reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ella trzymam &&&

ankzoc dbaj o siebie kochana:tak:

co do kupowania to ja tez jestem przeciwna tak szybko brrr ale u mnie już prawie wszystko mam bo moja szwagierka po swoim 3 letnim synku zostawiła mi w spadku, wózek, łóżeczko i spacerówkę bo jeszcze miała, a moja kolezanka która urodziła 4 m-ce temu zbiera dla mnie ciuszki :-D wszyscy wszystko trzymaja u siebie a mi przekażą koło 8 mca bo powiedziałam, że wczesniej nie chcę;-)

ja skończyłam teraz 20tc a moja lekarka w ksiazeczce zapisuje 20/21

reklama
tiramisu: ja sobie nie wyobrażam tak dziecka usypiać haha :D ja tez małą odkładałam do łóżec zka :D ale potem zaczeły sie zęby i musielismy ją bujać na rękach przez jakiś czas, a teraz nie śpi juz w dzien, a wieczorem sie kładę koło niej i ją głaskam albo ruszam i 5 minut i spi :D
ale słyszałam kiedyś od znajomej co nas odwiedziała, ze ona sie dziwi ze mi dziecko samo w łóżeczku usypia bo jej siostry jak były małe to musiały mieć do buzi przytuloną pieluche tetrową bo inaczej nie zasneły :D

pchła: wysłałam ci pv, jak cos to pytaj postaram sie odpowiedzieć :p

Witajcie Maminki;)
Nef Zdrowka;)
Dorotka jak tam po zakupach? Mąż w delegacji bo nie doczytałam ;p
Ania ja tez mam takie bóle w klatce piersiowej i również muszę się udać do kardiologa lepiej dmuchać na zimne-u mnie cała rodzina to sercowcy więc..
Mamakruszynki Gratuluje córci;)
Witam Nowe Kwietniowe mamusie;)
Wy tez macie częste spięcia ze swoimi mężczyznami ja juz mam dosyć;(i do tego teściowa mnie wku...oczywiście musi się wtrącać .

Witajcie Maminki;)
Nef Zdrowka;)
Dorotka jak tam po zakupach? Mąż w delegacji bo nie doczytałam ;p
Ania ja tez mam takie bóle w klatce piersiowej i również muszę się udać do kardiologa lepiej dmuchać na zimne-u mnie cała rodzina to sercowcy więc..
Mamakruszynki Gratuluje córci;)
Witam Nowe Kwietniowe mamusie;)
Wy tez macie częste spięcia ze swoimi mężczyznami ja juz mam dosyć;(i do tego teściowa mnie wku...oczywiście musi się wtrącać .

Shy wiesz co na szczeście my chyba wyczerpaliśmy limit kłótni o nic :p haha
chociaż ja widze po sobie ze teraz wszystko mnie denerwuje, ale jakoś daje rade.. chociaż wczoraj.. musiałam jechać autobusem do lekarza i oczywiście sie rozpłakałam i pogadałam różne rzeczy mężowi i powiedziałam zeby sie nie fatygował i po mnie nie przyjeżdżał, chociaż to wcale nie była jego wina ze nie mógł mnie zawieźć :confused2:..

a wtrącanie teściowej olej :p ja ogólnie nie lubie jak ktoś sie wtrąca dlatego jak się wtrąca to reobie i tak po swojemu i moja juz sie nie wtrąca :p

Oliwka 36 - nie martw się, u mnie czasami są dni aktywności a czasami milczenia :-) to normalne na tym etapie ciąży.. oj współczuję przeżyć z pralką, najgorsze że takie niespodziewane duże wydatki spadają na nas w najmniej odp momencie :confused2:mam nadzięję że mężowi uda się naprawić

white_orchid - czyli teoria o cieple wydzielanym przez rękę się sprawdza...:-D

Ella1 - 3 tyg... hmm ja dłużej i wyjadłam go do końca, pojęcia nie miałam, że nie wolno go trzymać dłużej nż 2 tyg :szok: a poza tym spr i u mnie jedynie jest napisane po otwarciu przechowywać w lodówce!

beti84 - ja miałam to samo jakiś czas temu bałam się że to przepuklina pępkowa, ale jakoś 2 dni później miałam wizytę u gina i spr że wszystko ok także tak musi być...

eevciaa88 - cieszę się, że nadal układa wam się super... dbaj o siebie

pscółka i spółka - dbaj o siebie

Anezram - witaj, gratuluję córci. Wejdz na strone np http://www.suwaczki.com/wybierz suwaczek termin porodu, stwórz go na końcu wyskoczą ci takie linki skopiuj bb code następnie wejdz na ustawienia znajdują się w prawym rogu u góry strony, po lewej stronie edytuj sygnaturę wklejasz tam link i zapisujesz to wszystko, w razie problemów pisz

Dotkass - kochana widzę, że pełną parą wykorzystujesz ten czas... super

Nef - zdrówka życzę

kroqka - w takim razie życzę chłopca ;-)

muro - ja w 1 ciąży poznałam płeć pod koniec 6 m-ca i od razu wpadłam wir zakupów, teraz poznałam dużo szybciej i jakoś mnie nie ciągnie...

alex2 - gratuluję

Felidae - cieszę się, że wszystko w porządku

Iśku - wow zazdroszczę, ja mam łóżeczko i fotelik do karmienia po mai :sorry:

katarinna - głowa do góry na pewno nic złego się nie stanie ;-)

Pchla_Szachrajka - ja to jestem raczej z tych co mają niskie cisnienie, więc w ciąży to w zasadzie mam w normie 110/70

tiramissu84 - nie martw się każde dziecko potrzebuje czegoś innego ty jako matka będziesz wiedziała i czuła to najlepiej... uwierz mi to instynkt!

Shy - wiesz ja kiedyś miałam badania robione i wykrytą własnie odrywająca się zastawkę mitralną... ale teraz dała o sobie znać ze zdwojoną siłą... ty też dbaj o siebie chyba musimy się zmobilizować

Ale sie rozpisalyscie :-)

ankzoc- Az lzy w oczach mam jak to czytam... Ja tez mam niekiedy z sercem przeboje przez to ze bylam wczesniakiem ale to pikus przy Twoich problemach. Tule mocno!!! I wszystkiego najlepszego.

Ella- Czekam na wiesci z wizyty

tiramissu84- Zalezy od dziecka z usypianiem a raczej od tego jak sie je nauczy. Ja pierwsza corcie nauczylam kolysania-no i klops- na szczescie wyrosla z czasem i zaczela sama zasypiac. Z druga chyba jeszcze gorzej bo w prawdzie kolysana nie byla ale nauczyla sie zasypiac przy piersi i ma tak do dzis i nie wiem jak to zakonczyc- tragedia... Przy trzecim dziecku bedzie zero bujania i zero cyca :-p, jakos tego dokonam.

Ja to mam jakiegos glupiego stracha ze dwie ciaze przeszlam za dobrze, porody super szybko i w ogole wiec teraz pewnie cos bedzie nie tak. Wiem ze to idiotyczne ale jakos sie boje...
Ale wybaczcie- juz nie pisze glupot. Mamy myslec pozytywnie :tak:

Hej kochane,

Smile, powodzenia w "odsmoczkowywaniu" ;-):-D

Paulina, ja to robię banany przekrojone na pół wzdłuż, zamoczone w cieście naleśnikowym i smażone na patelni...później polewam czekoladą...słodkie jak cho.lera, ale jakie pyyyyszne :-p:-D

Felidae, czyli masz typowego faceta, pokazać fiutka się nie wstydzi, ale twarz zakrywa :-D;-) dobrze, że wizyta w miarę udana :-)

ankzoc, biedna Ty moja, mam nadzieję, że już lepiej z Twoim serduszkiem? a i tutaj życzę Ci wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Zobacz załącznik 519103

Anezram, jeśli chodzi o wózki, mamy też wątek typowo wózkowy, bez komentowania oczywiście, ale jest tam kilka linków dotyczących wózków...przejżyj inne wątki, staramy się utrzymywać porządek tematyczny, by było łatwiej w razie czego szukać i znaleźć coś co nas interesuje :-)

Ella, powodzenia na wizycie :-)

miłego dnia

eevciaa88 - to taki mały żart... pewnie zawsze możesz nie zdążyć do szpitala i urodzić w domku, skoro 2 porody miałaś takie szybkie ;-)

Dotkass - teraz już lepiej chociaż sama do końca nie czuję żeby wszystko było ok, może stres emocje... ech... a opowiadaj jak tam Tobie czas mija, jakie plany na dziś

reklama
Witajcie.
Ja po usg, opisałam w odpowiednim wątku. Muszę tylko zacząć sprzedawać chłopiece ubranka :-( no cóż, kupię za to różowe :-D
Oliwka, ja dowiedziałam się, że mam łozysko przodujące, a przy tym ruchu bywają mniej wyczuwalne, zalezy jak się dziecię ułoży. Nie martw się na zapas!!!!!!

Do góry