reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
dzieki dziewuszki za mile slowa, czy znacie moze SKUTECZNE sposoby na zatrzymanie biegunki u dziecka? nie chce isc do szpitala, a jak na razie sie nie poprawia :-(

Myszka, moim dziewczynkom jak były małe pomagał kisiel, ale nie taki kupny tylko zrobiony z mąki ziemniaczanej i tylko odrobinkę osłodzony, ja dodatkowo barwiłam go naturalnym sokiem z jagód, bo inaczej nie chciały go jeść... a z leków to nifuroksazyd bo węgla ani smekty nie wzięły za nic...

Zdrówka dla córeczki życzę!

Oliwka, dzięki śliczne...:-)

Ostatnia edycja:
Wlasnie do mnie dotarlo ze dzis zaczal sie 5. miesiac mojej ciazy! Tak strasznie sie ciesze ze dotarlismy do tego momentu! Trzykrotne przebicie czasu moich poprzednich :-)

Hej :)
Dużo zdrówka dla obolałych, smarkających i kaszlących oraz chorych dzieciaczków!
iza876 nas też J&J nie uczulił, na początku kąpałam małą w Oilatum a później w Ziajce natłuszczającej a jako krem u nas najlepiej sprawdził się Bambino, do buźki Nivea:tak:
myszka a może gorzka czekolada pomoże? wiem że siostra synkowi daje jak mały lata na kibelek :tak:

Piszecie jakbyście nie miały co w sobotę w domu robić :-D:-D Witajcie.
dzieki dziewuszki za mile slowa, czy znacie moze SKUTECZNE sposoby na zatrzymanie biegunki u dziecka? nie chce isc do szpitala, a jak na razie sie nie poprawia

Mi kiedys lekarka polecił oryginalną coca colę i słone paluszki - pomogło, a i młoda chetnie piła bo słodkie. Jak masz gdzieś blisko aptekę, to idź po gastrolit, aby się nie odwodniła córeczka
A ja zrobiłam już kapustkę na jutro, upiekłam krówkę i szukam, co tu jeszcze upichcić, normalnie nie poznaję siebie, że mi się chce :-)

edit: Myszko, a nie wiem, czy dziecko w tym wieku może brać węgiel leczniczy, jak task to jest w każdej aptece i pomaga na 100%.

dziekuje za odpowiedzi :*
juz podalam malej smecte, wiem ze zatrzymywanie nie jest dobre, ale gorzej jak dziecko sie odwodni.... a to ewidentna biegunka przy antybiotyku.... no coz smecte wypila prawie ze smakiem bo powiedzialam jej ze ma smak pomaranczki ;-) brak smaku u dzieci czasem pomaga ;-)
i w aptece misiek kupil wegiel w syropie dla dzieci pow. 2 roku zycia :-) oby to pomoglo :-)

pomoże, a zatrzymać trzeba biegunkę, nie wolno dopuścić do "wylewania" się w trybie ciągłym. Zatrzymanie nie wiąże się z zatwardzeniem, chyba, że przesadzicie z węglem i smectą. Poczytaj czy można je łączyć, te leki.

Witajcie sobotnio :-)
Piękny dzień się zaczyna, młody śpi, mężasty już wyzdrowiał i gdzieś go wywiało, a za godzinę mam kosmetyczkę :-) Żyć nie umierać.

Zdrowia dla wszystkich chorych, smarkających, przeziębionych itp.

Myszka, powinno pomóc. Ale gdyby się utrzymywało to polecam szpital. Podadzą kroplówkę na wzmocnienie i będzie ok :tak:

moncia sliczna masz mała aktorkę! ;-)
Ella Haha Ty chyba z tego wszystkiego zatraciłaś poczucie czasu bo dzisiaj jest sobota :-D w każdym razie Tobie też udanej życzę :-p
myszka Biedna Wiki, mam nadzieję, że jej przejdzie szybciutko. Buziaki dla Was! ;-)
teva No widzisz jak szybko zleciało..oby jeszcze tylko do kwietnia ! :-)

Miłego dnia!

reklama
Do góry