reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

katarinna przeprowadziliśmy się do Niepołomic.

Ella co do tych ćwiczeń i ciąży zagrożonej. Bo ja też mam zagrożoną i z takiego samego powodu co Ty, po 16tc mam odstawić Luteinę i właśnie w poniedziałek rozmawiałam z moim lekarzem i pytałam czy mogę chodzić na basen lub jakąś specjalną jogę i powiedział mi że wręcz powinnam. Broń boże nie podważam tego co Twój lekarz zalecił tylko się właśnie sama zastanawiam, bo ja powoli czuję że mi, za przeproszeniem, doopa do fotela przyrasta, a z drugiej strony trochę się boję, bo w ciąży którą poroniłam czułam się tak samo jak teraz, tj bolał mnie brzuch (ale to ponoć normalne), nie miałam plamień, super wyniki..... Nie wiem sama co teraz zrobić :no:

reklama
yoohoosek: to masz niedaleko do wieliczki ;> :D wpadnij na kawe ;d hehehe ;))

a my dzis z Mają idziemy na angielski :D tzn. taki mam zamiar :p ale nie wiem czy trafie :p bo samochodem to na pewno sie nie wybiore bo jak zabłądze to będzie smiesznie :p a autobusem tylko jeden przystanek ale potem trzeba isc na nogach .. zobacze jeszcze :p

Ella, pisz! pisz! ja lubie Cie czytac :-) ale rozumiem ze czasu brak :-(
ja wieczorami tez nie mam jak zajrzec, zbyt duzo w domu sie dzieje
w pracy mam spokojny czas, wyrabiam sie ze swoja robota wiec nie ma przeciwskazan by do Was zagladac

a co do wagi, ech rozumiem Cie, tez by mi bylo przykro, dlatego zdecydowalam sie na III ciaze przed gruntownym odchudzaniem :-p maz mnie goraco namawial....mowil "co sie bedziesz dwa rzy meczyc" ;-) ;-) ;-) no i mnie skutecznie przekonal :-D

a co do tych ćwiczen, to w sumie nie wiem zapisałabym sie :D nawet znalazłam fitness dla ciężarnych w wieliczce, ale jest o 18 w czwartki a wszystko zależałoby od tego o której moj mąż wracałby z pracy ;/

Ella co do tych ćwiczeń i ciąży zagrożonej. Bo ja też mam zagrożoną i z takiego samego powodu co Ty, po 16tc mam odstawić Luteinę i właśnie w poniedziałek rozmawiałam z moim lekarzem i pytałam czy mogę chodzić na basen lub jakąś specjalną jogę i powiedział mi że wręcz powinnam. Broń boże nie podważam tego co Twój lekarz zalecił tylko się właśnie sama zastanawiam, bo ja powoli czuję że mi, za przeproszeniem, doopa do fotela przyrasta, a z drugiej strony trochę się boję, bo w ciąży którą poroniłam czułam się tak samo jak teraz, tj bolał mnie brzuch (ale to ponoć normalne), nie miałam plamień, super wyniki..... Nie wiem sama co teraz zrobić :no:

ja mialam ciaze zagrozona przez plamienia, bylam na Dupku i luteinie (teraz na samym Dupku i wcale nie jak sie ludzilam skoncze 2 listopada tylko chyba ginka bedzie kontynuowac :baffled:), a ginka nawet dala mi zaswiadczenie, ze bez problemu moge brac udzial w gimnastyce dla ciezarnych :-)
mysle, ze oni juz tam wiedza jakie cwiczenia sa bezpieczne i krzywda mi sie nie stanie :) zaczynam po 16 tygodniu (czyli juz niedlugo :)) - juz sie nie moge doczekac :-) wybieram sie na zwykla gimnastyke, pilates i aqua aerobic. choc kolezanka poleca mi jeszcze joge w takiej jednej szkole jogi do ktorej ona chodzila w czasie ciazy i twierdzi, ze dzieki temu jej porod poszedl gladko ;) ale to nie wiem czy juz nie za duzo tych aktywnosci by bylo:-p

teraz tylko mam cichą nadzieje, ze maluch juz nie zafunduje nam dodatkowych atrakcji, bo w piatek rano jedziemy na 5 dni w dzicz (Roztocze) i nie chcialabym tam z wypiekami na twarzy szukac lekarza :/
ale juz od 13 wrzesnia u nas cisza i spokoj z plamieniami, wiec oby tak dalej ;)

Witam Was dziewczyny!
U mnie o wiele lepiej, nie chcę mi się nawet przejmować brzydką pogodą bo zapowiada się przyjemny weekend( rozrywkowo) i piątkowa wizyta napawa mnie optymizmem :tak:

Nef A mi pomógł na ból głowy prysznic, tzn mam wannę więc tam siedziałam a woda sobie leciała na mnie :-p Nie lubię myć głowy pochylając się bo później plecy mnie bolą ..a mam długie włosy to chwile mi mycie zajmuje
Pchla Poszłam w Twoje ślady i pomalowałam sobie na różowo, żeby weselej było :-p
Oliwka A czego uczysz w szkole? ;-)
Dotkas Mam nadzieję kochana, że u Ciebie się poprawi tak samo szybko jak u mnie i będziesz znowu na wszystko patrzyła bardziej optymistycznie! Z mężem się możesz zawsze dogadać ..wieczorem :sorry2: A jak Ci tęskno za miastem to zapraszam do miasta na kawę i pyszne tuczące ciacho!! Słodycze jednak poprawiają humor chociaż na moment ( zjadłam pół kubełka lodów :-p ). Przytulam Cię mocno i trzymam kciuki, żeby wszystko się Wam ułożyło!!
yoohoosek Ja już bez czapki nie wychodzę z domu, zawsze mam ją w torbie bo jestem okropny zmarzluch i mi zaraz zimno w uszy :-p Więc koniecznie pamiętaj następnym razem, żeby się nie przeziębić!

Co do znajomych..to nasi już wiedzą i wszyscy mówią "oo jak fajnie Wasze dziecko będzie miało tyle wujków i cioć" ..Ale ja wiem, że pewnie wszyscy wpadną oglądać bobasa po urodzeniu a później zapadnie i cisza i zostaną tylko Ci prawdziwi przyjaciele.. Zanim zaszłam w ciążę to ciągle się wszyscy widywaliśmy ..wiadomo jakieś imprezy a ja teraz już nie chodzę bo wszyscy piją ( za tym mi nie tęskno) i palą a ja dziecka truć nie będę .. Ale za to z przyjaciółkami mam kontakt super - a to mnie cieszy bardzo ;-)

reklama
Do góry