reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

tiramissu super gratulację, co do wychowania to dasz radę, to samo przychodzi:-D

aaaa no widzisz tak to jest jak sie za młodu ma dzieci, to później za młodu mozna zostac babcią:szok: oby nie:angry:

reklama
aneczka - to przesłodkie:-D

aaa19 - mój M też gada do brzuszka, zazwyczaj pyta dzidzi czy było grzeczne i nie dokuczało mamusi:-)

tiramissu - ale się uśmiałam:-D:-):-D. gratulacje, podobo chłopaki latwiejsze w "obsłudze";-)

Witajcie kochane, ja dziś z moją małą marudą w domu bo ma gila i kaszel, więc wolałam ją zostawić...
Mam dziś ambitny plan ogarnąć trochę domek o ile córcia mi pozwoli :baffled:

A właśnie no i ja zaczęłam czuć ruchy jupiiiiiii :-):-):-):-) już tak dosyć mocno

Ella1 - zdrówka dla córci

Dotkass - no waśnie, ale niektóre wskakiwały od czasu do czasu a cytusik był codziennie :-( mam nadzieję, że u wszystkich milczących wszystko ok. jeśli chodzi o dzieci dokładnie nam się wydaje, że one nie rozumieją, że są za małe a one wykazują większą dojrzałość niż nam by się wydawało

Nef - współczuję sytuacji z autkiem... moja Maja jak twoja Gosia też mówi że ma dzidzię w brzuchu :rofl2:

Kasiia93 - spokojnie doczekasz się :-)

aneczka852 - hahaha akurat Dotkass to taki maniak makaronowy :-D Oj słodki ten twój synuś

Karenka -proszę :-)

aaaa19 - kochana ty tak po całym dniu i na uczelni masz jeszcze siłę tu wchodzić??? My w 1 ciąży też liczyłysmy tylko na wzruszające wyznania tatusia do brzuszka moj zawsze mówił "to ja tata Tomek, kocham cię i czekamy na ciebie"

tiramissu84 -gratuluję udanej wizyty... widzę, że ogarneło cię przerażenie...

Dzięki dziewczyny - kochany ten mój synek :)

tiramisu chlopcy podobno łatwiejsi w obsłudze :) ale nie przejmuj się u nas też od mojej strony dziewczyny i tu chlopak ale nie było żadnych problemów. Teraz sobie nie wyobrażam mieć dziewczynkę :)

hej

tiramisu będzie dobrze i dasz sobie świetnie radę w obsłudze chłopca:laugh2:

jejku jak mi się nic nie chce a trzeba tyle zrobić w domku a tu jeszcze ciągnie do puzzli. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to by było super:-p:laugh2:

U mnie pogoda jest ciężka i taka nijaka że najchętniej bym nic nie robiła, wcinała pączki i popijała kawkę leżąc w łóżku.

Ale trzeba zebrać cztery litery i zasuwać bo czasu mało

Tiramissu gratulacje!
Ja w pierwszej ciazy chcialam bardzo corke no i jest. Teraz ma byc corka (w 13 TC przpowiedziane przez lekarza) ale mam swiadomosc, ze jak pojde na usg w poniedzialek polowkowe to wszystko moze sie zmienic. Z syna tez bed sie cieszyc :)

Cześć dziewczynki,ale piękna pogoda dzisiaj.My już na spacerku byłyśmy,mała się uśpiła,ale pewnie tylko na chwilkę bo głodek ją obudzi.
Ja nadal nie czuję ruchów,i już się martwię,nie mogę się doczekać jak detektor przyjdzie,a najbardziej nie mogę doczekać się USG,które dopiero 27 listopada:no:
Tiramisu mnie na pierwszym USG lekarz powiedział że chłopiec,i też się boję "obsługi",ale w sumię bardzo bym się cieszyła,bo byłaby parka:-).

tiramissu oj, to taki rodzynek bedzie miał zycie:tak::-D

ankzoc
moja Gosia to jeszcze taka chudzina, że jak sie porzadnie naje, to faktycznie ten brzuszek taki wydęty, prawie jak mój:-D
zdrówka dla malutkiej:tak:

No i oczywiście musiałyście tysiąc stron wczoraj napisać, rano (w łóżku z kom) nadrobiłam wszystkie wpisy, ale chyba nie ogarnę co komu odpisać więc tak ogólnie.

Ja też ciągle nie czuję kopniaczków i może jakoś mnie to specjalnie nie martwi (bo wiem, że jeszcze czas) ale wkurza i powoduje uczucie zazdrości, że ja jeszcze nie czuję ;-);-);-) ale mam nadzieję że to się zmieni z dnia na dzień.

Ja przed ciążą byłam taka makaroniara, czarowałam pyszne (nie chwaląc się) makarony z niczego, no ale teraz mi przeszło, a dodatkowo staram się trzymać lekkostrawną dietę, więc makaroniki odpadają.

Pamiętam jak ja pewnego dnia uświadomiłam sobie, że moi rodzice kiedyś umrą, to było straszne, płakałam jak głupia i byłam przerażona, dlatego rozumiem, jakie to musi być ciężkie dla Waszych pociech.

Dziś planuję ciąg dalszy porządków, wczoraj tak średnio mi poszło, bo w trakcie sprzątania rozbolał mnie brzuch (takie kłucie, o którym parę dziewczyn już pisało) i skończyło się na leżeniu, ale dziś mam nadzieję że będzie lepiej :D

Miłego dnia Wam życzę!!!

reklama
Nef - jeśli się nie mylę to może natchnął cię mój post w którym pisałam właśnie o przygotowaniu dzieci do pojawienia się maluszka w domu ;-)

Iśku - dziękuję no i również gratuluję ;-)

yoohoosek - kochana poczekaj jak dziewczyny będą już rodzić a my jeszcze prawie m-c będziemy się turalć z brzuchami wtedy to człowieka bierze zazdrość...:-D:-D:-D spokojnie ruchów się doczekasz... teraz to przyjemność później jak dostaniesz w żebra, albo maluch będzie miał ochotę fikać wtedy gdy ty zasypiasz to będziesz tęsknić za tą ciszą :-D

Do góry