedzieć, że ja w delegacji :-D pojechałam z Ami do Mamy na tydzień, żeby zmienić otoczenie :tak:

aaaa, co do twardego brzuszka to w pewnym sensie dziewczyny mają rację, ale...wszystko zależy co masz na myśli, bo brzunio im bliżej porodu będzie mniej miękki, tzn różni się od tego z pierwszego trymestru...co do spinania się macicy to racja, ja czasem mam twardszy pod koniec dnia, wystrczy, że się wtedy położysz i odpoczniesz, no i staraj się nie przemęczać, jeżeli częściej Ci się będzie tak spinał to powiedz o tym lekarzowi, sprawdzi czy taki Twój urok czy naprawdę stawia Ci się macica :tak:

Phelania, ja mam obciążenie glukozą robione 12.12 będę wtedy w 24/25 tygodniu :tak:

Smile, gratulacje dla Antka :-)

Ewa, zdrówka :tak:

miłego dnia

A u nas właśnie zacina śnieg z deszczem :baffled:
dotkass jak znajdziesz chwilę to wpisz mi synusia na listę tylko z imieniem będzie niezła przeprawa :confused:
Dziewczyny macie może jakieś linki to księgi imion? bo te które znajduję to jakieś okrojone i brak mi inspiracji :-(

reklama
Dziewczyny mam takie pytanie, czy bóle podobne do tych przy miesiączce i takie kłucie, a czasem nawet skurcze od pępka w dół to normalne?

Do góry