reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam nowe kwietniowe mamusie!
Co do plasków to ja tylko te z jabłek lubię jak babcia zrobi :-p

Teraz i mnie dopadł zły humor więc chyba pójdę spać po prostu to mi się coś miłego przyśni :tak:

reklama
aneczka zdrowka dla nikosia!!!! ja nie wytrzymalam i pojechalismy na ostry, niby wszystko ok, zrobili malej badania i ma sporo podwyzszone bialko CRP (az 7,85) :-( ale powiedziala zeby nie przerywac antybiotyku, tylko odstawic jeden syrop, co do biegunki, to powiedziala ze jak bedzie sie utrzymywac powyzej 3 dni, lub jak sie nasili to mamy jechac na oddzial :-(
na temp. na zmiane czopki, i syropy.... i liczymy ze bedzie dobrze....
takze czekamy na poprawe i trzymamy kciuki.... :zawstydzona/y:

przepraszam ze wiecej nie napisze ale wykonczona jestem, i lece spac :*

Oj widze ze powazne choroby dopadly wasze maluchy.. zdrowia caly ogrom zycze!!!

Ja wpadlam sie przywitac i zyczyc Wam milej niedzieli :)
chyba czuje sie troche lepiej...przynajmniej leb juz nie boli. Julis chyba tez ciut lepiej ale malzon w rozsypce...jak to chlop oczywiscie-katar i krok od smierci ;)
No nic. zmykam sniadaniowac wiec do milego foremki!

Hej dziewczyny!!!

Ja już trochę lepiej. Przede wszystkim z oczu mi się już tak nie leje wiec mogę do was zerknąć.
Nadrobić to Was szans nie ma...szalone z tymi postami hihii :-D:-D

Udanego weekendu :-):-)

hej, bardzo wystraszyłam się tym co przydarzyło się Tasiorze, nawet nie wiedziałam co mam pisać

Tasiora- bardzo mi przykro, że cię to spotkało, trzymaj się jakoś kochana

witam wszystkie nowe kwietnióweczki

Witam sobotnio... :-)

beti,mamokruszynki, Ślicznie dziękuję za miłe słowa...
Moja córeczka też się ucieszyła jak zobaczyła wasze komentarze:-) a ja mam nadzieję że jej marzenia kiedyś się spełnią i będzie mi dane zobaczyć ja kiedyś na deskach Teatru Narodowego...:-)

Niestety, moje dziewczyny też się pochorowały i mam mały szpital w domu...:baffled: Obawiam się że jeżeli dziewczyny pozarażały się od siebie, to i mnie to nie ominie, ale oby nieee :no:

Zdrówka życzę wszystkim chorującym, a zwłaszcza dzieciaczkom... I miłego weekendu kochane...

hej :)
wreszcie mam siłe żeby na chwile zasiąść na bb :p
Tasiora: bardzo mi przykro.. az sie nie chce wierzyć..
[*]
Myszka: zdrowia dla córeczki
i dla reszty o której zapomniałam też zdrowia i dla dzieci i dla was :)

witam Nowe kwietniówki :D

a reszcie nie odpisze, bo nie pamiętam co:dry:

aaaaaaaa wczoraj was podczytałam o plackach i dzis robie placki hahah :D
troche mi apetyt wrócił ale katar mam nieziemski i kaszel.. antybiotyk jeszcze do czwartku biore :baffled: a mam takie tablety ze nawet jak na pół przekroje to mi ciężko połknąć:szok: blehhhh
ale wiedziałam ze sie skonczy antybiotykiem :p

moje dziecie od rana maruda ze szkoda słów :p wieczorkiem mamy gości juz ciacho upiekłam :p
i jeszcze robie zapiekanki z ciasta francuskiego z pieczarkami mmmmm :D
ale nie wiem czy jakis smak bede czuła :p

w czwartek oczywiście nie obejrzałam wózka bo byłam nie do życia i nam sie śpieszyło nie pojechalismy do sklepu :p
ale mamy jeszcze jedną hurtownie zabawek i wyprawek i art biurowych w krakowie i chyba sobie tam karte założymy, może tam coś znajdziemy ;p a podobno zabawki o wiele tańsze niż w sklepie więc nawet na mikołaja może coś upolujemy, tylko czy będziemy mieć czas tam przed mikołajem jechać to nie wiem :D

ja już mam łóżeczko dla dzidzi gotowe :-D tzn. cały czas stało rozłożone odkąd maja w nim nie śpi, ale ostatnio przełożyłam na ten najwyższy poziom i Maja jak wróciła to zdziwiona co sie stało :p i ogląda rzeczy dla dzidzi z zaciekawiniem, te małe body :D

dzieki dziewuszki za mile slowa, czy znacie moze SKUTECZNE sposoby na zatrzymanie biegunki u dziecka? nie chce isc do szpitala, a jak na razie sie nie poprawia :-(

no coąś jak wirus to tylko czas :-( i duzo picia. co chwile podawaj cos do picia bo najwazniejsze jest tylko to by dziecko sie nie odwodniło. zatrzymanie biegunki nie jest tez zbyt dobre bo toksyny pozostaja w org i potem sa kłopoty z wątrobą...a dla tak małego dziecka to najbezpieczniejszy jest tradycyjny wegiel, tylko makabra z podaniem bo jak rozwali sie kapsułke to to sie okropnie pyli. ram i syn w łyżke dmuchnął to cała czarna byłam. Smecta wiąże toksyny i pozwala na ich skuteczniejsze wydalanie...wiec PICIE PICIE PICIE, cokolwiek oby mokre i w miare mozliwości wycofac na ten czas mleko...

P.S. marchwianka z ryżem i jakbluszko na cieplo zapierają, ale przy wirusie to malo co pomoże...Dobrze, że tą stroną a nie obiema...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry