reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
ja też oglądam 'ostry dyżur' ale dzisiaj mała chora i jest w domu więc nie mam dostępu do TV, i dobrze bo pewnie bym ryczała, jeżeli coś się z dzieckiem działo

anezram- to wklejaj suwaczek i klikaj z nami

eevciaa- miło zobaczyć twojego nicka

Cześć brzuchatki,

na początek, dziś znów wybywamy z domu i lecimy do mojej chrzestnej w odwiedziny, specjalnie na naszą wizytę zrobi naleśniki z bananami i żurawinką...podpalane :-)

pogoda tragiczna, aż się nic nie chce :dry:

Olka, zmieniłam już na liście, że czekasz na synka :-) gratuluję

mamakruszynki, Tobie również gratuluję córeczki :-)

ladies, trzymam kciuki za zabieg Brianka

Oliwka, skarbie czasem tak jest, że dzieciaczek mniej się rusza, teraz to jeszcze normalne, za m-c jak nie będziesz czuła ruchów można się powoli zacząć martwić, ale nasze Maluchy jak my, jak pogoda do d... to im się nie chce nic oprócz spania i leniuchowania :-)

Ella, wiesz, że nawet tęsknie :zawstydzona/y: dziś z tej tęsknoty miałam sen, że mnie zdradzał z jakąś młodą studentką i wcale się z tym nie krył...ale beczałam :no: zakupy się udały, dla siebie nic nie kupiłam, ale Amelci kilka ciuszków, no i Malutkiej bodziaki i czapeczki :tak::-)

Smile, ja Ami na siłę nie kładłam nie miałam 2 lat jak nie chciała już spać w ciągu dnia, jakoś się przestawiłam i wolałam jak Ty, żeby wcześniej była już w łóżku wieczorem :-) zresztą ja uważam, że dziecko śpi tyle ile potrzebuje, zupełnie jak dorosły człowiek, jedne potrzebuje 6 godzin snu, drugi 12-tu i nadal jest nie wyspany, z dziećmi podobnie :tak:

evcia, ciesze się, że z mężem już lepiej i oby tak dalej...i masz rację nie ciesz się za bardzo, bo jak znów mąż poczuje się bezpiecznie może się coś popsuć, oby nie, ale niestety faceci szybko potrafią przestawiać się w kierunku wygodnym dla nich...trzymam mocno za Was kciuki i życzę samych podognych dni :-)

Anezram, witamy wśród kwietnióweczek, zapraszamy do pisania z nami...uwaga, bo BB uzależnia ;-):-D

miłego dnia

a u mnie dalej chorobowo, w ogóle przez to siedzenie w domu mam kiepską kondycję psychiczną, jestem strasznie zdołowana, zmęczona, płakać mi się chce z byle powodu.
W nocy prawie w ogóle nie spałam bo ja i mloda miałyśmy mega ataki kaszlu, nie dość, że sie wręcza dusiłam, to jeszcze co chwila wstawałam do Gosi. Ona tez miała kiepską noc, tak bardzo kaszlała, że w końcu nam zwymiotowała w środku nocy.
No i nie wiem co w tym przedszkolem, po tygodniu adaptacji - 2 tyg choroby:baffled:
M juz mi się odgraza, że jeszcze raz zachoruje, to ja zabierzemy z przedszkola i weźmiemy nianię. Dla mnie bez sensu, bo mi nie tyle chodzi o opiekę nad dzieckiem, co o kontakt z innymi dziećmi.
A w przyszłym tyg. mikołajki i modlę się, żeby była zdrowa:tak:

Cześć!

Dotkass widzę, że już lepiej i wracasz do nas także super :)
Anezram witamy!
Oliwka u mnie też nadal są dni większej aktywności maleństwa i później dni, że muszę się wsłuchać żeby coś poczuć.
evcia pisz z nami częściej, super, że u Ciebie lepiej.

Z tym, że nam się robi słabo to normalne, pytałam o to na wizycie bo mi też czasem nagle słabo, ciemno przed oczami, ale na szczęście szybko przechodzi.

Dziewczyny mam takie pytanie bo ja nie robiła nigdy bety ale moja przyjaciółka ma teraz taką sytuację, że spóźnia jej się okres robiła testy ciążowe- negatywne, była u lekarza to lekarz stwierdził, że może za wcześnie przyszła i nic nie widać jeszcze, później znowu testy i nic. no i w poniedziałek zrobiła bete, dziś powtórzyła i wyszło najpierw 104 później 284 czyli przyrost jest, ale dość niskie to stężenie jak na fakt że ostatni okres miała 5 października. Może jej się coś przesunęło i do zapłodnienia doszło później czyli tak jak z wyniku 5 tydzień, ale ja się tak zastanawiam jeszcze czy to nie ciąża biochemiczna? No i ona niby dziś idzie do lekarza, ale na razie się strasznie strsuje, a ja nie wiem co jej powiedzieć.

Dziękuje że przyjęłyście mnie :). Tak jak pisałam nigdy nie korzystałam z forum dlatego nie potrafię wkleić suwaczków ( aż wstyd się przyznać). Nef ja tez byłam chora niedawno miałam straszny kaszel i wiem co czujesz. Z tego kaszlu tak bolał mnie brzuch i obawiałam się o maleństwo. Jakoś udało mi się wyjść z tego przeziębienia taka Pani w aptece poradziła mi żeby zaparzyć z łyżeczki majeranku herbatę z początku nie pomagało ale potem widziałam dużą różnicę kaszel ustępował. Dobrze też spać mając wyżej głowę też pomagało.
Może coś o sobie napisze widzę że macie już maleństwa w domku ja jestem początkującą mamą w ogóle nie wiem co mnie czeka :) i jestem troszkę przerażona :(.
Czytałam że pisałyście co będziecie mieli ja do niedawna myślałam że będę mieć chłopca niestety nie mogłam wybrać imienia nic mi się nie podobało jak już jakieś imię mi się podobało to kuzynki ponadawały swoim dzieciaczką a nie chciałam się powtarzać. Zawsze marzyłam o dziewczynce aż tu nagle na badaniach połówkowych wyszło że mam jednak dziewczynkę.

Paulina: ja robiłam bete kilka razy :p jak nie byłam w ciąży to zawsze była ujemna, więc koleżanka w ciąży jest na pewno :)
ale co do przyrostu... to nie znam sie na tym kompletnie, moja beta 9 dni po teoretycznym dniu owulacji wynosiła 80 :O a potem przyrostu nie sprawdzałam

reklama
paulina- jeżeli jest to przyrost po 48 h, to zupełnie prawidłowy wynik, tylko ciąża młodsza, ot coś się przesunęło, ale przyrościk ładny, i teraz to już jej test ciążowy powinien wyjść pozytywnie, mi testy wychodziły przy becie około 200, ale kreska była ledwo widoczna

Do góry