reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

wspolczuje...
a ja was zaskocze i powiem ze kompletnie nie boje sie dentysty:D
a musialam juz wyrwac dwa stale zeby w tym jeden u chirurga szczekowego bo korzen byl duzy i mega zakrecony i musial to zrobic specjalista(mialam przypadek niewidocznej prochnicy.... zab sie psul i ''zmarl'' cierpialam z bolu jak cholera.. a na zdjeciach itp nic nie bylo widac, zadnej prochnicy.. nic...)
teraz mam zdrowe wszystkie naszczescie przed zajsciem w ciaze sprawdzalam i jest ok
nienawidze bolu zeba.. ale kto go lubi??

zjadlamwlasnie pol sloika kiszonej kapusty taka mialam ochote
i nie wiem czy zasne bo jestem podekscytowana jutrzejszym usg...:)))

no ale uciekam poleze ,obejrze film i mam nadzieje szybko zasnac

Ostatnia edycja:
reklama
phelania u mnie w rodzinie 2 dentystów
jest znieczulenie, które można brać w ciąży, są też antybiotyki, jeśliby trzeba
nie robią raczej rtg (a na pewno nie w I trymestrze), chociaz te nowoczesne aparaty ponoć bardzo małą wiązke wysyłaja (te co wyswietlają zdjęcie cyfrowe)
ja miałam kanałowe leczenie jak juz podejrzewałam, że jestem w ciąży i mam zrobione wypełnienia kanałów, ale ze wzgledu na ciąże nie miałam robionego zdjęcia i stąd nie mam stalego wypełnienia, tylko takie tymczasowe, ale z rok powinno się utrzymać.

A w poprzedniej ciazy ząb mi się ukruszył na pestce czeresni dzień przed terminem i tylko na szybko miałam go zabezpieczonego (opiłowanego), a tak mnie później napierdzielał w szpitalu, że nawet nie myslałam o bólu po porodzie tylko o tym zębie:baffled:

Odwagi i idź do dentysty, bo w ciąży zęby się bardzo sypią i musisz je poleczyć.

aaa19 z tym psem to była moja głupota:-( ale miałam z 10 czy 12 lat i juz długo marudziłam rodzicom o psa, więc najwazniejsze było się pochwalić koleżankom

ladies ja tez z tych niebojących się dentystów, niemal wszystko mogę mieć robione bez znieczulenia, moja teściówka zawsze sie dziwi jak siedze u niej na fotelu
Na sylwestra miałam na jednym zabiegu (ale to pod znieczuleniem) wyrywane dwie 6stki, wszczepiane w to miejsce implanty (a to wiercenie kości) i podcinane wędzidełko (taka błonka z przodu między zębami a wargą). Potem pytałam czy dam rade iść na sylwka:-D ale ostatecznie twarz miałam jak buldog, więc sie problem sam rozwiązał... a ketonal (przeciwbólowy) wzięłam tylko raz, bo się wystraszyłam, ze mnie zacznie w nocy boleć i mnie obudzi

Po porodzie naturalnym też tylko raz wzięłam ibuprom, bo mi pielegniarki wcisnęły
chyba mam jakis podwyższony próg bólu:cool2:

a ja się wyspałam z tytułu choroby i mi sie teraz kompletnie nie chce spać:dry:

Phelania spokojnie możesz wziąć znieczulenie,tylko musisz koniecznie powiedzieć że w ciąży jesteś,ja kilka dni temu miałam zęba leczonego kanałowo.Lekarz nie był co prawda zachwycony że nie ma dostępu do zdjęcia,ale sam mówił że rtg w ciąży jest absolutnie zabronione.
Wszystkim chorowitkom dużo zdróweczka życzę:-)

Hej dziewczyny,

wspolczuje przejsc z zebami. Dla mnie to straszny temat...

Nie pisalam tak dlugo bo caly tydzien jestem chora.
W poniedzialek zmogl mnie rotawirus - jednodniowy wprawdzie, ale ze wszystkimi atrakcjami: bol glowy, goraczka, wymioty, bol miesni i kosci. Myslalam, ze oszaleje. W srode poszlam do pracy a wieczorem zauwazylam male plamki na stopach, ktore szybko zmienily sie w piekace i bolace plamy. I to w najgorszym mozliwym miejscu.
Czwartek dermatolog - okazuje sie ze to uczulenie po rotawirusie. Na szczescie przechodzi.
Do zwalczenie pozostal mi tylko okropny kaszel...

Normalnie pisze jak jakis hipochondryk:no:

Ale w tym tygodniu to juz na prawde wszystko sie do mnie przyczepilo..

Jak ja byłam u mojej dentystki, to ona powiedzxiała, że jej sprzęt promieniuje miejscowo, tylko na kawałek szczęki, więc spokojnie można u niej robić usg w ciąży, a dodatkowo jest ochrona na brzuchu specjalnego fartucha.
Współczuję bólu zęba, też się boję dentysty, mimo, że znalazłam kobietę co leczy całkowicie bez bólu, wyrywała mi dwa zęby :szok: A teraz jak mnie bolał ząb to myłam pasta i płukałam płynem lacalut acyiv, do tego bolace miejsce spryskiwałam propolisem w sprayu, dwa razy wzięłam apap i przeszło :nerd:oby tylko tak zostało do czasu po porodzie, bo ja muszę mieć końską dawkę znieczulenia. A propo, wolę rodzic dzieci (nawet bez zzo) niż leczyć zęby :-D

P/s Mam prośbę, jak mnie tu nie ma, to nie piszcie tak dużo, bo nie nadążam czytać zaległych, a juz są następne posty :-D:-D:-D

Cześć brzuchatki

Zdrówka dla Wszystkich chorowitek i tych dużych i tych małych:tak:

mnie jakos narazie przeziebienia omijaja i jakieś choroby tylko czasami lekki katar i tyle, oby tak dalej:-)

Hej Hej dziewczyny :-)

Ewafoto oj bardzo współczuję, musiało Cie wymeczyć. Zdrówka życzę!!

u mnie dentysta też rtg kategorycznie zabrania!
mam jedną kanałówkę do zrobienia, ale mówi że się musimy wstrzymać bo bez zdjęcia to zupełny bezsens cokolwiek działać!

Miłego dnia :-)

hej

u mnie wczoraj od rana nie było prądu więc i netu brak i kontaktu ze światem

a na dodatek mały wstał o 4.40 kręcił się u nas w łóżku i w końcu za 5.50 powiedział że go ucho boli. Wizyta u lekarza i póki co jest lekko zaczerwienione ale kazała obserwować. Więc cały dzień z marutkiem siedziałam bez prądu. A na do datek jeszcze był wczoraj chrześniak więc sajgon na całego. A po południu jazda na świetlicy.

Uzbierało mi się dużo roboty w domu więc pewnie nadrobię Was w sobotę

Pozdrawiam i życzę zdrówka

Hej,

ja też wybieram się do dentysty, w sumie nic mnie nie boli, ale wiem, że mam 2 dziury do zrobienia. Ale w sumie nic pilnego, więc może po porodzie pójdę, zobaczymy. W każdym razie współczuje bólów zębów.

Ewafoto no to miałaś ładny tydzień... ale czasem tak bywa, że wszystko na raz bierze.

Spokojnego dnia ;-)

reklama
ja w pierwszej ciąży byłam u wspaniałego lekarza w krakowie, który nei dał mi znieczulenia bo powiedział ze mnie nie zaboli i nie zabolało, ale za wizyte i tak po zniżkach zapłaciłam duzo .. niestety nie stać mnie zeby chodzić do takiego dentysty :p ale wtedy mi znajoma załatwiła :p

Do góry