reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

a nie słyszałayście czegoś o niskim ciśnieniu w ciaży ?? chodzi mi o takie 80 lub 90 / 50
bo w sumie zawsze ide do lekarza mam do przejścia 3 piętra i wtedy jak wejde to mi pani mierzy i mam normalne ale jak sobie ostatnio przez kilkka dni mierzyłam i we wszystkich switych tez kilka dni to mi wychodziło takie niskie własnie ;/;/

reklama
Notka - tak umówiłam się do pediatry ale dopiero na 16.20 a jutro i tak do laryngologa prowadzącego. Masz rację nie ma co czytać ale mimo wszystko nawet nie zdawałam sobie sprawy że to jest 1 z 3 bakteri wywołująca sepsę czy zapalenie opon mózgowych :-(

krolewnazmarcepana - ja od zawsze mam niskie ciśnienie i jakoś nikt mi nic nie mówił w 1 ciąży, ze to źle zawsze słyszałam gorzej jakby było wysokie

Dotkass ale mi smaka zrobiłaś na pączka! Właściwie się obudziłam rano z myślą o pączusiu, ale po śniadaniu mi przeszło, a tu znowu mnie wzięło.... Muszę zaraz jechać do szewca więc pewnie po drodze wpadnę do cukierni :)

Pchełka mam Jeżycjade w formacie mobi więc jak chcesz daj maila na priv i Ci podeślę. Ja właśnie czytam i tak mi się miło robi:-)

krolewnazmarcepana ja mam bardzo niskie ciśnienie,nawet 70/50 dlatego też nie można normalnie pobrać mi krwi do badania.Ostatnio pobierali mi spod kolana,a tak to z dłoni,albo z żyły na nadgarstku(ale to bardzo boli).Mnie nic na to nie dali,bo powiedzieli że bardzo groźne jest wysokie ciśnienie,a niskie nie zaszkodzi maleństwu.

królewna zawsze warto dopytać lekarza ale myślę że jak nie masz zawrotów głowy i dobrze się czujesz z takim ciśnieniem to jest ok, ja też mam w ciąży niższe niż zazwyczaj i przez to puls mam często od 120 do 150 bo serducho próbuje nadgonić jak ciśnienie jest za niskie:baffled:

krolewnazmarcepana ja mam bardzo niskie ciśnienie,nawet 70/50 dlatego też nie można normalnie pobrać mi krwi do badania.Ostatnio pobierali mi spod kolana,a tak to z dłoni,albo z żyły na nadgarstku(ale to bardzo boli).Mnie nic na to nie dali,bo powiedzieli że bardzo groźne jest wysokie ciśnienie,a niskie nie zaszkodzi maleństwu.

kurcze a ja własnie nie mam problemów z pobraniem krwi, na szczeście bo jakby miała przechodzic cos takiego jak ty to... chyba by mi nieprzytomnej tą krew musieli pobrac :D
za to pękają mi bardzo żyły jak np. mam zakładany wenflon... to jest masakra..jak nie ma gdzie założyć to dopiero można sie przestraszyć w jakich miejsach oni to zakładają..

ja też mam niskie ciśnienie i jedyny problem to że jak jeszcze spadnie bo dzień taki ponury to po prostu śpię na stojąco ale poza tym to wszystko ok.:rofl2:

Cześć dziewczyny,
ja też mam niskie ciśnienie np. dzisiaj miałam 90/60 i ledwo żyję!
Mam prośbę nie mogę odnaleźć tego linka do badań w Krakowie usg, jeśli ktoś ma, albo umie szukać lepiej od mnie to bardzo proszę o podanie.
Mam co prawda badania pod koniec listopada, ale nadal nie czuje ruchów i zaczynam schizować. Ostatnio źle się czuje i boje się, że może być coś nie tak.

reklama
Do góry