reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

white idę do W., ostatnio też byłam u niego, a ten F. podobno ma odchodzić, tak mi ginka mówiła. Jak będziesz u W. to go wypytuj, bo ma wiedzę, ale jest bardzo cichy ;-)a namiary wyślę Ci później bo mąż ma nr do nich ;-)

z gory dziekuje za namiary :-)
ja u W. bylam tylko raz na takie kontrolne extra usg, ale rzeczywiscie wydal mi sie bardzo kompetentny. i sam z siebie powiedzial mi, z ktorego jajnika byla owulacja i ze mam tylozgiecie (a nikt wczesniej nie wpadl na to zeby mi powiedziec). wiec duzy plus dla niego, bo dobrze wiedziec zwlaszcza o tym tylozgieciu :-)
w takim razie poczytam jeszcze co tam sie dokladnie robi na polowkowym zebym wiedziala o co ewentualnie jeszcze dopytywac :-)

reklama
Dzień dobry :-)

ja dzisiaj pełna zapału, dobrego humoru. Lubię to hihihi :-) może to przez słoneczko które się pojawiło.

ankzoc współczuję ciężkiej nocy. Zdrówka dla malutkiej!!

tiramissu nic się nie stresuj poczujesz we właściwym dla was czasie. u mnie w pierwszej ciąży Filip się ujawniał chwilę po zjedzeniu słodyczy. Kładłam się wtedy...i czułam delikatne pływanie

królewna jakie to pudełka??

Cześć dziewczynki,u Nas też ciężka noc,mała się przeziębiła,budziła się w nocy co chwilkę z płaczem,dwa razy odciągnęłam jej katarek,a w końcu wzięłam do Nas do łóżka.Biedulka pokasłuje,katarek leje się z noska.Idę na 13 do lekarza,mam nadzieję że to nic poważnego,bo gorączki nie ma.
Wczoraj Nas cały dzień nie było,byłyśmy u koleżanki,i chyba tam się zaraziła,bo byli poprzeziębiani,a jak się umawiałyśmy to noc nie powiedziała.Ehhh
Biegnę do mojej bidulki

Witam środowo,

Byłam już w sklepie z rana po pieczywo i pączka, ale jeszcze ani śniadania, ani pączka nie zjadłam, od razu zasiadłam do kompa....boszzz, zabierzcie ode mnie ten pożeracz czasu ;-)

Niezły sen miałam, wiecie, że czekam na USG już długo i się doczekać nie mogę, więc śniło mi się, że nadszedł ten dzień, pojechałam do gina, On się do mnie pięknie uśmiecha, zaprasza do gabinetu, patrzy na brzuch jakby miała rentgen w oczach i mówi, że wszystko jest ok, na moje pytanie a co z USG mówi mi, że nie będzie, bo nie potrzebne i odowołali...powęszyłam i dowiedziałam się, że ucięli doifinansowanie czy coś...kurcze wyobraźcie sobie mój płacz i przerażenie, że muszę szukać nowego gina, nowej przychodni i wogóle wszystkiego

Ella, super z tym USG, nie zakładaj z góry, że będzie coś nie tak :tak:

ankzoc, mamakruszynki
zdrówka dla Waszych dziewczynek

tiramissu, nie stresuj się każda kiedy indziej zaczyna czuć ruchy, każda jest inna, każde dziecko jest inne, moje Twoje kopnie jak śpisz i nawet nie czujesz, albo kopie, ale Ty nie do końca wiesz, że to już są ruchy...spokojnie, stres dobrze nie wpływa na Was, więc...zobaczysz, że na dniach poczujesz Waszego Maluszka :-)

miłego dnia

Dzień dobry :-)

ja dzisiaj pełna zapału, dobrego humoru. Lubię to hihihi :-) może to przez słoneczko które się pojawiło.

ankzoc współczuję ciężkiej nocy. Zdrówka dla malutkiej!!

tiramissu nic się nie stresuj poczujesz we właściwym dla was czasie. u mnie w pierwszej ciąży Filip się ujawniał chwilę po zjedzeniu słodyczy. Kładłam się wtedy...i czułam delikatne pływanie

królewna jakie to pudełka??

takie krzynie plastikowe na kółkach

mamakruszynki:
twója córcia musiała zarazić sie wcześniej,
ja kiedys jak Maja była mała wziałam ją na basen a na drugi dzien miała katar i mnie pani doktor mówiła ze dziecko nie może zarazić sie katarem albo dostać go z dnia na dzien, musiało sie to stać wczesniej

mamokruszynki mam nadzieje, ze malutka szybko wyzdrowieje

tiramissu to co masz poczuc to nie beda silne kopniaczki, tylko delikatne musniecia, dziecko nie jest na tyle silne by kopac az tak mocno. Sprobuj polozyc sie wieczorem, np po szklance kakao i przylozyc reke dosyc nisko (pamietaj ze macica w tej chwili siega jakis 1 cm ponizej pepka). Ja wczoraj wieczorem poczulam pierwsze, dosyc intensywne ruchy i to pierwszy raz kiedy jestem 100% pewna, ze to dziecko.

A ja wlasnie skonczylam 19 tydzien i zaczynam 20-ty...Ciaza nadal malo widoczna, mam brzuszek ale jakis taki malutki i zgarbniutki.Fajnie mi w tej ciazy:happy:

pchła szachrajka- no mój dzieciaczek czasem jak kopnie to solidnie

tiramissu- czase trzeba dłużej poczekać, ale będzie warto (a spróbuj położyć się na brzuchu i trochę przygnieść dzieciaczka- czasem działa, tylko delikatnie)

ankzoc, akruszynki- &&&&& żeby wasze dzieciaczki wyzdrowiały

dziękuję dziewczyny za miłe słowa wsparcia... wiecie przez ponad 3 lata jej życia nie słyszałam tyle i takiego płaczu, do tego ciągłe krzyki ała, jakbyśmy ją ze skóry obdzierali conajmniej :-(do tego gorączka 40 st, uwierzcie mi na słowo, że obustronne zapalenie oskrzeli które przechodziła Maja nie raz było lepsze niż, ten płacz...
Oczywiście chciałam się dostać do laryngolog, która leczyła ją wcześniej ale dziś jej nie ma i doopa, muszę czekać do jutra, ale wpdałam na pomysł, ze pójdę do ogólnego, ale najpierw muszę wyciągnąć z karty od laryngologa nazwę tej bakterii która jej wyhodowali po wymazie i okazało się, że to Haemophilus influenzae, no i zaczęłam czytac o tej bakterii i humor zrypał mi się do końca :-:)-:)-(
wybaczcie że tak wam się, żalę wiem, że to wątek ciążowy... ale po prostu siedzę z nią sama i musiałam się wygadać

reklama
ankzoc, kochanie żal się, pisz...Rybko będzie dobrze, głowa do góry, oby tylko Majeczce szybko przeszedł ból, wiem jak boli ucho nie raz miałam zapalenie, ja cierpiałam jako dorosła a co dopiero dziecko :-( przytulam Was mocno, a to od ciotki z BB dla Majusi misie%u0025252.gif

Do góry