reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Phelania - to spi Ci jeszcze 3 razy!!?? O ja! U nas jakoś po 6m były już tylko dwie drzemki. A gdy Antek miał 10,5 to została tylko 1. I zawsze gdy postanawiałam mu obciąć jedną drzemkę widziałam, że on już wariuje w dzień. Od zawsze spał od 20 do 8. Jak już zaczynał się kłaść wieczorem o 21, a rano wstawać koło 7 to skracałam spanie w dzień. Tak do niedawna spał jeszcze od 8 do 20. Teraz wstaje koło 8 i kładzie się spać około 20.30/21 - czasami później - i już mnie nosi :p
Dotkass - u nas po kilku dniach marudzenia mały 'stawał' się normalny. Nie potrzebował, więc tej drzemki. Bardziej był do niej przyzwyczajony. Ja wyrzutów nie miałam i nie mam, bo śpi/spał 12h w nocy i 1,5-2h w dzień. Jan na prawie 2letnie dziecko to chyba dużo. Dzisiaj w dzień nie spał, bo nie dostał smoczka.. Zaczyna się odsmoczkowywanie (tak to się nazywa :p)

Oliwka36- Super wszystko wyjasnione :). Ja mam moze z tym problem tym bardziej ze ogolnie mam niskie cisnienie. W poprzednich ciazach zdarzalo mi sie to wlasnie czesto gdy jechalam na badania krwi (brak sniadania) ale ostatnio nawet jak jadlam normalnie w domu.

Anezram- Witaj :D. Kazda z nas kiedys pierwszy raz byla w ciazy wiec doskonale rozumiem Twe obawy jednak z perspektywy czasu widze ze nie bylo sie czego bac. Napewno swietnie sobie dasz rade.

Ella1- Cora marnotrawna- ale sie usmialam. O majonezie rowniez nigdy nie pomyslalam. Maz wcina w duzych ilosciach wiec u nas dlugo nie lezy ale nigdy mi do glowy nawet nie przyszloby ze tylko te 2tygodnie...

Dotkass- Nalesniki z bananami i zurawina- pyyyycha

Nef- Wspolczuje. Przerabialam to ostatnio- Lili mi sie ciagle przez kaszel budzila a mnie nad ranem dopadal kaszel i konca nie bylo- pospane... Na szczescie to juz za nami. Co do przedszkola to ja nie doradze bo kazde dziecko jest inne. Podobno poczatki najgorsze. U nas niestety bylo inaczej- W pierwszym roku K praktycznie ciagle chorowala- tydzien w przedszkolu, dwa tygodnie w domu... Myslalam ze odchorowala swoje ale teraz we wrzesniu po 2 tygodniach przedszkola znowu sie zaczelo... w dodatku mala zarazila. U nas to byl jeden z powodow wypisania z przedszkola. Jestem poki co zadowolona z tej decyzji- dziewczynki sie super razem bawia.

madan- Mialam tak w drugiej ciazy- moje 3 kuzynki byly rownoczesnie w ciazy, w tym dwie mialy termin na ten sam dzien co ja ;D a z jedna z nich wyladowalam w szpitalu na porodowce. Bylo wesolo.

kropka- To tak jak ja :D. Mam dwie coreczki i chcialabym synka teraz a wizyta mysle tez w tych samych dniach co Ty- tak wiec nie jestes sama.

Tak mysle ze wtedy ta wizyta bo w koncu sie nie dodzwonilam :wściekła/y:. Masakra jakas normalnie- nie zlicze ile razy tam dzis dzwonilam... Mam nadzieje ze jutro sie uda bo czas leci.

Jaka przyjemnosc pisac na klawiaturce z wszystkimi guzikami heh- bede wpadac czesciej.

Cześć dziewczyny. Ja też muszę czekać do 10 grudnia na poznanie płci. Powiedzcie mi czy zdarza się Wam coś kupić już dla maluszków? ja mam czasem straszną ochotę ale wszyscy mnie strofują że to zbyt wcześnie:-(

Nef - a dajesz małej cos na szale na noc. My mieliśmy Dexa Pico 3,5ml przed snem, ale nic nie dawało. Sinecod w kroplach za to zdziałał cuda. I chyba nie ma reguły co do chorób dzieci przedszkolnych. U nas Antek od września w żłobku i w sumie to nie był raz przez 4 dni, bo miał katar i teraz nie było go przez tydzień, bo kaszlał i miał gardło zafajdane flegmą. Podaje mu codziennie witaminę C w kroplach i tran. Nie wiem czy to coś daje, ale jakoś wybitnie nie choruje. Rok temu o tej porze miał raz katar i raz zaczerwienione gardło. Dużo zdrowia dla was.
Muro - Ja w pierwszej ciąży robiłam zakupy dopiero gdzieś w 7m. Teraz już coś kupuje, ale czekam na potwierdzenie płci jutro. Jak będę wiedziała co tam w brzuchu siedzi to zacznę polowania na różowe bądź niebieskie ciuszki :p

Smile- ja w pierwszej ciąży kupowałam pod sam koniec ciąży , o ile dobrze pamiętam. teraz to mam chęć już we wszystko się zaopatrzyć:-D

Powiem Wam dziewczyny, że urodzaj na 2013 rok w moim otoczeniu przybędzie 8 dzieci dodatkowo :) a dodam że w rodzinie z którą się trzymamy i spędzamy wszystkie święta współnie już jest tych dzieci 11 :-)

muro to moja pierwsza ciąża i że generalnie tylko część rzeczy podostaję po znajomych to ja już kupuję, nie chcę później na ostatnią chwilę kompletować tego. Także ja nie patrzę że jeszcze tyle czasu tylko powoli już kupuję.

Dotkass ja robię naleśniki z bananami i czekoladą mmmm.... zjadłabym ale dziś zapiekanka warzywna i sok z buraków, ale za to mąż obiecał pić ze mną ten sok, a co.

Już po wizycie i wszystko jasne!!! Udało się dzisiaj !!! będzie chłopak :))))))))) :-)

Padam po wizycie, dzisiaj i tak poszło nieźle, chyba żadna z Was nie czeka na wizytę ponad 2 godziny tak jak ja, bo Pani doktor nie rejestruje na godzinę, chociaż dzisiaj i tak było szybko ;-)

Ale się rozpisałyście dziewczyny, hehe potem poczytam teraz idę spać bo mi oko opada :eek:

anezram
witaj!!!

reklama
Do góry