reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
iza876, macica Ci rośnie, to jest normalne. Nie martw się
Pchełko, pewnie masz to samo co, Iza. Może to być jakies takie jakby pęknięcie naczynka, co powoduje takie ukłucie.

Witam niedzielnie,My już po obiadku,dzisiaj miałam żeberka w sosie własnym z buraczkami na ciepło i ziemniaczkami.Pycha było.Nawet małej dałam ziemniaczki z buraczkami,mam nadzieję że nic jej nie będzie.
Ale fajny leniwy dzionek:-)

Hej dziewczyny ;-)
Pchla Na pewno znajdziesz sobie jakieś zajęcie. Może nauka jakiegoś języka albo szycia? ;-) A i co do tego kłucia to ja też czasem mam takie uczucie ale przez chwilę tylko i to raczej nie jest nic groźnego więc spokojnie. ;-)
mamakruszynki Mój maluch jak jestem sama to kopie i kopie a jak tatuś obok to chyba stwierdza, że już nie trzeba :-p
Iśku To będziesz miała chyba dom na błysk wysprzątany jak już teraz się zabierasz za porządki :-p
iza876 Nie zamartwiaj się na zapas, tak jak napisała Bishopka to jest całkowicie normalne :tak:

Miłej niedzieli!

Pchełka - u mnie takie kłócie w pochwie pojawiło się jakieś 3 tyg temu, nie pytałam lekarza, ale zaliczam to do normy:-D . Moje dzidzi też już rozrabia, nawet na siedząco już je czuję. Ja zwolenniczką ciast/ciastek nie jestem, jak dają u rodziny to się skuszę, ale sama to nigdy nie upiekę i nie brakuje mi tego. Dla dzidzi chiałabym się nauczyć robić naleśniki;-), bo też nie robiłam. Generalnie unikam połączenia mąka, mleko/śmietana, cukier i unikam soli. Ja dzisiaj zrobiłam barszczyk czerwony czysty, żeby było śmieszniej na kawałku kabanosa drobiowego, bo nie miałam innego mięska i smak super :-D. A na drugie zapiekanka z kaszy jaglanej (w celu podwyższenia żelaza ;-)) z mięsem mielonym i pieczarkami. Następnym razem muszę dodać do farszu pęczek natki, bo dla mnie za mało smaku było, ale o dziwo M smakowało:-)

mamakruszyni - te żeberka musiały być pyszne:-p

A tak apropos fajnych, a niedrogich prezentów. Ja jakiś czas temu kupiłam na gruponie godzinę jazdy na trolejach bodajże za 79 zł (to takie małe kółeczka na tylnej oście samochodu, które symulują poślizg) i dzisiaj w końcu zrealizowaliśmy kupon. M ślizgał się godzinę i zadowolony jak dziecko. Polecam:-D

witam się niedzielnie, dobrze, że przez weekend tu taki spokój bo przynajmniej nie mam za dużo nadrabiania, majka padła więc mam chwilę

Pchla_Szachrajka - gratuluję ruchów u mnie to samo czasami mam wrażenie że czuję cały dzień :-) uważaj na siebie... niestety skracająca się szyjka to nie żarty... jesli chodzi o zwolnienie nie martw się zobaczysz jak szybko ci zleci czas

Paulina_ - super, że mąż mógł być przy tobie

Kruczka - gratulacje

aisak_85 - mi też często robi się słabo więc jak wybieram się do sklepu, to zawsze muszę mieć chociaż wodę w torebce

Dotkass - gratuluję owocnych porządków i oszczędzaj się kobietko

Ella1 - pisałam już na zamkniętym w tej sprawie, nie martw się :-)

Nef - gratulacje dla córci :-)

mamakruszynki - gratuluję ruchów

olk86a - u mnie z tym bywa różnie jednego dnia są nabrzmiałe a innego normalne

Iśku - mamy podobne historie w pracy więc podzielam twoje zdanie ;-)

pscółka i spółka - ja też zaczęłam szkolić się z gotowania w 1 ciąży... tak mi przypomniałaś z tym gruponem, pamiętam jak mój m zobaczył helikoptery sterowane w promocji... musiał zamówić :-D

ankzoc - faceci to duże dzieciaki co:-D

Siostra (mama autystyka) podesłała mi poniższe do przeczytania - to odnośnie połączenia między lekami (także przyjmowanyi w ciąży), czy szczepionkami a autyzmem. Wiem, że nie wszystkie w to wierzycie i nikogo nie chcę przekonywać, czy straszyć, myślę jednak, że przeczytać informacyjnie warto.

Odtruwanie homeopatyczne - dr Tinus Smits (cz. 1)
Odtruwanie homeopatyczne - dr Tinus Smits (cz. 2)

Nooo dylemat szczepić/nie szczepić jest niesamowicie trudny. Ja lecze małą tylko homepoatycznie od urodzenia i teraz siebie w ciąży też... i pewnie jak powiem naszej homeopatce że będę szczepić drugie dziecię to mnie zechce ukatrupić ale coż...jestem w pełni za homeopatią bo to działa, choć do dziś nie mam pojęcia jakim cudem, ale działa, niemniej jakoś osobiście "lubię się" ze szczepionkami i pewnei znów zaryzykuję i szczepić będę (odtruwając jednocześnie od razu dziecko homeopatycznie). Nie odważę się jadnak nie zaszczepić.

Chętnie poznam Wasze zdanie bo to bardzo kontrowersyjny temat;-)

Dziewczyny,

Na taki wlasnie oto pomysl wpadlam...
Poniewaz mam teraz duzo wolnego postanowilam zrobic cos dla mojego Dziecka;)
Jak bylam na studiach to dorabialam troszke pisaniem bajek-rymowanek dla dzieci na dobranoc, szlo mi niezle, choc na pewno drugim Tuwimem nie bylam. Nawet raz nagrano moja bajke(przez aktorow:) ) i puszczano w radio:))
Pomyslalam wiec, ze teraz napisze bajke dla mojej Mrowki:)))

Jelsi macie jakies sugestie, pomysly dotyczace glownego bohatera, moze moralu lub czegokolwiek-czekam:)))) POd koniec ciaz wkleje wam moja bajke dla waszych dzieciaczkow:))) Taka bajka-mam kwietniowek-co wy na to?:)

reklama
Do góry