reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Hej dziewczyny,

a ja w weekend bylam nad morzem, w Sopocie i w okolicach. Bylo super :))))

W poniedzialek bylo polowkowe - opisalam w watku "u lekarza" - bedzie corka Klara :)
Tylko kurde mam zelazo na granicy normy - dal mi prochy jakies z zelazem, mam nadzieje, ze na nastepnym badaniu krwii juz zelazo bedzie calkowicie ok.

Co do twardnienia brzucha - mi twardnieje tak raz na 2 dni, czasem codziennie - na kilkanascie sekund na kamien. To calkowicie normalne i lekarz mowil ze na tym etapie juz niegrozne, macica przygotowuje sie do porodu :)

gratuluje coreczki:))))

MI brzuch bardzo twardnial jakies 2 tygodnie temu, teraz w sumie przestal. Ale caly byl jakby obolaly..
Wczoraj dziwna rzecz mi sie stala, jak kladalam sie juz spac...nagle zaczelo mi sie strasznie krecic w glowie...kurde nie wiem co to../

beti dziekuje, juz troszke sie zmartwilam...dziwne ze tak pod wieczor mi sie krecilo...

a powiem wam ze w niedziele pojechalam z R na zakupy i w sklepie nagle tak mi bylo duszno, ze modlilam sie aby wyjsc i zadnych ozdob swiatecznych nie kupilam przez to../

a ja dla odmiany nie mogę jeździć autem jako pasażer, jak ja prowadzę to jest ok,ale jak siedzę obok to masakra ostatnio do tesco nie mogłam dojechać 5 kilometrów bo mi się wymiotować chciało, a jak wysiadłam z auta to szłam jak pijana:-D

Pchła, mam to samo i jak napisała beti teraz coraz częściej, krew gęstnieje, jest jej więcej, nie ma takiego dotlenienia organizmu jak przed ciążą...dlatego spacery na świerzym powietrzu, przynajmniej po 10- 20 minut dziennie dobrze by zrobiły :tak: powinnyśmy teraz zwolnić tempo, powoli wstawać, nie schylać się i nie prostować raptownie, bo to właśnie powoduje zawroty głowy...a duszności- ja też mam...strasznie bywają męczące

Ja z kolei mam bolace plecy, na koniec dnia w pracy juz na prawde bola.
Jeszcze 2,5 tygodnia i zwolnienie, na prawde juz odliczam bo jednak pozycja lezaca pomaga na boloce plecy

Pchełka tak się tylko wydaje- ja przez tydzień przeczytałam ponad pół, jak przysiądę to prawie dwie książki dziennie przeczytać:-)

reklama
dziewczyny może zainteresuje to te które są z Krakowa:)

Być mamą to naturalne pragnienie większości z nas. Dla jednych ważne jest odpowiednie i staranne przygotowanie, drugie po prostu cieszą się nowym życiem, które noszą pod sercem. Nie powinnyśmy zapominać o koniecznych badaniach, które są ważne zarówno dla nas, jak i naszego maleństwa.
Z myślą o nas zaczęły być organizowane spotkania ogólnopolskiej akcji społeczno-medialnej „Diagnostyka dla Twojej ciąży”. W tym roku zawita do Krakowa, 22 listopada do hotelu „Galaxy” (ul. Gęsia 22a), początek o godz. 17. 30. W programie rozmowy ze specjalistami:
- mgr Danutą Kozłowską - kierownikiem Centralnego Laboratorium DIAGNOSTYKI w Krakowie,
- prof. dr hab. Marcinem Majką - przewodniczącym Rady Naukowej Banku Komórek Macierzystych DIAGNOSTYKA,
- lek. med. Piotrem Michalskim - lekarzem Oddziału Ginekologiczno-Położniczego w Szpitalu Położniczo-Ginekologicznym “Ujastek”,
- lek. med. Pawłem Orłowskim - reprezentantem Szkoły Rodzenia przy Szpitalu Położniczo-Ginekologicznym “Ujastek”.
Wszyscy eksperci będą także odpowiadać na pytania uczestniczek.
W programie dodatkowe atrakcje z pokaz chustonoszenia, porady instruktora fitness, losowanie atrakcyjnych nagród wśród uczestniczek.
Więcej informacji i możliwość rejestracji na stronie bezpiecznaciaza.pl
Wstęp otwarty i bezpłatny.

Do góry