reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

witam się po powrocie z weekendu
dziecię mi zachorowało, troche jestem rozczarowana, że nie pójdzie jutro do przedszkola i przerwiemy adaptację, no i boję się, że będzie musiała swoje odchorować w stylu tydzień w przedszkolu tydzień w domu:sorry:

reklama
hej :p witam sie po weekendzie :p
goście byli, posiedzieli :p

wczoraj szaleństwo za wózkiem, a wsztstko przez mojego męża :p w 5 minut podjąć decyzje :confused2: :p

aaa moja Maja dzis w nocy spała pierwszy raz bez smoczka :D

i to tyle z rewelacji u nas

wszystkim smutnym i zdołowanym życze lepszych humorów :D
a tym chorym dużo zdrowia :D

i idziemy robić śniadanie z Mają :p
a u mnie w mieszkaniu tak ciemno ze musze śwqiecić światło :p

Dla mnie szczepienia to trudny temat, ale nie mam tyle odwagi żeby nie szczepić wcale, choć mam dużo zastrzeżeń, np ostatnio została wycofana jedna z serii euvaxu i jakaś szczepionka na pneumokoki ale nie wiem jak się nazywa, ja szczepię tylko na te obowiązkowe , zadne 10w1 i inne takie, w kilkunastu krajach wycofano też szczepionkę infraniks, u nas nadal dostępna, na szczęście ja nią nie szczepię. Co do homeopatii, ja nie stosuje, ale znam osoby, których dzieciaczki często chorowały, po podaniu magicznych kuleczek dzieciaczki zdrowe.W sumie trudno podjąć jakąś sensowną decyzję.

Mam zamiar wziąć się za porządki, już świąteczne, stwierdziłam że z moim tempem dobrze jak teraz zacznę, na pierwszy ogień idzie kuchnia:cool:

miłego dnia

Witajcie Kochane!
Długo mnie nie było, miałam tylko dostęp do fb. Nie dam rady Was nadrobić w pracy. Strasznie powoli leci mi ten czas do zwolnienia.
Paulince Gratuluje!!!!! A wszystkim bez humoru i chorowitym życzę dużo słońca i uśmiechu;). Apropo muszę zrobić nietuzinkowy tort ma któraś jakiś super przepis;). Jest już na przepisach jeden czekoladowy ale u mnie w rodzinie dzieci siostry nie mogą jeść więc muszę zrobić jakiś inny.

a co do tych szczepień to ja kompletnie sie na tym nie znam, ja z powodu ze Maja była niedotlenionia miałam skierowanie do krakowskiego centrum szczepień w szpitalu JPII i tam bardzo fajna pani doktor dobrała jej szczepionki, szczepiłam wszystko pojedyńczo, Maja nie mogła być tymi ileś w 1 szczepiona bo miała inaczej szczepienia niż inne dzieci, ale teraz tez bym nie szczepiła tymi szczepionkami, a z dodatkowych to chyba tylko na rotawirus jej dalismy i w sumie to nie wiem czy jeszcze coś :szok::-D

ech i znowu poniedziałek rano :) jak miło...:wściekła/y: znalazłam artykuł dot. rocznego urlopu macierzyńskiego na stronie rzeczpospolitej. Wygląda na to, że część z nas się załapie :-)
Możliwość wydłużenia urlopu macierzyńskiego do roku czasu wejdzie w życie 1 września 2013 r.; po 20 tygodniu urlopu będzie możliwość łączenia go z pracą zawodową - powiedział minister pracy Władysław Kosiniak-Kamysz.
Minister pracy na konferencji prasowej po posiedzeniu rządu przedstawił szczegóły rozwiązań dot. wydłużenia do roku czasu urlopu macierzyńskiego, co zakłada projekt nowelizacji Kodeksu Pracy.

Kosiniak-Kamysz mówił, że od 1 września 2013 r. półroczny urlop macierzyński (20 tygodni podstawowych i sześć tygodni dodatkowych) będzie można wydłużyć o kolejne 26 tygodni. Zaznaczył, że ustawa obejmie wszystkich, którzy 1 września będą mieli prawo do urlopu macierzyńskiego. "Osoba, która 1 września będzie w ostatnim tygodniu urlopu będzie mogła przedłużyć go o kolejne pół roku" - powiedział.

Kosiniak-Kamysz mówił, że aby skorzystać z rocznego urlopu macierzyńskiego płatnego w wysokości 80 proc. przez cały rok trzeba będzie zadeklarować taką chęć na 14 dni przed planowaną datą porodu. Powiedział, że osoba, która nie zadeklaruje, że chce korzystać z urlopu macierzyńskiego przez rok czasu, będzie otrzymywała świadczenie w wysokości 100 proc. przez pierwsze pół roku. Zaznaczył jednak, że jeśli później będzie chciała urlop przedłużyć, będzie otrzymywać przez kolejne pół roku świadczenie w wysokości 60 proc.
Dodał, że drugą część urlopu będzie można wykorzystać w ratach. Powiedział, że będzie możliwość wymieniania się między rodzicami urlopem, także w dodatkowej jego części.
Kosiniak-Kamysz poinformował, że od 20 tygodnia urlopu będzie można łączyć pobieranie zasiłku macierzyńskiego z pracą zawodową w wymiarze do połowy etatu. Podkreślił, że wówczas wypłacana będzie połowa zasiłku. Minister pracy powiedział, że ma to zachęcić do stopniowego powrotu do pracy zawodowej.

Królowa a ta na rotawirusy na prawdę działa i ile kosztuje bo ja się zastanawiam;p

wiesz co.. doradzili nam to znajomi męża którzy przeszli to z dzieckiem pół roku starszym od Mai
na początku byłam na nie bo po co jak ona nie idzie do przedszkola ani nic, ale własnie synek tych znajomych tez nie chodził do przedszkola ani żłobka a biedactwo gdzieś złapało w piaskownicy albo gdzies w sklepie i skończyło sie na szpitalu, a najlepsze ze i znajomi byli chorzy :eek::eek: także stwierdzilismy ze jeśli mamy możliwość to nie będziemy dziecku fundowac atrakcji

na pewno są głosy jak i za jak i przeciw, w takich kwestiach to tylko Twój wybór :)

reklama
Mojej siostry dzieci tez miały i 3 razy skończyło się na szpitalu. Myślę że zaszczepię podobno dziecko przechodzi lżej.

Do góry